SoulCycle en Rocycle: Zo wordt indoorfietsen een feestje!

rocycle en soulcycle

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben jij op zoek naar een work-out die conditie en kracht combineert met een hoog “Fun” gehalte? Dan zijn de SoulCycle en Rocycle lessen precies wat je zoekt! De trend begon bij de SoulCycle lessen in Amerika die razend populair zijn bij o.a. celebrity’s en modellen. De trend is overgewaaid vanuit Amerika en eind maart 2016 opende ondernemer Rogier van Duyn de eerste vestiging van Rocycle in Nederland. Nu kan je de lessen volgen op meerdere locaties in Amsterdam. In Leiden, Den Haag en Amsterdam kan je de SuperCycle les volgen bij SportCity die ook weer vergelijkbaar is met de SoulCycle lessen.

Hoe zien de lessen bij SoulCycle en Rocycle er uit?

De lessen kun je eigenlijk het best vergelijken met de indoorfietslessen die vaak gegeven worden op sportscholen. Er is echter wel een groot verschil, deze lessen combineren namelijk verschillende belangrijke onderdelen met elkaar.

Het begint allemaal bij het opbouwen van de conditie door middel van het fietsen. Tijdens de lessen wordt er ook gewerkt aan kracht door het doen van oefeningen voor biceps, triceps en andere spiergroepen soms met behulp van dumbells en dan last but not least; dans door de lekkere muziek en verschillende bewegingen. Dit allemaal zonder dat je van de fiets hoeft te stappen! Ook zou je lesje Les Mills, the Trip kunnen overwegen!

Uitgelichte afbeelding: Photo by Ruslan Bardash on Unsplash