Parrot AR.Drone 2.0 Elite, een drone met twee camera’s

Drone

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Parrot AR.Drone 2.0 is een quadricopter, een drone die wordt aangedreven door een totaal van vier propellers. Deze goedkope drone met twee HD camera’s is een van bestverkochte drones van 2014 op o.a. bol.com en wehkamp.nl. Een volledig opgeladen accu (batterij) gaat gemiddeld tussen de 15 tot 20 minuten mee. De aanwezige HD camera streamt alles direct naar bijvoorbeeld een Android toestel, iPhone of iPad. De ondercamera heeft echter wel een mindere resolutie. De Parrot AR.Drone 2.0 Elite kost nieuw rond de 300 euro en tweedehands rond de 200 euro. Omdat een drone met camera kopen voor veel mensen een nieuw iets is, aangezien drones pas sinds 2013/2014 echt aan populariteit winnen, is goed inlezen voordat je een drone koopt essentieel.

Let op: Dit betreft een ouder model drone. Tegenwoordig zijn er -eerlijk gezegd- betere modellen op de markt. Je kan dit artikel zien als een soort naslagwerk.

Parrot drones

Parrot is een Frans bedrijf waarvan het hoofdkantoor staat in de hoofdstad Parijs. In 1994 is het bedrijf opgericht door Christine M. De Tourvel, Henri Seydoux en Jean-Pierre Talvard. Naast het ontwikkelen van bluetooth apparaten heeft Parrot sinds 2010 de Parrot AR. Drone geïntroduceerd. In 2012 hebben ze een meerderheidsbelang in het Zwitserse bedrijf SenseFly gekocht om zo de techniek rondom drones verder te kunnen ontwikkelen. Naast de Parrot AR. Drone 2.0 hebben ze ook andere drones in hun productlijn:

 • Parrot MiniDrones als MiniDrone Jumping Sumo en MiniDrone Rolling Spider
 • Parrot BEPOP Drone
 • Parrot AR. Drone 2.0 (in drie kleuren)

Parrot AR.Drone 2.0

De Parrot AR. Drone 2.0 quadricopter werkt met vier propellers en is bestuurbaar met een smartphone of tablet. De aan boord aanwezige HD camera’s filmen alles in HD (High Definition) en maken haarscherpe foto’s om direct te delen met alle vrienden op sociale media als Facebook, LinkedIn en Twitter. De camera heeft een resolutie van 1280×720 en de beelden krijg je live op de iPhone, iPad (meerdere soorten) en Android toestellen te zien tijdens het vliegen zelf. De prijs van de 2.0 versie van de Parrot AR.Drone ligt tussen de 250 en 300 euro, hierdoor is deze drone met camera zeer goedkoop voor de specificaties die deze biedt.

Kleuren

De drone kun je open in drie verschillende kleurschema’s (thema’s) namelijk

 1. Jungle thema, dit zijn groene, bruine legerkleuren
 2. Sand thema, dit zijn de bruinachtige kleuren die in het legen worden gebruikt
 3. Snow thema, de quadricopter is uitgerust in het zwart/wit

Verbetering vergeleken met de Parrot Ar. Drone 1.0

De twee modellen (1.0 en 2.0) met elkaar vergeleken:

Parrot AR. Drone 2.0Parrot AR. Drone 1.0
Meer stabiliteitGoed voor beginners
2 camera’s waarvan 1 HD met een resolutie van 1028×720 en de andere een resolutie van 640×4802 camera’s VGA (640×480)
Live foto’s delen met hoge framerateLive foto’s delen werkt haperig
3D compass in de appniet van toepassing
Bereik van 50 meter over de grondBereik van 50 meter over de grond
Bereik van 30 meter in de luchtBereik van 6 meter in de lucht
Adviesprijs 2014: 275 euroAdviesprijs in 2014: 190 euro

AR.FreeFlight 2.0 en 2.4

Dankzij de FreeFlight technologie die de maker Parrot in een handige app heeft gestopt, heb je volledige controle over je drone met iedere smartphone of tablet. Je kunt de app (applicatie) downloaden in de AppStore voor iOS toestellen (zowel 2.0 en 2.4 versie) en de 2.0 versie in de Google PlayStore voor toestellen met het besturingsplatform Android. In het hoofdmenu van de applicatie heb je de beschikking tot de volgende opties:

 • Piloting, het besturen van de AR. Parrot Drone 2.0
 • AR. Drone academy, deel video’s direct op YouTube of andere sociale media. Data als duur van de vlucht, hoevaak de drone is gecrasht en de posities tijdens de vlucht worden automatisch ingegeven. Zelf kun je het filmpje van overig commentaar voorzien
 • Photos/Videos, hier staan alle foto’s en video’s die tijdens de vluchten zijn gemaakt. Deze zijn gemakkelijk te delen op Facebook, Twitter en andere beschikbare sociale media
 • Director mode, alle technische gegevens en overige belangrijke statistieken op een rij
 • AR. Drone update
 • User video’s, bekijk video’s van de vluchten van andere gebruikers.

Specificaties van de AR. Drone 2.0 van Parrot

Enkele belangrijke specs (specificaties) van de 2.0 versie van deze drone zijn als volgt:

 • Kleuren: sand, jungle of snow
 • Gewicht: 2.3 kilo
 • Hoofdcamera: 1028×720 (HD)
 • Ondercamera: 640×480
 • Bereik: 50 meter, hoogte 30 meter

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.