Protein fluff met caseïne

fluff

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De komende dagen wordt het heerlijk warm, zonnig en zomers weer. Daar hoort natuurlijk een verfrissende, gezonde en vullende snack bij! Protein fluff is een ideale keuze. Voor het maken van deze snack hoef je geen uren in de keuken te staan, al ziet het er wel héél fancy uit! Ook heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je kan de snack maken in verschillende smaakvarianten. Wat je er allemaal voor nodig hebt, waarom het goed voor je is en hoe je de protein fluff met caseïne maakt lees je allemaal in deze blog.

Waarom is protein fluff goed voor je?

Allereerst is het handig om te weten dat er in de protein fluff maar weinig calorieën zitten. Ideaal wanneer je voor de zomer nog een aantal kilo’s wilt kwijtraken! Door de eiwitten uit de caseïne vult de fluff heel goed. Ook is de protein fluff met caseïne echt volumevoedsel. Dat wil zeggen dat het een grote hoeveelheid is met weinig calorieën. Wanneer je klaar bent met bereiden is het mengsel fluffy en romig geworden. Het bevroren fruit zorgt ervoor dat je extra vitamines binnen krijgt.

Wat heb je nodig om de fluff te maken?

Eigenlijk heb je maar een paar ingrediënten nodig om de protein fluff te kunnen maken. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je de fluff niet zo goed kunt maken met “gewone” eiwitten. Je hebt, om de fluffy structuur te krijgen, caseïne eiwitten nodig. Hier zitten speciale ingrediënten in die de fluff mooi stevig kunnen maken. Voor één persoon heb je één maatschep micellar caseïne nodig. Verder heb je één glas melk of water nodig. Ook heb je 125 gram bevroren fruit nodig. Kies een fruitsoort die je lekker vindt. Afwisselen en combineren mag! ? Wanneer je fluff klaar is kan je het afmaken met verschillende lekkere toppings zoals stukjes fruit, koekjes, chocolade, superfoods en ga zo maar door.

Hoe maak je de protein fluff met caseïne?

Voor het maken van de fluff heb je een goede blender of keukenmachine en een elektrische klopper nodig. In de blender of keukenmachine maal je het bevroren fruit fijn tot het een soort “gruis” of poeder wordt. Daarna blend je het fruit met de melk en het caseïnepoeder totdat het een romig mengsel is. Dit romige mengsel ga je opkloppen met een elektrische klopper totdat er een echte fluffy substantie ontstaat. Dit kan wel even duren dus heb geduld!

Uitgelichte afbeelding: Photo by Sarah Gualtieri on Unsplash