Paverpol producten: Alle informatie die je nodig hebt!

Paverpol is een internationaal bedrijf dat producten verkoopt in meer dan 40 landen. Inmiddels bestaat het assortiment van het merk niet alleen maar uit een enkele textielverharder, maar uit veel meer gave artikelen. In dit artikel lees je over de diverse soorten Paverpol producten die je kan gebruiken om gave beeldjes, kunstwerken of andere werkstukken mee te maken.

Paverpol

Paverpol textielverharder

Paverpol is een textielverharder op waterbasis. Het wordt ook wel een stofverharder genoemd. Dit is de basis van beeldjes. Als je gaat paverpollen, dan kan je niet zonder een emmer met deze textielverharder. Het is te koop is te koop in verschillende kleuren, zoals: terra cotta, brons, zwart en transparant. Je kan transparante paverpol ook mengen met kleuren, dit wordt pavercolor genoemd. Twijfel je dus welke paverpol je moet kopen, dan zit je met de transparante altijd goed! Alle kleuren paverpol zijn te koop in 500g, 1000g en 5750g. Er zijn ook kleine flesjes met spuitdop, die zijn te koop in 250ml variant. Erg handig met paverpol transparant voor het aanbrengen van kraaltjes, bloemetjes, restjes textiel en andere kleinere accessoires.

Handig om te weten: Paverpol hecht op enorm veel materialen, zoals katoen, karton, textiel, piepschuim, metalen, steen en hout. Het beste hecht paverpol op natuurlijke materialen. Het hecht echter niet op plastic.

Pavercolor

Pavercolor

Pavercolor is een soort kleurpoeder waarmee je de transparante paverpol kan mengen en kleuren. De pavercolor is speciaal op paverpol afgestemd. Met 1 potje pavercolor kun je één pot met 1000 gram Paverpol transparant kleuren. Waar je wel op moet letten is dat het mengsel altijd donkerder opdroogt. Je kan Pavercolor kopen in heel veel verschillende kleuren, zoals: zeeblauw, lichtgele oker, wit, jeansblauw en zwart.

Art stone

Art stone Paverpol

Art Stone is een decoratiepoeder die je in een natte laag (gekleurde) Paverpol strooit. Je krijgt zo een prachtig steeneffect. Het is een veelzijdig product. Je kan er ook kleipasta en boetseerklei mee maken. De klei heeft zelfhardende eigenschappen. Dit kan je aanbrengen op o.a. aluminiumfolie, hout, gips en dergelijke.

Wrappers

Wrappers

Paverpol Wrappers zijn dunne viscosedoekjes. Belangrijkste eigenschap is dat de doekjes erg rekbaar zijn. Wanneer de wrappers in repen geknipt hebt, kun je het aanbrengen op een figuur dat je met aluminiumfolie hebt gemaakt. Uit één enkele wrapper knip je vaak vier stroken (of andere vormen als je die nodig hebt). Je knipt altijd in de rekrichting. Als je begint met Paverpollen, dan zul je zien dat je deze wrappers toch erg veel gebruikt. Ze worden verkocht in een doosje met 100 stuks van 10x10cm per stuk. Op de productverpakking worden dit ook wel rekbare wikkeldoekjes genoemd.

Pavercotton

Paver coton met beeldje
Het haar van dit beeldje is gemaakt van Pavercoton

Pavercotton is gemaakt van witte katoenvezel (100%). Je gebruikt om haren/pruikjes mee te maken voor de paverpolbeelden. Je kan het ook gebruiken om 3d-schilderijen mee maken. Soms wordt het ook gebruikt om schalen mee te maken. Als alternatief kun je ook poetskatoen gebruiken, waarmee je de auto op poetst. Misschien dat je dit al hebt liggen in de garage.

Paverplast

Paverplast

Paverplast is een speciale poeder waarmee je Paverpol kan verdikken. Beeldjes en werkstukken die je er mee insmeert, krijgen op deze manier een dikke watervaste laag. Als je een mengsel met Paverpol en Paverplast gebruikt, voorzie je tuinbeelden met een gladde laag. Je maakt beelden zo mooi én waterbestendig. Erg goed geschikt voor beelden die lang en slank zijn, sculpturen, vogeldrinkbakjes, vijvertjes en fonteintjes. Je kan Paverplast pasta aanbrengen op meerdere soorten ondergronden. Hierbij kun je denken aan aluminiumfolie, wrappers (zie verderop), (zelfhardende) klei, papier maché, gips en piepschuim. Je brengt het geheel aan met een spateltje of een penseel gemaakt van varkenshaar. Na het aanbrengen kun je de natte Paverplast pasta met een penseel of vinger gladder maken. Daarna kan je het naar wens beschilderen met allerlei soorten verf. Je zou het kunnen zien als supersterke buitenbestendige waterdichte lijm.

Goed om te weten: Je mengt 100 gram paverplast met 500 gram paverpol. Je mengt de twee producten tot je een goede smeerbare pasta krijgt. Vergelijkbaar met smeuïge pindakaas. Het beste bewaar je de pasta die je over hebt, in een luchtdicht bakje. Is de pasta wat dik of taai, dan voeg je gewoon weer wat Paverpol toe.

Paversand

Paversand

Paversand is een product van het merk Paverpol. Het is een speciaal gedroogd zand, waarmee je gave 3D-effecten kan maken op beelden. Je gebruikt het zand vaak in combinatie met Art Stone (zie hierboven) of Paverplast + Paverpol. Het is te koop in wit en zwart. Dit heet in de winkel zwart grof en wit steenhard. In het Engels wordt dit White Hard as Stone genoemd.

Paverscrub

Paverscrub zijn gekleurde snippers die je op meerdere manieren in projecten kan verwerken. De snippers zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bekende varianten van deze decoratieve snippertjes zijn: graniet, terracotta, roze, blauw en groen. Je gebruikt deze snippers in combinatie met Art Stone (zie hierboven) en Paverpol (bijvoorbeeld Paverpol grijs). Het is te koop in zakjes van 45 gram. Je kan hier bijvoorbeeld hele leuke vogeltjes met een graniet-look van maken!

Relief decoration

Reliefdecoration paverpol

Relief decoration is een product waarmee je beelden van Paverpol kan decoreren. Het is gemaakt van de berkenboom. Je koopt het in een neutrale witte kleur, maar je kan het daarna gebruiken met gekleurde Paverpol. Dankzij de unieke structuur kun je het goed gebruiken op canvas, beelden en andere werkstukken. Je kan er bijvoorbeeld een mooie rok van maken op een beeld of het gebruiken als basis voor een bakje. Het is een natuurproduct en bestaat uit meerdere lagen. Het voelt aan als een stug materiaal, maar je kan naar wens de lagen van elkaar scheuren.

Stockinette

Stockinette

Stockinette is gemaakt van katoen. Het is een zeer rekbaar product. Je koopt het in de kleur ecru. Je zou het kunnen omschrijven als een opengeweven ecrukleurig katoen. Je gebruikt dit om beelden en projecten aan te kleden. Zo kun je er leuke haarbanden mee maken. De stof is zeer rekbaar, waardoor je het goed kan gebruiken om mooie plooien te maken. Als je Stockinette weer verhard, blijven deze plooien mooi zichtbaar. Je ziet ook de gaatjes in de stof na het verharden. Het heeft een prachtige opengewerkte structuur.

2 gedachten over “Paverpol producten: Alle informatie die je nodig hebt!”

Plaats een reactie