Parrot MiniDrones: De Rolling Spider en Jumping Sumo

Parrot mini

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

MiniDrones zijn kleine op afstand bestuurbare drones. Deze voertuigen kunnen zich voortbewegen in de lucht en soms ook over de grond. Het merk Parrot maakt de populaire MiniDrones genaamd Rolling Spider en Jumping Sumo. De Rolling Spider is een kleine vliegende en rijdende drone met camera. De Jumping Sumo is een drone die zich over de grond beweegt en sprongen kan maken van 80cm hoog en ver. Wat kan de Jumping Sumo nog meer en hoe werkt het vliegen met de Rolling Spider drone?

Drones en MiniDrones, wat zijn dat?

Een drone is een voertuig, vaak vliegend, dat je zelf op afstand moet besturen. Iemand die een drone bestuurt wordt ook wel een dronepiloot genoemd. Drones zijn vaak uitgerust met een camera waarmee je met hoge kwaliteit foto’s en video’s vanuit de lucht kunt opnemen. Een MiniDrone is ook op afstand bestuurbaar, maar is een stuk kleiner en daarom in de meeste gevallen een stuk goedkoper dan een normale drone. Om het vliegen met een op afstand bestuurbaar vliegtuigje onder de knie te krijgen en te wennen aan foto’s maken en filmen vanuit de lucht, raden veel experts aan om te starten met zo’n kleine drone. Ook omdat de beginnende bestuurder de drone vaak beschadigd, omdat ze tegen objecten aanvliegen. MiniDrones van het merk Parrot zijn anno 2014 het bestverkocht in Nederland en België. Met name de Jumping Sumo en de Jumping Spider serie MiniDrones zijn erg in trek bij de beginnende vliegers.

Het merk Parrot, expert in drones

Het bedrijf Parrot werd in 1994 opgericht door Henri Seydoux. Henri is geboren in 1960 in de Franse stad Parijs. Hij is in 2015 de president van het bedrijf Parrot. Dit bedrijf ontwikkelt producten en accessoires die te maken hebben met smartphones en tablets, handsfree systemen voor auto’s en drones. Met name producten in de laatste categorie zijn in 2014 populair geworden.

De Parrot Rolling Spider: MiniDrone met camera

Deze MiniDrone van het merk Parrot wordt bestuurt met een smartphone en de FreeFlight 3 app. De Rolling Spider weegt slechts 55 gram en is zes maal lichter dan een normale Parrot A.R Drone. Met de MiniDrone kun je zowel vliegen in de lucht en rondrijden op de grond, dankzij de meegeleverde grote wielen. Als je deze twee zaken combineert kan de drone over het plafond en op de muren lopen/vliegen. Deze drone is door de website The Verge uitgeroepen tot beste MiniDrone van 2014.

Specificaties van de Rolling Spider

De belangrijkste specificaties van de Rolling Spider MiniDrone zijn als volgt:

 • Merk: Parrot
 • Mogelijkheden: Vliegen en rijden
 • Leeftijd: aanbevolen voor kinderen vanaf 14 en volwassenen
 • Vliegtijd: tot 8 minuten tussen opladen in
 • Camera: resolutie van 300,000 px
 • Snelheid: 18 kilometer per uur
 • Bereik: 20 meter
 • Afmetingen en gewicht: 19 x 17, 55 gram

De Parrot Jumping Sumo: rijden en (ver)springen

De Jumping Sumo is een unieke MiniDrone van het merk Parrot. Deze drone kan niet vliegen maar haalt zeer hoge snelheden over de grond. Met een simpele druk op de knop van je smartphone of tablet (met de FreeFlight 3 app), kun je de Sumo tot 80 centimeter hoog laten springen. Er zit een kleine camera in de drone ingebouwd waarmee je foto’s en filmpjes kunt maken. Uniek is ook de totale speeltijd van twintig minuten. Dit is langer dan de meeste vliegtuigjes en drones van het merk Parrot. Voorbeelden van een rit met deze hoog- en verspringende MiniDrone kun je vinden op onder andere de website YouTube.

Specificaties van de Jumping Sumo

De belangrijkste specificaties van de Jumping Sumo MiniDrone zijn als volgt:

 • Merk: Parrot
 • Mogelijkheden: Rijden over de grond
 • Leeftijd: aanbevolen voor kinderen vanaf 14 en volwassenen
 • Vliegtijd: 20 minuten
 • Camera: 640 x 480 px, 15 afbeeldingen per seconde
 • Snelheid: 7 kilometer per uur
 • Bereik: 20 meter
 • Afmetingen: 21 x 20 x 14

De FreeFlight app

Besturing van de twee bovenstaande MiniDrones gaat via de gratis FreeFlight applicatie. Deze kan op smartphones en tablets met besturingssystemen iOS (van Apple, bijvoorbeeld iPad en iPhone), Android en Windows, worden geïnstalleerd. De app kan gevonden worden onder de naam Freeflight 3. De app maakt via Bluetooth verbinding. Je krijgt op je scherm direct live de opnames die jouw drone maakt te zien. Ook kun je foto’s en video’s opslaan om deze op een later moment weer terug te kijken.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.