Streetfood: Ga zelf aan de slag!

streetfood

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Over de hele wereld vind je tegenwoordig Streetfood cafés en restaurants. Deze horecagelegenheden zijn geïnspireerd op de maaltijden die je overal ter wereld in het straatbeeld terug ziet. Ook foodfestivals zijn al jaren onverminderd populair. Heb jij bijvoorbeeld al gehoord van festival De Rollende Keukens?

Wat is Streetfood?

Streetfood is eigenlijk de naam van eten (maaltijden) en drinken dat op straat verkocht wordt. Het eten wordt vaak voor je ogen bereid. Denk daarbij aan voedsel wat verkocht wordt op de markt, dit zie je veel in Aziatische landen. Ook eten in verrijdbare kraampjes vallen onder de term street food. Dit voedsel is onder andere populair in Zuid-Amerikaanse landen, in Bangkok en in India. Eigenlijk zie je het over heel de wereld, ook in Nederland.

Streetfood in Nederland

Ook in Nederland vind je op veel plekken streetfood. Op straat vind je gebakkramen met oliebollen, poffertjeskramen, stroopwafelkramen, viskramen, loempiakramen en patatkramen. Ook wordt dit voedsel steeds populairder op festivals en foodfestivals. Hier zie je verschillende “foodtrucks” waar ze streetfood verkopen. Zo heb je foodtrucks waar je tosti’s kan kopen, broodjes falafel, soepjes en ga zo maar door. Ook zie je steeds meer streetfood cafés verschijnen.

https://www.instagram.com/p/B5j86rwnKV4/

Restaurants en cafés

In Nederland vind je ook verschillende restaurants en cafés waar je lekker kan eten. In Utrecht heb je bijvoorbeeld The Streetfood Club. Hier kan je gerechten van over de hele wereld eten. Veel andere cafés bieden vooral Aziatische gerechtjes. In Rotterdam kan je ook terecht in de Markthal om streetfood niet alleen te proeven, maar ook te ervaren! Bij Flora in Amsterdam vind je een mix van Amerikaanse en Mexicaanse lekkernijen en Bardak vind je street food uit Tel Aviv. Steeds vaker vind je cafés en restaurants die voornamelijk vegetarische en veganistische maaltijden aanbieden.

https://www.instagram.com/p/BxNTpX7FXDx/?utm_source=ig_web_copy_link

Zelf Streetfood maken

Uiteraard kan je ook zelf aan de slag met verschillende streetfood recepten. Leuk voor wanneer je eters krijgt! Maar ook als je voor jezelf een lekkere maaltijd op tafel wilt zetten. Wil je de tafel echt fancy dekken? Dan moet je echt eens een kijken naar de onderstaande borden, kommen, schaaltjes en kopjes van het merk Cosy & Trendy. Wanneer je de tafel hiermee dekt krijg je het idee alsof je in een duur restaurant zit te eten. De dynamische vormen en verschillende kleuren zorgen voor een eclectische mix.