Sapkuur: Kopen of zelf maken

Sapkuur: Kopen of zelf maken

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Veel mensen vinden het prettig om aan het begin van de zomer, nog voor de zomervakantie begint, een sapkuur te doen. Zo verliezen ze snel wat extra kilo’s en krijgen ze een energieboost. Er zijn veel verschillende webwinkels waar je een sapkuur met groente en fruit sapjes kunt kopen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om zelf een sapkuur voor te bereiden en de sapjes zelf te maken. Deze groente en fruit sapjes kan je dan invriezen.

Het verschil tussen een sapkuur en sapvasten

Tegenwoordig zijn de sapkuren waarbij je sapjes drinkt gemaakt van groente en fruit het meest populair. Doe je een sapkuur waarbij je alleen water, (kruiden) thee of andere drankjes drinkt zonder calorieën? Dan wordt dat sapvasten genoemd.

Een goede voorbereiding

Wanneer je met een detox wilt beginnen is het belangrijk om het lichaam voor de sapkuur begint alvast een beetje voor te bereiden. Zo kan je drie dagen voor de sapkuur al beginnen met lichter voedsel te eten. Laat vlees staan en eet wat meer groenten en fruit, bijvoorbeeld in de vorm van salades. Ook is het belangrijk om toegevoegde suikers zo veel mogelijk te vermijden en koolhydraatrijke producten te laten staan. Probeer het ook na de detox weer zo op te bouwen voordat je weer “normaal” gaat eten. Extra voordeel: Je zal op deze manier ook weer wat extra kilo’s kwijt raken.

Sapkuur met groenten en fruit kopen

Er zijn verschillende webwinkels waar je kant-en-klare sappen kunt kopen gemaakt van verschillende soorten groenten en fruit. Naast de onderstaande webwinkels vind je nog veel meer webwinkels die detox pakketten aanbieden.

DrDetoxBox

Op de website van DrDetoxBox kan je kiezen uit een sapkuur voor 1 dag, 3 dagen, 5 dagen of een week. Je hebt een fruity juice sapkuur waarvan de sappen bestaan uit een combinatie van groente en fruit en een veggie juice sapkuur waarbij de sappen bestaan uit enkel groenten. De tweede soort bevat uiteraard ook minder calorieën. Je kan de sappen ook kopen als 6-pack en de shotjes kan je kopen in een pak met twaalf. Om te zorgen voor een langere houdbaarheid is gebruik gemaakt van high pressure process. In de koelkast kunnen de sapjes 15 tot 21 dagen worden bewaard en in de vriezer tot wel 90 dagen.

Frecious

Bij Frecious vind je meerdere detox pakketten. Er zijn twee sapkuur pakketten, voor drie dagen of voor 5 dagen. Deze pakketten bevatten naast sappen ook shotjes en soepen. Verder heb je een speciaal afterdetox pakket dat naast sappen ook health bars bevat. Ook vind je een intermittent fasting met sappen en health bars en een milde detox met eetschema.

Zelf een sapkuur maken

Uiteraard kan je ook zelf een detox voorbereiden. Hier heb je een slowjuicer of sapcentrifuge voor nodig, plastic flesjes die je in kan vriezen en natuurlijk een hoop groenten en fruit.

Uitgelichte afbeelding: Photo by K15 Photos on Unsplash