Satijnen kussensloop voor mooi haar en een mooie huid

satijnen kussensloop

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het gebruik van een satijnen kussensloop is een betaalbare truc om jouw haar en huid zo mooi mogelijk te houden. Een kussensloop van satijn heeft vele voordelen waarover je in deze blog meer kan lezen. Benieuwd waar je een goede satijnen kussensloop aan kan schaffen? Wij hebben een kort overzicht gemaakt van betrouwbare en voordelige aanbieders.

Wat is satijn?

Satijn is – in tegenstelling tot wat veel mensen denken – de naam van een weeftechniek die bij verschillende stofsoorten toegepast kan worden en dus geen bepaalde stof. Doordat de garens dicht op elkaar geweven worden ontstaat er een glanzende en gladde stof. Veel mensen gebruiken de naam satijn voor geweven polyester. Satijn heb je ook van katoen en van zijde.

Een satijnen kussensloop voor mooi haar

Wanneer je je hoofd draait op een katoenen kussensloop zal je zien dat je haar een beetje blijft “plakken” aan de stof. Door deze wrijving blijft je haar niet mooi in model en beschadigt het sneller. Zeker wanneer je krullend of kwetsbaar haar hebt heeft het een grote meerwaarde om te slapen op een satijnen kussensloop. De kans op gespleten punten, klitten en een vette haardos wordt een stuk kleiner. Een kussensloop van satijn onttrekt, in tegenstelling tot een katoenen kussensloop, geen vocht uit huid en haar.

Een mooie huid met een kussensloop van satijn

Een kussensloop van satijn heeft niet alleen vele voordelen voor mooi en gezond haar. Ook voor je huid heeft het gebruik van een zijden kussensloop vele positieve effecten. Veel satijnen kussens zijn anti-allergeen, dat is ideaal voor mensen die allergisch zijn voor huisstofmijt. Slapen op een satijnen kussensloop (en dan het liefst van zijde) wordt ook door veel dermatologen aangeraden. Wanneer je last hebt van acné maakt de huid minder talg aan omdat er minder wrijving ontstaat. Verder heeft zijde antibacteriële eigenschappen.

Waar koop je een goede satijnen kussensloop?

Satijnen kussenslopen zijn in verschillende (web) winkels verkrijgbaar. Er zijn satijnen kussenslopen op de markt die een bepaald percentage zijde bevatten en kussenslopen die helemaal van zijde zijn. Je kan waarschijnlijk al raden dat de kussenslopen van 100% zijde of zelfs polyester beter zijn dat de kussens met een lager percentage zijde (die bijvoorbeeld gemengd zijn met katoen). Hieronder vind je een overzicht van webwinkels waar je goede satijnen kussenslopen kunt kopen van zijde of polyester.

Bol Zijden kussenslopen en dekbedovertrek van Silk Mood, September18 en Zijde Producten €23,92 – €912,50 [button color=”pink” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://partner.bol.com/click/click?p=1&t=url&s=51460&f=TXL&url=https%3A%2F%2Fwww.bol.com%2Fnl%2Fs%2Fwonen%2Fzoekresultaten%2FN%2F14193%2Ffilter_N%2F4268103421%2B4275695314%2B4273515245%2Fsc%2Flas_all%2Findex.html%3Fsearchtext%3Dzijden%2Bkussensloop%26sort%3Dprice_l%26view%3Dtiles&name=zijden%20kussensloop”]Bekijk hier[/button]
Hema Katoen satijnen kussensloop en dekbedovertrek €12,00 – €60,00 [button color=”pink” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.hema.nl/wonen-slapen/slapen?q=satijn&srule=price-low-to-high”]Bekijk hier[/button]
Blokker Satijnen kussensloop en dekbedovertrek, geen zijde €17,90 – €129,95 [button color=”pink” size=”normal” alignment=”none” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.blokker.nl/c/baden-en-slapen/beddengoed/dekbedovertrekken-en-kinderdekbedovertrekken/dekbedovertrekken/945711?q=satijnen”]Bekijk hier[/button]