SBS 6: Talentenjacht “We Are Family” met Jochem van Gelder

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In 2015 zond de zender SBS 5 een nieuwe talentenjacht genaamd We Are Family uit. De show werd gepresenteerd door Jochem van Gelder. De opzet van het programma is, volgens de makers, niet te vergelijken met The Voice Of Holland en Superkids. Bij We Are Family (WAF) wordt er namelijk niet gezocht naar vocale wonderkinderen, maar naar families (of een delen van een familie) met een talent. We Are Family is niet alleen voor mensen die goed kunnen zingen, maar ook acts met dans, zang, cabaret of playback zijn van harte welkom. De act moet echter wel uitgevoerd worden met leden van een familie. Bij iedere act moet er een kind jonger dan 12 jaar aanwezig zijn. Hij of zij moet begeleiding krijgen op het podium door een (of meerdere) volwassenen. Kinderen vanaf 3 jaar oud kunnen zich al aanmelden voor We Are Family met Jochem van Gelder.

De talentenjacht We Are Family

SBS 6 komt in 2015 met een nieuw tv programma: de talentenjacht We Are Family. De presentatie zal in handen zijn van Jochem van Gelder. Volgens een persbericht van SBS 6 wordt dit een programma worden met een positief en vrolijk tintje. In de show mogen verschillende generaties van een familie samen een act neerzetten op het podium. Jochem van Gelder heeft aangegeven dat dit allerlei vormen van amusement mag zijn. Je kunt bijvoorbeeld gaan zingen, dansen, aan cabaret doen, acrbatische stunts uithalen of playbacken. Je moet echter altijd een act neerzetten met familieleden.

Geen verliezer

Het wordt geen harde wedstrijd met een strenge jury die als doel heeft om auditanten ‘af te zeiken’ of uit te lachen. Het doel van de show is voornamelijk om plezier maken met je familie. Alle families met een talent mogen meedoen. Een vereiste is dat er wel een kind jonger dan twaalf jaar oud mee moet doen aan de act. In dit programma zijn ze niet op zoek naar wonderkinderen en hun familie, maar vooral naar enthousiaste kinderen met een talent. De samenstelling van de familie mag per act variëren. Een kind van 5 jaar mag zich bijvoorbeeld samen met zijn of haar opa opgeven, maar ook een gehele familie is van harte welkom. Iedere deelnemer krijgt in ieder geval een trofee. Het programma kent namelijk geen verliezers!

Waarom is dit programma uniek?

Het programma We are family is uniek vergeleken met andere talentenjachten wegens het familiekarakter en de ongedwongen sfeer. In bijvoorbeeld The voice of Holland en SuperKids wordt er voornamelijk naar talentvolle wonderkinderen of soloartiesten gezocht die goed kunnen zingen. In het nieuwe programma van SBS is er geen jury aanwezig die de acts van commentaar voorziet. Iedere kandidaat van We are Family krijgt in een trofee mee naar huis. De programmamakers willen vooral de verhalen van de deelnemers en de passie die ze gezamenlijk hebben in beeld brengen. Voor de kinderen (3 jaar en ouder) is het fijn dat ze op het podium staan met een ouder familielid.

SBS 6

Op 28 augustus 1995 verscheen de zender SBS 6 voor het eerst op de Nederlandse televisie. SBS 6 is de afkorting van Scandinavian Broadcasting System 6. Sinds juli 2011 is de commerciële televisiezender voor 67% onderdeel van het Finse Sanoma (ook bekend van Nu.nl en diverse populaire Nederlandse tijdschriften) en 33% van Talpa. In het begin richtte SBS 6 zich vooral op een mannelijk en jong publiek. Zij zonden namelijk veel series, reality-tv en films uit met een mannelijk of stoer karakter. Niet veel later werd SBS 6 een zender voor het hele gezin met informatieve programma’s, amusement, speelfilms en gezinsvriendelijke series. De zender besteedt anno 2015 ook aandacht aan sport en religie.

Jochem van Gelder

De volledige naam van Jochem is Johannes Willibrodus Adrianus van Gelder. Hij werd geboren op 23 mei 1963 en werd bekend bij het grote publiek door de programma’s Willem Wever en Praatjesmakers. Jochem is een veelzijdig man. Hij is radio-en televisiepresentator, schrijver, zanger en acteur. Het eerste optreden van Jochem was op het schoolplein van een school in Gelderland. Hij deed daar André van Duin na met het bekende liedje Sambaballensamba. Zijn eerste televisieoptreden had hij in 1979. Jochem trad toen op in het programma Stuif es in waar hij een bandparodie –act opvoerde. Jochem deed in 1988 mee als kandidaat aan het programma Showmasters en werd uiteindelijk de grote winnaar van deze show. In vele andere televisieprogramma’s was hij te zien als presentator. Jochem werkt graag met jonge kinderen voor zijn programma’s, omdat hij hier een klik mee heeft. Dit liet hij in 1994 zien bij het programma Willem Wever. Vanaf 1999 presenteerde hij een quiz voor kinderen genaamd Quatro en het zeer populaire televisieprogramma Praatjesmakers. In 2005 won Jochem voor de beste mannelijke televisiepersoonlijkheid de Zilveren Televizier-Ster. In 2014 presenteert Jochem samen met Patty Brad op SBS 6 het programma Bonje met de Buren.

Bronnen en referenties
  • http://www.mediacourant.nl/2015/01/jochem-van-gelder-met-tv-show-we-are-family/
  • http://www.beeldengeluidwiki.nl/index.php/SBS6
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/SBS_6
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Jochem_van_Gelder

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.