Populaire landen voor espresso

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Espresso is over de hele wereld populair, maar er zijn een aantal landen waar deze smaakvolle drank extra populair is. In dit artikel worden enkele van deze landen besproken, evenals de redenen waarom espresso zo populair is in die landen.

Italië

Italië is waarschijnlijk het meest bekende land als het gaat om espresso. Deze drank werd namelijk voor het eerst in Italië uitgevonden en de Italiaanse cultuur staat bekend om haar liefde voor koffie. In Italië is het gebruikelijk om tijdens het ontbijt, de lunch en de pauzes tussen de maaltijden een espresso te drinken.

Frankrijk

Hoewel Frankrijk bekend staat om zijn café au lait en zijn koffie met melk, is espresso ook populair in dit land. In Frankrijk wordt espresso vaak gedronken na de maaltijd als een manier om de maaltijd af te sluiten. Bovendien zijn er in Frankrijk talloze koffiebars waar je heerlijke espresso kunt drinken.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is espresso de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt vooral door het toenemende aantal koffiezaken en de populariteit van koffie in het algemeen. In de VS is espresso vaak de basis voor populaire dranken zoals lattes en cappuccino’s.

Brazilië

Brazilië is de grootste koffieproducent ter wereld en dus is het niet verrassend dat espresso populair is in dit land. In Brazilië is espresso vaak de basis voor populaire dranken zoals cafezinho, een kleine kop espresso met suiker. Bovendien zijn er in Brazilië talloze koffiebars waar je heerlijke espresso kunt drinken.

Zwitserland

Tot slot is er Zwitserland, een land dat bekend staat om zijn chocolade en zijn koffie. In Zwitserland wordt espresso vaak gedronken tijdens de pauzes op het werk en na de maaltijd als een manier om de maaltijd af te sluiten. Bovendien zijn er in Zwitserland talloze koffiebars waar je heerlijke espresso kunt drinken.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.