Schoon Genoeg, een televisieprogramma van SBS 6

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Schoon Genoeg is een televisieprogramma dat te zien is vanaf op SBS 6. Het programma wordt gepresenteerd door Viktor Brand en begint om 20.30 uur. RTL heeft in het verleden veel programma’s over schoonmaken uitgezonden, maar dit programma van SBS 6 heeft een andere insteek. In deze uitzending is te zien hoe iemand die dwangmatig het huis schoonmaakt bij iemand anders gaat schoonmaken. Bij die persoon is het een “puinhoop” in huis. Aan het einde van iedere aflevering gaat Viktor Brand naar het opgeruimde huis toe en gaat in gesprek met de twee personen in de hoop dat zij er beiden iets van geleerd hebben.

Het televisieprogramma Schoon Genoeg

Het televisieprogramma Schoon Genoeg is te zien om 20.30 op SBS 6. De presentatie van het programma is in handen van Victor Brand. Het programma gaat over schoonmaken. In iedere aflevering is te zien hoe Viktor twee geheel van elkaar verschillende mensen ontmoet. Waar de ene persoon dwangmatig urenlang het huis aan het schoonmaken is, heeft de ander totaal geen “behoefte” om het huis schoon te maken. Het kan zijn dat er in het huis spullen staan die jarenlang verzameld zijn. In dat huis staan er overal spullen en is het verre van schoon. De bedoeling is dat de diegene met de schoonmaak dwang samen met de bewoner het vervuilde huis gaan schoonmaken.

Elkaar helpen

In het programma is te zien hoe beide mensen elkaar helpen. In het schoongemaakte huis krijgt diegene die daar woont een goede start om het huis voortaan schoon te houden. En de persoon met de schoonmaak obsessie ziet dan hopelijk in dat hij/zij het huis niet zo vaak hoeft schoon te maken. Zo zijn er in iedere aflevering weer andere mensen te zien met dezelfde soort problemen. Ondertussen maakt Viktor met een groep amateurschoonmakers een openbare ruimte schoon. Met deze schoonmakers gaat hij bijvoorbeeld bij een zwembad, buurthuis of bij enkele vrijwilligers organisaties schoonmaken. Aan het eind van elke aflevering gaat Victor naar het schoongemaakte huis. Om het resultaat te zien maar ook om te horen of beide personen hier iets van geleerd hebben. De mensen die in het televisieprogramma meedoen zijn heel verschillend. Vaak zit er wel een reden achter waarom de een zo obsessief schoonmaakt en de ander het huis laat vervuilen.

Viktor Brand

Viktor Brand de presentator van het televisie programma Schoon Genoeg is geboren in Deventer. Zijn volledige naam is Viktor Carel Brand en is geboren op 19 februari 1971. Nadat hij een opleiding vertaler/tolk had gedaan en een opleiding journalistiek had afgerond. Besloot Viktor dat hij iets met televisie wou gaan doen. Zodoende kwam Viktor bij de sportredactie van RTL 4 terecht. Viktor Brand is onder andere bekend van het presenteren van programma’s zoals Temptation Island, Shownieuws en de ideale Zaterdagavond. In het 15e seizoen van Wie is de Mol? dat op 1 januari 2015 startte deed Viktor mee als kandidaat. Hij viel echter in de vijfde aflevering van het televisieprogramma af. In het voorjaar van 2015 presenteert Viktor het tweede seizoen van Hoeveel Ben je Waard? En het televisieprogramma van VT Wonen.

Schoonmaakprogramma’s op de televisie

Schoonmaakprogramma, s die op de Nederlandse televisie vertoond worden doen het goed bij de kijkers. Zo kwam RTL 4 met het programma Hoe Schoon Is…Met de nichtjes Sonja en Inge. En met het programma Hoe Schoon is Jouw Huis met de dames Marja en Liny. De ” Diva’s draaien door” was ook te zien bij RTL. In deze uitzendingen was te zien hoe Patty Brad, Patricia Paay en Tatjana aan het werk gingen in bejaardenhuizen en bij schoonmaakbedrijven.

Uitzending gemist

Wanneer u een uitzending van het televisieprogramma Schoon Genoeg heeft gemist kunt u deze terug zien op: Programma Gemist van SBS6.

Bronnen en referenties
  • http://www.sbs6.nl/programmas/schoon/
  • http://www.sbs.nl/2015/extreme-schrobbers-en-sloddervossen-in-schoon-genoeg
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Viktor_Brand
  • http://www.rtl.nl/huistuinkeuken/hoeschoonis/
  • http://tvblik.nl/de-schoonmaak-diva-van-nederland
  • http://www.programmagemist.nl/sbs6

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.