Pulve, de voedzame maaltijdshake

Pulve

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Bij het woord maaltijdshakes had ik altijd een negatief beeld in mijn hoofd. Ik heb ze vaak zien staan bij de drogisterij en supermarkt; shakes om mee af te vallen. Deze bevatten vaak weinig calorieën, maar ook weinig goede voedingsstoffen. Helaas juist wel weer een hoop troep en suikers. Toen mij werd gevraagd om eens kennis te maken met de shakes van Pulve, stond ik hier daarom flink sceptisch tegenover.

Waarom een maaltijdshake?

Ik heb een tijdlang gewerkt als invaller op verschillende basisscholen. Op de dagen die ik werkte, merkte ik dat ik het lastig vond om gezond te eten. Zo stond ik vaak al om 6 uur (of eerder) naast mijn bed om snel een gezond ontbijtje te maken en op te eten. Vaak genoeg nam ik hier niet eens de tijd voor.

Tijdens pauzes wilde ik de lessen voor de middag alvast voorbereiden. En als ik op een school werkte met een continurooster, kwam ik vaak helemaal niet aan lunchen toe. Zo kwam het regelmatig voor dat ik aan het eind van een lange werkdag soms maar één of twee energierepen op had. In de avond at ik daardoor vaak ongezond. Een gezonde en voedzame maaltijdshake lijkt mij daarom de ideale oplossing!

Waarom kies ik voor Pulve?

Een Pulve maaltijdshake is anders dan andere maaltijdshakes. Wat mij als eerste aantrok in de shakes van Pulve is dat ze veganistisch zijn. Vanaf mijn achtste levensjaar eet ik al vegetarisch en de laatste jaren maak ik steeds meer plantaardige keuzes. Beter voor het milieu, beter voor mijn gezondheid en om dierenleed in de voedselindustrie te voorkomen. Verder zijn de shakes vrij van soja, lactose en GMO (genetisch gemodificeerde organisme).

De voedingswaarden van Pulve

Ten eerste is het misschien goed om te vermelden dat Pulve geen typische maaltijdshake is om mee af te vallen. Het is een echte volwaardige maaltijdvervanger. Eén shake bevat 500 calorieën en 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitaminen, mineralen, koolhydraten, vetten, eiwitten en vezels. De precieze voedingswaarden kan je terugvinden op de site van Pulve. Drink je vier shakes op een dag? Dan krijg je alles binnen wat jouw lichaam nodig heeft op een dag. Natuurlijk kan je ook shakes inzetten als vervanging van één of meerdere maaltijden.

Wanneer drink je de shakes?

Je kan Pulve drinken als vervanging van het ontbijt, de lunch en het avondeten. Maar ook gewoon als je trek hebt, als pre-workout of after-workout meal. Eigenlijk gewoon wanneer jij het prettig vindt.

Mijn eigen ervaring (en die van mijn ouders)

Ik heb de shakes zelf getest en laten testen door mijn ouders. Dit heb ik gedaan omdat onze eetgewoontes heel erg verschillen. Zo ontbijt en lunch ik iedere dag anders en eet ik, nu ik op reis ben, wanneer ik trek heb. Mijn ouders eten vrijwel iedere dag hetzelfde ontbijt en lunch op hetzelfde tijdstip.

De shakes van Pulve vind ik romig en heerlijk van smaak. Er zit een lekkere vanillesmaak aan. Zoals eigenlijk alle shakes die je met poeder maakt, kunnen er klontjes in zitten. Het is wel heel makkelijk om dit te voorkomen. Zo klop ik altijd eerst met een vork of spatel de poeder met een klein laagje water. Daarna giet ik de rest van het water erbij en klop ik het nog een keer.

Pulve shake maken

Ik heb de shake als vervanging van de lunch genomen. Op de een of andere manier weet ik nooit zo goed wat ik als lunch moet nemen en heb ik nooit zo’n zin om uitgebreid een lunch te maken. Het was echt ideaal om zo snel de maaltijdshake op te kunnen drinken. Na het drinken van de shake had ik geen trek tot het avondeten.

Pulve testen
Mijn vader test Pulve 😉

Mijn ouders hebben de shake getest als ontbijt. ’s Morgens om half 7 dronken zij de shake in plaats van de twee boterhammen en een plak ontbijtkoek die ze normaal eten. Meestal kregen zij rond een uur of half 11 al trek in een tussendoortje maar na het drinken van de shake kregen ze pas om half 1 weer trek in de lunch. Mijn vader moest nog erg wennen aan de smaak maar vond het wel heel fijn dat de shake zo goed vult. Mijn moeder is wel heel enthousiast over de heerlijke vanillesmaak.