Overstappen autoverzekering: Waarom het wél zin heeft!

Autoverzekering

Zorgverzekering, telefonie, internet, auto… eigenlijk kun je alles wel oversluiten. Sommige mensen denken dat het geen zin heeft om over te stappen van bijvoorbeeld een autoverzekering. Toch heeft dit wel zeker nut. Wat veel mensen niet weten is dat de meeste mensen tot 20% kunnen besparen op de jaarlijkse premie. In veel gevallen ga je er qua prijs/kwaliteit ook nog eens enorm op vooruit. Voordeel is dat het overstappen helemaal niet veel werk is. Er zijn diverse vergelijkingswebsites die je op weg helpen. Voor jou is het – na de vergelijking – een paar tellen werk. In deze blog lees je waarom het wél zin heeft om over te stappen!

Waarom overstappen zin heeft

Veel mensen hebben geen zin om jaarlijks een vergelijking te maken om over te stappen van verzekeraar. Toch is het verstandig om dit wel te doen. Zo is de kans enorm groot dat je elders minder premie betaalt, maar wel een betere dekking krijgt. De voorwaarden zijn in sommige gevallen ook beter. Verzekeraars veranderen vaak jaarlijks van voorwaarden, dekking en premie. Waarom zou jij niet mee veranderen met de verzekeraar? Zo kan het bijvoorbeeld ook zijn dat jouw situatie anders is ten opzichte van een jaar geleden. Misschien maak je jaarlijks minder kilometers omdat je veel thuiswerkt? Natuurlijk wordt je auto er ook niet jonger op. Neem deze punten mee in de vergelijking en je komt er al snel achter dat overstappen zeker zin heeft.

Waar let je op voordat je gaat vergelijken?

Er zijn een aantal punten waar je op moet letten voor wie wil gaan overstappen. Een autoverzekering afsluiten kan namelijk niet altijd. Als het wel kan, heeft het zeker zin om dit te vergelijken. Let voor de vergelijking in ieder geval op de volgende punten.

  • Je mag een autoverzekering niet altijd zomaar (boetevrij) stopzetten of oversluiten naar een andere aanbieder. Bekijk in de polis (tegenwoordig staat dit vaak ook in de bevestigingsmail) wanneer je het op mag zeggen of over mag sluiten. Bekijk ook meteen – als dit niet mag – wanneer je dit wel mag doen.
  • Bekijk de opzegtermijn
  • Heb je al een andere autoverzekeraar aangeschreven (je hebt de vergelijking al gemaakt)? Ben je al goedgekeurd of nog niet?

Wist je dat: na het rijden van schade is het (meestal) onverstandig om over te stappen naar een andere verzekering. Blijven bij je huidige verzekering is dan meestal de juiste keuze.

.Drie redenen om een autoverzekering op te zeggen of af te sluiten

  1. Je hebt de auto niet meer in bezit
  2. Je hebt een hele nieuwe auto gekocht en de verzekering dekt niet meer.
  3. Behoefte aan een andere verzekeraar, kan om diverse redenen, je zoekt bijvoorbeeld de goedkoopste autoverzekering

Is overstappen lastig?

De consumentenbond concludeert dat overstappen van autoverzekering in Nederland voor veel mensen geen jaarlijkse gewoonte is. Mensen die wel overstappen ervaren het als makkelijk (54% van de ondervraagden). Slechts 5% van de ondervraagden ervaart het overstappen als moeilijk of stressvol. De meeste mensen gaven aan dat zij overstapten omdat er een hele aantrekkelijke aanbieding was op dat moment. Het onderzoek is gehouden onder 800 mensen.

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

Plaats een reactie