Skeeleren als workout

skeeleren

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De lente komt er weer aan! Na de vorstperiode lopen de temperaturen steeds verder op. Op sommige dagen is het overdag al 16 graden! Die warmere temperaturen lenen zich uitstekend voor een skeelerrondje. Heb jij al sinds je kindertijd geen skeelers meer aangehad? Lees dan snel verder over de voordelen van skeeleren en bekijk mooie skeelerroutes. Skaten is een perfecte manier om calorieën te verbranden en te werken aan kracht en conditie.


Skeeleren als workout

Skeeleren is een effectieve workout. Tijdens het skeeleren werk je namelijk niet alleen aan jouw conditie, het is eigenlijk ook een vorm van krachttraining. Je werkt tijdens het skeeleren aan je bilspieren en beenspieren. Je pakt naast billen en benen ook je core aan. Doordat je in balans moet blijven span je automatisch ook je buikspieren en rugspieren aan.

Voordelen van skeeleren

  • Je bent actief bezig in de buitenlucht
  • Je legt snel een flinke afstand af
  • Het is goed voor je conditie en spierkracht
  • Het is minder blessuregevoelig dan bijvoorbeeld hardlopen

Skeelerroutes

Er zijn op internet verschillende skeelerroutes te vinden. Je kunt ook bijvoorbeeld met behulp van (fiets) knooppunten een ronde skeeleren. Wel is het fijn om een speciale skeelerroute te kiezen, hier zijn de wegen vaak beter geschikt. In Midden-Delfland is bijvoorbeeld een knooppunten netwerk te vinden speciaal voor skeeleraars.

Aanbieders van skeelers en inline skates

Bekijk skeelers | Bol.com | Decathlon

Er zijn verschillende webwinkels waar je skeelers en inline skates kan aanschaffen. Decathlon heeft een aantal voordelig geprijsde skeelers en skeelers in verschillende prijsklassen in de speciale skate collectie genaamd Oxelo. De skeelers die je gebruikt voor lange (recreatieve) tochten worden ook wel inline skates, fitness skeelers of fitnessskates genoemd.

Op Onlineskateshop vind je ook verschillende skates van de merken Fila, K2, Rollerblade en Powerslide. De collectie met recreatie en fitnessskates is nog uitgebreider dan de Decathlon collectie. Ook kan je in deze webwinkel terecht voor speedskates, deze skeelers zijn zeer geschikt voor lange afstanden en om echt snelheid te kunnen maken. De speedskates beginnen bij een hogere prijsklasse dan de recreatieve en fitnessskates.

Skeeler beschermers aanschaffen

Bekijk skeeler beschermers | Bol.com | Decathlon

Naast de aanschaf van de skeelers zelf is het belangrijk om goede beschermers te kopen. Het skeeleren zelf is niet erg blessuregevoelig maar je kan lelijk vallen! Goede beschermers kunnen dan echt een verschil maken! Meestal kan je een pakket kopen met knie, elleboog en polsbeschermers. In de webwinkel van de Decathlon kan je naast verschillende skeelers en rolschaatsen ook beschermers en accessoires vinden. Heb jij meer interesse in rolschaatsen? Bekijk dan ook deze blog over rolschaatsen in een retro outfit.