The Petticoat Dance Shop voor square dance and rock’n roll

pettipants

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De naam pettipant is eigenlijk een combinatie van een petticoat en een broek. Het is een korte broek met ruches die ook als slip gebruikt kan worden. Er kunnen verschillende stoffen worden gebruikt om de pettipants vorm te geven. Zo werden er vroeger vooral stoffen gebruikt zoals polyester en nylon. Tegenwoordig vind je ze ook met kantjes en katoen.

Geschiedenis van de pettipants

Deze pettipants waren jaren in de mode in de jaren 60. Ze werden in die tijd gebruikt als ondergoed onder bijvoorbeeld rokken en jurken. Vrouwen vonden de pettipant vaak comfortabel om meerdere redenen. Ten eerste kruipen de pettipants niet omhoog tijdens het dragen. Hierdoor zijn pettipants ook ideaal om te dragen tijdens het dansen. Ook bij warm weer zijn pettipants ideaal om te dragen. Ze voorkomen namelijk dat de benen tegen elkaar schuren. In de jaren zestig werden ze vaak gemaakt van stoffen zoals nylon en polyester. Verder hadden ze regelmatig een kanten rand.

Verschillende lengtes pettipants

Het is goed om te weten dat pettipants verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes. Je hebt tegenwoordig hele korte pettipants zoals hipsters en onderbroeken. Deze broekjes kunnen echter ook tot de knie lopen. Dan lijken het eerder lange shorts dan slips. Sommige pettipants zijn echt kort en andere pettipants zijn langer en hebben een kort of langer pijpje.

Pettipants dragen

Ook nu nog worden pettipants regelmatig gedragen. Een aantal jaren waren de pettipants in slipvorm niet aan te slepen in verschillende kledingwinkels in bekende winkelstraten zoals de Kalverstraat in Amsterdam. Het vaakst worden pettipants gedragen onder petticoats. Petticoats en pettipants worden voor verschillende gelegenheden gebruikt. Hierbij kan je denken aan themafeesten maar ook aan danslessen of dansfeesten. Deze kleding wordt vaak gebruikt tijdens het rock & roll dansen en bij square dance. Hier worden ook nog wel eens salto’s uitgevoerd. Door de pettipants is er niet te veel zichtbaar onder de petticoat wanneer je ondersteboven in de lucht hangt.

Pettipants online bestellen

Wanneer je in de zoekmachine zoekt op pettipants, dan zie je dat er eigenlijk maar weinig plekken zijn waar je deze kunt kopen. Veel pettipants zijn alleen verkrijgbaar webshops in het buitenland. Gelukkig kan je in de Nederlandse webshop petticoat-dance een aantal hele gave en unieke pettipants bestellen. Deze pettipants worden gewoon verzonden in een enveloppe en kunnen in de brievenbus. Wij zijn zelf altijd helemaal verliefd op metallic, glitter en glans. Daarom behoren de Malco N25 en de Malco N26 toch wel tot onze favoriete pettipants.

Verschillende pettipants kopen

Wil jij een pettipant kopen? Bij The Petticoat Dance Shop vind je gave pettipants in verschillende modellen en met verschillende kleuren. Zo zijn er kortere en meer doorschijnende pettipants die echt een romantisch uiterlijk hebben maar ook langere en meer bedekte broekjes in verschillende (metallic) kleuren. Je draagt deze broekjes bijvoorbeeld onder een petticoat of onder een gewone jurk of rok. De pettipants hebben ruches die in stroken over het broekje zijn geplaatst. Eerlijk gezegd zijn wij er zo weg van dat we de kortere broekjes ook als ondergoed zouden dragen onder onze “gewone” kleding. Sommige pettipants hebben aan de zijkanten ook nog schattige strikjes als detail.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.