Petticoat Revival: Voor elke gelegenheid een fantastische petticoat !

petticoats

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben jij op zoek naar een aanvulling op jouw retro kledingcollectie of zoek je een petticoat voor danslessen of themafeesten? Dan vind je in de webwinkel petticoats.nl veel verschillende petticoats en accessoires. Op deze website vind je petticoats in verschillende kleuren en modellen. Ook zijn er kleine petticoats verkrijgbaar voor kinderen. Of je nou op zoek bent naar een opvallende petticoat met bijvoorbeeld felle kleuren en glitters of juist naar een iets subtielere petticoat, hier vind je wat je nergens anders kan vinden.

Verschillende stoffen voor petticoats

Wanneer je een kijkje neemt op de website dan zie je woorden die staan voor de verschillende stoffen waarvan de petticoat gemaakt kan zijn. Deze stoffen zijn: Chiffon, organza, net petticoats, crystalline, aurora en lamé. Door het gebruik van de verschillende materialen wordt het effect van de petticoat iedere keer weer heel anders. Hieronder zullen we kort ingaan op de stoffen die gebruikt worden bij het maken van de petticoat.

Chiffon

De eerst benoemde stof die wordt gebruikt voor het maken van een petticoat is chiffon. Dit is een weefsel dat doorzichtig is en zeer fijn. Doordat er wordt gewerkt met verschillende lagen stoffen over elkaar is de petticoat niet meer doorschijnend. Het is een zachte en comfortabel te dragen rok die licht en zwierig is. Ideaal om in te dansen! Er zijn verschillende kleuren verkrijgbaar zoals roze, meerdere roodtinten en petticoats voor kinderen.

Organza petticoats

Ook de stof organza is doorschijnend. De stof voelt soepel aan. Daarnaast valt de stof organza op omdat het een glanzende stof is. Ben je op zoek naar een rok met een extra schitterend en feestelijke uitstraling dan kan je ook kijken naar organza petticoats met lamé. Lamé is een stof dat door middel van het gebruikte metaaldraad een bijzonder effect heeft. Zo hebben sommige petticoats bijvoorbeeld een gouden rand onderaan. Of ze zijn zelfs geheel gemaakt van lamé waardoor ze helemaal goud of zilver van kleur kunnen zijn.

Net petticoats

De meeste petticoats worden gemaakt van een net stof. Deze stof is vrij hard. De net petticoats zijn hierdoor iets minder zwierend. Wel is het heel gaaf dat de harde stof ervoor zorgt dat de rok veel volume heeft. In combinatie met een dunne rok of dun jurkje is deze petticoat helemaal geweldig. De petticoats zijn verkrijgbaar in felle kleurtjes waar danseressen helemaal gek op zijn. Sommige van deze petticoats bestaan uit meerdere laagjes in allerlei verschillende kleuren.

Info: De mini petticoats zijn voor volwassenen. Deze zijn zeer populair voor carnaval, festivals en andere feesten. Kinderpetticoats vallen allen net boven de knie of langer.

Pearl en crystalline petticoats

Naast de lamé petticoats zijn er ook nog andere petticoats met een glanzend en schitterend effect. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij de pearl en crystalline petticoats. De pearl is een stof met een parelmoer effect. Deze stof vind je vaak als een band aan de onderkant van de rok. Crystalline is een stof die je tegemoet schittert. Een handig weetje over deze stof: De structuur van deze bijzondere stof zorgt ervoor dat hij een stuk minder statisch geladen is dan de “normale” petticoats die verkrijgbaar zijn.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.