Recept blauwe bessen smoothie met silken tofu

blauwe bessen smoothie met silken tofu

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Heb jij wel eens een smoothie als snack gedronken? Van deze plantaardige en eiwitrijke smoothie heb je gegarandeerd lang een vol gevoel. Deze blauwe bessen smoothie met silken tofu is heel snel klaar. Door de eiwitten is deze smoothie perfect om te drinken voor of na een workout. De inspiratie voor deze smoothie heb ik uit een vlog van het Nederlandse model Sanne Vloet. In deze vlog haalt Sanne Vloet als snack een fruit en proteïne shake met plantaardige eiwitten, amandelmelk, banaan en blauwe bessen. Deze smoothie heb ik ook gemaakt en voor de extra plantaardige eiwitten heb ik silken tofu gebruikt.


Silken Tofu

Silken tofu is een zachtere vorm van tofu. Deze vorm wordt ook vaak gebruikt om plantaardig te bakken, denk aan veganistische kwarktaarten. Als je de silken tofu in de blender doet met cacao of pure chocolade krijg je een soort chocoladevla. Silken tofu bevat ook veel eiwitten, als je vegetarisch of veganistisch eet is dit een goede bron van proteïnen. De silken tofu van de Lidl bevat per 100 gram wel 7,7 gram eiwitten en maar 78 calorieën. Deze soort tofu is ook vaak verkrijgbaar bij biologische winkels en toko’s zoals de Amazing Oriental.

amazing oriental

Ingrediënten blauwe bessen smoothie met silken tofu

– Silken Tofu (half bakje van de Lidl)

Silken Tofu
– Flinke scheut amandelmelk

Amandelmelk
– Handje blauwe bessen

Blauwe bessen
– Halve banaan

banaan

Je maakt de smoothie door alle ingrediënten te mixen in een blender. Heel simpel dus!

blendenGa jij de smoothie ook maken? Laat dan een reactie achter! Ik ben benieuwd!