Schoenen voor krachttraining

schoenen voor krachttraining

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De meeste sportschoenen hebben zolen met flink wat demping. Dit is natuurlijk ideaal als je ze draagt als je gaat hardlopen of als je regelmatig een HIIT-training doet waarbij je veel moet springen. Maar als je regelmatig aan krachttraining doet, en zeker als je veel squats, lunges, deadlifts doet, is het juist beter om schoenen te kiezen waar zo min mogelijk demping in zit. Wist je dat er ook sporthorloges zijn waarbij je krachttraining kan invoeren? In deze blog vind je meer informatie over waarom schoenen zonder demping zo geschikt zijn, ook hebben wij een aantal verschillende schoenen voor krachttraining uitgelicht.

Waarom schoenen zonder demping voor krachttraining?

Voor krachttraining zijn schoenen zonder demping het meest geschikt. Sommige mensen vinden het zelfs prettig om blootsvoets of zonder schoenen en op sokken aan krachttraining te doen. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Er zijn twee voordelen. Ten eerste heb je een betere stabiliteit en ten tweede verlies je geen energie door de de vering van de zool. Schoenen die gebruikt worden voor gewichtheffen, hebben ook nog eens een harde verhoogde zool. Deze schoenen zorgen voor nog meer voordelen.

Welke schoenen zonder demping zijn geschikt?

Er zijn verschillende schoenen zonder demping voor krachttraining geschikt. Zo heb je schoenen die speciaal voor krachttraining zijn ontworpen, bijvoorbeeld van het merk Reebok, deze schoenen zijn vaak ook wat hoger geprijsd. Je hoeft alleen niet persé voor deze speciale schoenen te kiezen. Er zijn ook veel andere schoenen die zeer geschikt zijn voor krachttraining. Hieronder vind je de verschillende soorten schoenen.

All Stars

Bekijk All Stars | Sarenza |

Converse All Stars zijn vooral bekend als gympen die buiten gedragen worden. Vooral de lage varianten All Stars zijn al jaren onverminderd populair als streetwear. Maar All Stars zijn eigenlijk ook perfecte schoenen voor krachttraining. De zool is plat en bevat geen demping. Ideaal dus! All Stars zijn verkrijgbaar in veel verschillende webwinkels. Je hebt All Stars in lage en hoge modellen. Ook vind je All Stars in verschillende kleuren en stoffen. De Sarenza webwinkel heeft een uitgebreide collectie met verschillende kleuren en modellen. Kies bijvoorbeeld de onderstaande opvallende sneakers met glitters of ga voor een meer “basic” kleur.

all stars glitters

Reebok

Bekijk de Reebok sneakers | Sarenza |

Zoals je al eerder hebt kunnen lezen zijn er verschillende merken die speciale schoenen voor krachttraining in de collectie hebben. Een van de meest bekende merken met deze schoenen is het merk Reebok. Dit zijn ook weer schoenen zonder demping. De Reebok Nano schoenen hebben ook een handige klittenbandsluiting. Er zijn ook verschillende andere modellen met een dunnere zool zonder demping.

reebok sneakers

Vans

Bekijk de Vans | Sarenza

Een ander zeer geschikt merk om te dragen tijdens jouw krachttraining zijn Vans. Vans hebben eigenlijk dezelfde platte zool als All Stars. Vans zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en in hoge of lage modellen. Wij zijn zelf fan van de nieuwe felgekleurde 2019 Vans collectie. Vans met een patchwork effect.

 

vans sneakers