Shoppen in Antwerpen

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De wintersale is begonnen en wat is er nou leuker dan jezelf na de feestdagen te trakteren op een weekendje shoppen in Antwerpen? Na de feestdagen val je toch altijd een beetje in een zwart gat. De feestdagen waar je (meestal ;)) naar uitkijkt zijn voorbij en het lange wachten op de zomer begint. Een weekendje Antwerpen is dan heerlijk om jezelf te verwennen. Want zeg nou eerlijk, wat is er nou beter dan een combinatie van shoppen en heerlijk eten?

De winkelhoofdstraat van Antwerpen

In Antwerpen heb je één groot winkelgebied waar je alle grote modewinkels zoals de Zara en H&M kan vinden. Dit winkelgebied en de grootste straat in dit gebied heten de Meir. Je kan deze straat een beetje vergelijken met de Kalverstraat in Amsterdam. Zeker in de solden periodes kan je hier goed je slag slaan. Als je niet van drukke winkelstraten houdt, is het misschien beter om deze straat te vermijden. Op de Meir vind je ook een grote chocoladewinkel, Chocolate Line. Daar kan je heerlijke bonbons en alles wat met chocolade te maken heeft kopen en bekijken.

de Meir

Overdekt winkelcentrum

Midden in het shopcentrum van Antwerpen, aan de Meir, kan je shoppen in een prachtig overdekt winkelcentrum. Dit meest bekende overdekte winkelcentrum heet de Stadsfeestzaal. Het gebouw ziet er geweldig uit! Je kan er wat eten bij de La Place en er zitten een aantal winkels in. Maar ook als je even een “winkelpauze” wilt is de Stadsfeestzaal een aanrader om even binnen te lopen. In Antwerpen kan je nog meer overdekte winkelcentra vinden, onder andere bij het centraal station. Wil je weten welke overdekte winkelcentra er zijn? Klik dan op de link.

stadsfeestzaal

Kleinere boetiekjes

Ben je op zoek naar wat kleinere boetiekjes en rustigere winkelstraatjes? Dan kan je ook heerlijk shoppen in Antwerpen. Voor de duurdere exclusieve boetiekjes kan je terecht in Quartier Latin, ook wel de theaterwijk genoemd. Je vindt hier ook modemerken zoals Chanel en Jimmy Choo. In deze wijk vind je ook verschillende schouwburgen, cafés en restaurants.
Verder kan je ook heel goed shoppen in de Modewijk. Daar vind je winkels van Antwerpse en internationale modeontwerpers. Dit is ook de plek waar de meer alternatieve (mode) winkels een plekje hebben.


Vintage shoppen in Antwerpen

Als je aan vintage shoppen denkt, denk je vaak aan Amsterdam. De negen straatjes, de markt op het Waterlooplein, de IJhallen zijn slechts enkele van de vele plekken in Amsterdam waar je de mooiste schatten kunt vinden. Maar wist jij al dat je in Antwerpen ook genoeg plekken hebt waar je de mooiste vintage kleding kan vinden? In Antwerpen kan je, net als in Amsterdam, de Episode vinden. Verder kan je onder andere vintage shoppen in Antwerpen bij Jutka en Riska, Pardaf, Labels Inc. en Think Twice (een keten met meerdere winkels in Antwerpen).

Lunchpauze

Er zijn in Antwerpen ook genoeg plekken waar je tijdens een dagje shoppen even kan gaan zitten voor een ontbijtje, bakje koffie, lunch of borrel. Twee van mijn favorieten zijn Lombardia en Le Pain Quotidien. Door op de link te klikken kan je meer lezen over deze twee eetgelegenheden.

gezond eten