The Sims 4: De vaardigheden charisma en komedie

Sims 4

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In de game The Sims 4 voor de pc kun je de vaardigheden charisma en komedie trainen met je sims. Deze vaardigheden kunnen worden getraind voor de spiegel en door in gesprek te gaan met andere sims op straat, in je huis of op feesten. Charisma bepaalt het gedrag van je sim ten opzichte van anderen. Als een sim charismatisch is zal deze sneller vrienden maken. De vaardigheid komedie begint met het vertellen van een grap aan een andere sim. Daarna is het voornamelijk zaak om zoveel mogelijk lol te maken. Je kan ook Sims 4 cheats gebruiken, maar het is nog veel leuker om het helemaal zelf te doen!

Sociaal

The Sims 4 is een spel waarin sociale evenementen en interacties met de andere sims groots zijn uitgewerkt. Als een sim nooit met anderen omgaat zal deze vereenzamen en gaan leven als een kluizenaar. Sociale interacties zijn van groot belang als je carrière wilt maken, Wohoo! wilt doen en verder wilt komen in het spel. Sociale skills kunnen onder ander worden ontwikkelt via de computer, door te praten met je buren, met de tablet op sociale netwerken en door naar feesten te gaan of deze zelf te organiseren.

Charisma

Een sim met een hoog level charisma kan sneller vrienden maken, romantisch doen of onbekende sims kalmeren. Het trainen van een aantal levels charisma wordt in veel beroepen gevraagd, zoals bij de geheim agent en muzikant. Het trainen van deze vaardigheid kun je doen door je sim een speech te laten oefenen in de spiegel, op het internet of via de tablet interactie aan te gaan met anderen, via de telefoon praten of een sms te sturen of door in gesprek te gaan met de bewoners van Willow Creek en Oasis Springs. In het basisspel van The Sims 4 kun je 24 soorten spiegels kopen. De duurste is de Captain Chaz McFreely Porthole Mirror van 2400 simoleons.

Levels in de vaardigheid charisma

Iedere vaardigheid in The Sims 4 bestaat uit tien levels. Als je sim voldoende punten heeft verzamelt, door het uitvoeren van handelingen die bij de skills horen, gaat deze een level omhoog. Bij het vrijspelen van een level horen ook beloningen. De beloningen voor de vaardigheid charisma zijn:

LevelVrijspelen (Engels)Vrijspelen (Nederlands)
1Joke more frequently and learn about other Sims faster.Maak vaker grappen, leer sneller over andere sims
2Perform Brighten Day on Sims.Voer de routine Brighten Day uit bij andere sims
3Donate to Online Charity, Practice Pick-up Lines at a Mirror, and Flatter other Sims.Doneer online voor een goed doel, oefen openingszinnen voor de spiegel, vlei andere sims
4Perform a Smooth Apology and a Cheerful Introduction on other Sims.Bied een excuses aan, geef een vrolijke introductie
5Start Social Network on a Computer, Practice Storytelling at a Mirror, and perform a Flirty Introduction on other Sims.Begin een sociaal netwerk op de computer, oefen het vertellen van verhalen voor de spiegel, flirt direct met sims
6Upload Images on a Computer and Sweet Talk other Sims.Upload foto’s op de computer, praat zoetjes met andere sims
7Ask Sims for a Small Loan or Repay a Loan.Vraag een sim voor een lening, betaal de lening terug
8Invent New Hashtags and perform an Enchanting Introduction on other Sims.Maak nieuwe hashtags, maak een betoverende indruk
9Ask Sims for a Large Loan.Vraag een hoge lening aan sims
10Upload Viral Video and Call Boss to Negotiate Promotion.Upload virale video’s, bel je baas om promotie te vragen

Komedie

Grappen maken, komedie kijken op de televisie en optredens geven. Een sim met deze vaardigheid is de lolbroek op feestjes en zal naast deze vaardigheid ook de skill charisma snel trainen. Bij de baan als komediant is deze vaardigheid erg belangrijk. Je moet uiteindelijk zelfs level 10 behalen. Het snelste en het beste kun je trainen door met andere sims te praten. Als je level hoger wordt kun je ook hele komedieacts opvoeren, boeken schrijven over komedie en meerdere soorten grappen. Op de volgende manieren kun je de vaardigheid komedie trainen:

  • Vertel grappen aan andere sims
  • Lees een boek over komedie
  • Kijk een komedieshow op de televisie

Professioneel grappenmaker

Het beroep komediant of grappenmaker is beschikbaar als carrière voor je sim. Je kunt deze baan via de telefoon, tablet, computer of de post aannemen. Je begint als entertainer waar je voornamelijk charisma moet trainen. Na de vierde promotie kun je met de sim komediant worden. Uiteindelijk kun je hiermee de bekendste en beroemdste stand-up komediant van de wereld worden. Hiermee verdien je 7218 simoleons per week.

Levels in de vaardigheid komedie

Als je sim level 1 is zijn de grappen vaak nog niet goed genoeg en wordt er niet altijd om gelachen. Andere sims kunnen zelfs boos worden als de grap te grof of te slecht is. Zodra je levels omhoog gaat zal dit minder voorkomen. Er zijn in totaal 10 levels die je kunt trainen met je sim. Bij ieder level krijg je een beloning in de vorm van een sociale interactie of iets wat je sim uit kan voeren in huis. Bij de vaardigheid komedie kun je de volgende beloningen vrijspelen:

LevelVrijspelen (Engels)Vrijspelen (Nederlands)
1Practice jokes on microphone and computerOefen grappen maken met een microfoon en computer
2Knock-Knock jokeVertel een knock-knock grap
3Create small acts on computer and practice themMaak een kleine act en oefen deze
4Fashion jokesGrappen over mode
5Practising funny act on microphone or mirrorOefen een grappige act met de microfoon of spiegel
6Create medium-length funny actsMaak middellange grappige acts
7Write comedy booksSchrijf een boek met als onderwerp komedie
8Create lengthy funny actsMaak lange grappige acts
9Funny storytellingGrappige verhalen
10Create spontaneous actsMaak spontane acts

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.