Recept salade met broccoli en een dressing van avocado en hüttenkäse

groene salade

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Deze salade met broccoli en een dressing van avocado en hüttenkäse is zeer geschikt om als lunch te eten. Het recept is geïnspireerd door de lunch die Miranda Kerr maakt in de vlog “What I eat in a day”. Als lunch maakt Miranda Kerr in deze vlog zalm met een goedgevulde salade. Zalm kan je vervangen door ingrediënten toe te voegen aan de salade die goede vetten bevatten en eiwitten. Voor de goede vetten zou je avocado en noten toe kunnen voegen en voor de eiwitten zou je hüttenkäse toe kunnen voegen, of een bakje griekse yoghurt als “toetje”.  Je kunt deze salade ook een dag van tevoren maken om hem de volgende dag mee naar je werk te kunnen nemen als lunch.




Ingrediënten voor twee personen

– Halve citroen


– Rucola (handje)

rucola

– Kiemen

alfafa

– Broccoli

broccoli

– Avocado

– Komkommer (halve)

komkommer

– Groene erwten (handje)

groene erwten

– Hüttenkäse (bakje)

hüttenkäse

– Fetakaas (kwart)

– Olijfolie

olijfolie

 

– Appelazijn

appelazijn

Hoe maak je de salade met broccoli en een dressing van avocado en hüttenkäse?

  1. Kook of stoom de broccoli
  2. Snij ondertussen de komkommer in kleine stukjes
  3. Meng de broccoli, komkommer, groene erwten en geprakte avocado
  4. Voeg citroensap, appelazijn en olijfolie toe aan de salade
  5. Voeg een handje rucola, een handje kiemen, gekruimelde feta en hüttenkäse toe aan de salade als toppings
  6. Klaar, eet smakelijk!