Op vakantie in de buitenlucht? Dit zijn de essentials

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het is heerlijk om de vakantie zoveel mogelijk in de buitenlucht door te brengen. Bijvoorbeeld door actief te zijn en te gaan wandelen, fietsen of bergen te beklimmen. Het is dan wel belangrijk om op vakantie over de nodige essentials te beschikken. Items die je vakantie en activiteiten extra comfortabel maken, zoals kleding van Royal Robbins. Vrijetijdskleding is namelijk essentieel als je veel buiten bent op vakantie en optimaal draagcomfort wilt ervaren.

Vrijetijdskleding

De vakantie is bij uitstek een periode om te ontspannen en natuurlijk om leuke activiteiten te ondernemen. Vrijetijdskleding is in allerlei uitvoeringen verkrijgbaar, waarbij er onder meer met de weersomstandigheden rekening valt te houden. Ga je op zonvakantie dan breng je natuurlijk veel tijd door in de buitenlucht onder de zon. Het is dan belangrijk om luchtige kleding te dragen. Om jezelf tegen de zon te beschermen, helpt zonnebrand, maar je kan ook kleding met uv-werende materialen dragen. Of kleding die zo is uitgevoerd dat deze insecten weren. Dat is wel zo prettig als je lange zomeravonden doorbrengt. Ga je op vakantie naar een plek waar er regelmatig regen valt, zoals in Schotland? In dat geval is het aan te raden om regenkleding mee te nemen, zodat je tijdens lange wandeltochten door de Schotse hooglanden droog blijft. Uiteraard is regenkleding ook handig als je bijvoorbeeld gaat kamperen in Nederland.

Comfortabele schoenen

In het verlengde van vrijetijdskleding voor de vakantie is het eveneens belangrijk om comfortabele schoenen mee te nemen. Als het de bedoeling is om lange wandeltochten te maken, komen wandelschoenen natuurlijk goed van pas. Wandelschoenen dames zijn er net als voor heren in allerlei moderne uitvoeringen. Het voordeel van wandelschoenen is dat deze specifiek zijn ontworpen om op comfortabele wijze lange wandelingen te maken. Ten aanzien van de weersomstandigheden op vakantie is het ook nog mogelijk om extra schoeisel mee te nemen. Bijvoorbeeld regenlaarzen als de kans bestaat dat het volop gaat regenen en je op de camping verblijft. Of slippers of sandalen als je naar een zonnig oord vertrekt en gesloten schoenen toch echt te warm zijn.

Rugzak

Bij een actieve invulling van de vakantie in de buitenlucht mag een rugzak ook zeker niet ontbreken. Als je op pad gaat, is het gemakkelijk om een rugzak mee te nemen met daarin onder meer een flesje water en etenswaren. Ook is er in een rugzak ruimte om bijvoorbeeld een regenjack mee te nemen als het mogelijk gaat regenen of zonnebrand als de zon schijnt.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.