Hoe schrijf je een goede “over mij” pagina?

Hoe schrijf je een goede “over mij” pagina?

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wanneer je een eigen website begint vergeet je in het begin vaak om een “over ons” of “over mij” pagina te maken. Heb je hier wel aan gedacht? Dan heb je er waarschijnlijk niet al te veel aandacht aan besteed. Deze pagina is echter belangrijker dan je zou denken. Veel nieuwe bezoekers klikken op deze pagina en besluiten hier of ze verder klikken op de website of de website verlaten. Het is dus belangrijk om ruim de tijd te nemen om een goede tekst te schrijven. Maar hoe doe je dat? Dat lees je in deze blog!

Bezoeker vasthouden: Zo schrijf je een goede intro

Uiteraard wil je niet dat de bezoeker na het lezen van de eerste zin al afhaakt en de website verlaat. Je moet er dus voor zorgen dat de bezoeker wordt geprikkeld en verder wil lezen. Dit kan je onder andere doen door te beginnen met een vraag. Stel een vraag waar het antwoord “Ja” is. Een vraag waar mensen zich in kunnen herkennen. Benoem bijvoorbeeld een probleem waar iemand tegenaan kan lopen. Of begin met een verhaal over jezelf. Ook in dit verhaal moet je zorgen dat de lezer zich erin kan herkennen. Benoem bijvoorbeeld “problemen” of situaties waar je tegenaan liep. Doe je dit uitgebreid? Dan zal de bezoeker het gevoel hebben dat jij de oplossing weet. Let er wel op dat het verhaal niet te lang duurt en mensen alsnog afhaken, dat zou zonde zijn! Ook een open einde kan mensen nieuwsgierig maken. Vertel bijvoorbeeld dat je iets hebt uitgevonden en dat je later zal vertellen hoe andere mensen dit ook kunnen gebruiken of leren.

Voordelen benoemen voor de bezoeker

Uiteraard wil je dat bezoekers ook na het lezen van de “over mij” pagina op de website blijven en door klikken. Hier kan je voor zorgen door de meerwaarde van de website te benoemen. Waarom zouden bezoekers op de website moeten blijven? Wat zijn de voordelen en wat krijgt of “wint” de bezoeker? Hierbij kan je de focus leggen op de transformatie of positieve verandering van de bezoeker. Vaak komt een bezoeker niet toevallig op jouw website terecht. De bezoeker wil bijvoorbeeld zijn kennis vergroten over een bepaald onderwerp. Het is goed om te benoemen wat de bezoeker zal krijgen wanneer hij op jouw website blijft hangen. Waarom ben je de website gestart? Wat is jouw doel? Waar geloof je in? Daarna kan je benoemen hoe de bezoeker dit kan bereiken. Ook is het belangrijk om jezelf te onderscheiden van andere mensen die hetzelfde product willen verkopen.

Bewijzen op de “over mij” pagina

Een belangrijke factor om te zorgen voor vertrouwen is het laten zien van bewijs. Zeker wanneer de bezoeker nog niet verder op de website heeft gekeken is het belangrijk om te laten zien dat jouw producten, teksten etcetera de moeite waard zijn. Bijvoorbeeld wanneer jouw teksten ergens zijn gepubliceerd, als je positieve reviews hebt gekregen, je ergens bent benoemd, je awards hebt gewonnen. De bezoeker zal dan meer geneigd zijn om vertrouwen te hebben in het product. Ook zou je kunnen benoemen dat je andere mensen hebt geholpen. Of met welke merken je al hebt samengewerkt. Je zou dit kunnen doen door video’s te delen, of door reviews te delen met afbeeldingen. Door te tekst te “breken” lezen mensen sneller verder.

Een persoonlijk verhaal

Het delen van een persoonlijk verhaal kan er ook voor zorgen dat de bezoeker meer vertrouwen krijgt in de website en in jouw product. In dit verhaal kan je vertellen hoe je hier terecht bent gekomen. Een stukje achtergrond dus. Wat is jouw missie, waarom ben jij deze website begonnen? Dit verhaal kan zorgen voor een verbinding tussen jou en jouw bezoekers, zeker wanneer bezoekers zich in dit verhaal herkennen. Mensen willen graag zaken doen met mensen en niet persé met bedrijven. Ook hierdoor laat je zien wat jou anders maakt dan andere mensen. Het is belangrijk om voor dit onderdeel goed te gaan zitten. Oefen de tekst, verbeter hem. Op deze manier krijg je namelijk sneller een band of relatie met de bezoeker.

OPT-IN form

De “over mij” of “over ons” pagina is een ideale plek op de website waar je een OPT-IN formulier kwijt kan. Dit is een formulier dat mensen in kunnen vullen om zich te abonneren op een nieuwsbrief via e-mail. Het kan op social media ook een link zijn. Wanneer mensen zijn geraakt door het verhaal en graag meer willen weten of lezen zullen ze snel actie willen ondernemen. Bijvoorbeeld door de website te bekijken of door zich in te schrijven voor de nieuwsbrief. Je kan ook voor een call to action onderaan de pagina gaan. Gebruik een lead magnet or incentive. Mensen zullen zich echter niet snel inschrijven om alleen een mail of nieuwsbrief te krijgen. Er moet iets tegenover staan.

Nog één belangrijk punt

Maak de “over ons” of “over mij” pagina niet helemaal over jou. Jazeker er mag informatie over jou in staan maar het moet meer gaan over het bedienen van de bezoeker van deze pagina. Zoals bedrijven die met je willen samenwerken of bezoekers waarvan je wilt dat ze regelmatig terugkomen.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.