SBS6: Popster, een poppentalentenjacht met Meneer Wijdbeens (TERUGBLIK)

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Popster werd uitgezonden door SBS6. De talentenjacht voor poppenspelers wordt gepresenteerd door Kim-Lian van der Meij en Meneer Wijdbeens (André van Duin). In popster gaat het er om wie de leukste en origineelste poppenact heeft. De poppen mogen van allerlei materiaal gemaakt zijn. Het maakt niet uit hoe groot ze zijn. Het mag bijvoorbeeld zelfs een sok zijn met twee knopen als ogen. Het is een familie show die met zang, dans en sketches gevuld gaat worden. De producent van Popster is John de Mol.

Popster, de talentenjacht van SBS6

Vanaf 13 maart 2015 is de show Popster wekelijks te zien op vrijdagavond om 20.30 bij SBS6. De presentatie is in handen van Meneer Wijdbeens (André van Duin) samen presentatrice Kim-Lian van der Meij. Meneer Wijdbeens heeft al geruime tijd ervaring als reporter. De deelnemers van de show worden op zijn eigen aparte manier ontvangen en door hem ondervraagd. Popster is een vrijdagavondshow voor de hele familie. In deze show gaan zij op zoek naar de leukste poppenacts van Nederland. De jury bestaat uit Georgina Verbaan en Henkjan Smits. In januari 2015 is nog niet bekend wie het derde jurylid wordt van popster. De show is een talentenjacht voor poppenspelers en hun poppen. In Popster gaat het erom wie de meest leuke en originele poppenact laat zien aan de jury. Er mogen allerlei poppen gebruikt worden voor de acts zoals marionetten, handpoppen, poppen op een stok en vingerpoppen. Het materiaal waarvan de poppen gemaakt zijn maakt niet uit. Het mag zelfs een sok zijn met twee knopen. Het wordt een show met dans, zang en leuke sketches. Popster wordt geproduceerd door John de Mol.

Kim-Lian van der Meij

Kim-Lian is geboren op 1 oktober 1980 in Beverwijk Nederland. Kim-Lian is een veelzijdige vrouw Ze is zangeres, actrice, danseres, televisiepresentatrice, musicalster en stemactrice. Op haar zesde en elfde jaar deed zij mee aan de Mini-playbackshow van Henny Huisman. Ze was te zien in verschillende televisieseries zoals Goede tijden slechte tijden en kees & C.o. En presenteerde twee keer de internationale finale van het JuniorEurovisiesongfestival. Bij het televisieprogramma Ranking de Stars in 2014 werd ze de winnares van de Nieuwjaars uitzending. Kim- Lian speelde rollen in musicals als Fame, Footlose en in Shrek de Musical. De eerste single van Kim-Lian Teenage Superstar werd een top 10- hit in oktober 2003.Zij zong de titelsong van de bioscoopfilm ‘Achtste groepers huilen niet’ In 2012 en 2013 was ze presentatrice van het dansprogramma Junior Dance.

André van Duin (meneer Wijdbeens)

André van Duin is de artiestennaam van Adrianus Marinus Kyvon. André werd geboren in Rotterdam op 20 februari 1947. Hij is bekend geworden met Cabaret, parodie, komedie en revue. In zijn jeugd imiteerde hij bekende Nederlanders op school viel hij op door deze imitaties. Hij vermaakte zijn klasgenoten op ieder klassenfeest. Na de lagere school ging André naar de ambachtsschool daar deed hij de opleiding als machinebankmedewerker. Zijn passie was echter het imiteren van bekende Nederlanders. In 1962 typte hij een open sollicitatie brief aan de chefs lichte muziek van verschillende omroepen. Bij het radioprogramma Minjon mocht André toen hij zestien jaar was een aantal optredens verzorgen. In 1964 won hij de finale van de talentenjacht Nieuwe Oogst. Hij won een bokaal en mocht optreden in een televisieshow. In 1965 bracht Philips zijn eerste single uit: Hé Hé ik heet André. Hij maakte televisieshows maar was ook een geliefde gast in verschillende shows. In 1973 begon André de Dik Voormekaar Show op de radio samen met Ferry de Groot. André van Duin speelde in verschillende Nederlandse films een hoofdrol. Films zoals Ik ben Joep Meloen en De Boezemvriend. In het TROS-programma Te land, ter zee en in de lucht was André te zien als presentator en komiek. Sinds april 2011 is André van Duin officier in de Orde van Oranje Nassau.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.