The Sims 4: Een huis bouwen

Sims 4

In de game The Sims 4 kun je de mooiste en duurste (cheats nodig?) huizen bouwen voor je sims. Je kan een mansion bouwen of een klein simpel huisje met een enkele verdieping. Een huis bouwen voor je familie kost veel geld in het spel en de meeste sims zullen dus moeten werken voor het geld. Een huis kun je vanaf het begin af aan opbouwen tot je eigen droomhuis of je kunt een bestaand huis in een buurt betrekken met je zelfgemaakte sims. Het spel voor de pc The Sims 4 is op 4 september 2014 uitgekomen op de Nederlandse markt als download via Origin, online winkels en grote winkelketens. Hoe bouw je een droomhuis?

The Sims 4

The Sims 4 is het vierde deel in een lange reeks van basisspellen en uitbreidingen. De games vliegen als warme broodjes over de toonbanken wereldwijd heen. De Sims spellen staan sinds het eerste deel is uitgekomen in de toplijsten van best verkochte spellen allertijden van de PC. Een spel kost gemiddeld rond de 50 euro en de uitbreidingen zijn nog iets goedkoper. Ook is er een app op de iPad van The sims genaamd The Sims: Freeplay. Deze is volledig gratis, maar heeft wel aankopen in de app zelf. The Sims is ontwikkelt door The Sims Studio in combinatie met het bedrijf Maxis. De Nederlandse versie wordt uitgegeven door EA Games (bekend van onder andere de FIFA voetbalgames) en kwam op 4 september 2014 op de markt.

Een huis bouwen

Een van de belangrijkste elementen van het spel. Je familie of enkele sim moet ergens kunnen leven, slapen, koken, plassen, douchen en WOHOO! kunnen doen met een andere sim waar hij of zij stapelverliefd op is. Om een huis te bouwen moet er veel geld verdient worden door middel van bijvoorbeeld het verkopen van schilderijen of een baan zoeken in een sector als criminaliteit of kunst en cultuur. Een huis kan vanaf niets worden opgebouwd tot een droomhuis. Helaas is het niet mogelijk om een zwembad te maken in The Sims 4. Zodra je in het bouwgedeelte van The Sims zit kun je alles nog terugdraaien. Als je eenmaal naar de live modes gaat is alles definitief en kun je alleen spullen tegen een lagere waarde verkopen.

Een kavel uitkiezen

Nadat je een volledig huishouden of enkele sim hebt gecreëerd in de Sim Editor moet je deze plaatsen in één van de twee beschikbare steden: Willow Creek en Oasis Springs. Je kunt wisselen tussen de twee steden tijdens het kiezen door op de twee icoontjes links bovenaan het spel te klikken. Beide steden hebben een geheel ander uiterlijk en verschillende evenementen, geheimen extra’s en verborgen velden. Er kan gekozen worden om een huis te betreden dat er al staat. Deze kan nog aangepast worden naar eigen keuze. Er zijn meerdere kavels die betaalbaar zijn in beide steden voor beginnende spelers. Tip: koop een kavel op basis van het totale sims in een gezin en hoe groot je het huis wilt gaan maken. Hoe meer gezinsleden er in een familie zitten des te meer basisgeld je krijgt. Je krijgt 20.000 simoleons als basis en 2000 simoleons per gezinslid. Per stad zijn er drie geheel lege kavels met prijzen tussen de 2000 en 5000 beschikbaar.

Bouwen

Nadat je een kavel hebt uitgekozen om je droomhuis te bouwen of een bestaand huis hebt uitgekozen kan het bouwen beginnen. Het bouwen kun je niet doen in de live stand. In deze stand zal je sim rondlopen en interactie vertonen met de omgeving. Je sims zullen niet blij zijn als ze er achter komen dat het huis er nog niet is of dat ze in een grote glazen pot gaan wonen. Druk op het hamersymbool om in de bouwstand te gaan. In deze stand kun je bouwen aan het huis, meubels kopen en ingerichte kamers kopen. Een vooraf ingerichte kamer met aller erop en eraan kan direct in huis worden geplaatst, maar natuurlijk kan ook alles zelf gedaan worden.

Muren

Via het muur icoontje kan er begonnen worden met bouwen, je legt de basis voor je huis. Denk goed na hoe je het huis wilt hebben, hoe groot je kamers moeten zijn en hoeveel verdiepingen je op je droomhuis wilt hebben. Muren maken kost erg veel geld. Zorg dat je sims voldoende op hun rekening hebben staan. Als je een kamer hebt gemaakt moet je niet vergeten dat deze een plafond moet krijgen. Als je teveel met de sloopknop hebt gesloopt en er ontbreken delen van je muur kan het zijn dat je geen dak op je huis krijgt.

Deuren plaatsen

Je sims moeten natuurlijk naar binnen kunnen in hun eigen huis. Ook willen ze graag van kamer naar kamer kunnen lopen via een deur zonder teveel omwegen. Je kunt de voordeur plaatsen via het deurenmenu. Plaats de deur het liefst zo dicht mogelijk bij de weg en je postbus, omdat dit later in het spel nog van pas kan komen. Je sim wordt opgehaald voor het werk bij de straat, zal hier de vuilnis neerzetten en de brievenbus legen. Een voordeur dichtbij de weg scheelt een hoop loopwerk.

Verlichting

Je sims zullen er niet van houden om in een donker hol te leven. Ze hebben licht nodig om allerlei activiteiten te kunnen ondernemen. Iedere kamer moet minstens een bron van licht hebben. Je kan ramen en lampen toevoegen aan de kamers.

Kamers

Een kamer is een gebied waar je sim zal leven en bepaalde activiteiten kan ondernemen. Voordat je de boel in gaat richten is het raadzaam om te bedenken op welke plek je wat voor soort kamer wilt hebben. Bespaar geen geld door iedere kamer uit te laten komen op de woonkamer, omdat de sims elkaar dan vaak tegenkomen en zich zullen irriteren aan elkaar en geluiden die gemaakt worden door bijvoorbeeld de radio en televisie. De volgende kamers mogen niet ontbreken in je huis:

  • Een grote recreatieruimte om vaardigheden te leren
  • Een of meerdere slaapkamers (1 voor een koppel, meerdere voor gezinnen)
  • Woonkamer
  • Keuken
  • Badkamer

Huis inrichten

Nu de basis van je droomhuis staat kan er begonnen worden met het kopen van spullen. Je sims houden van spullen en willen het liefst zoveel mogelijk in hun huis hebben. Overdrijf hier echter niet mee. Je kan vooraf ingerichte kamers kopen met alle spullen die nodig zijn erin of je kan alles zelf los kopen. De meeste mensen kiezen voor de laatste optie. Wat moet er zeker in de kamers zitten?

Recreatiekamer/woonkamer

In deze kamer moet er zeker een stoel, bank, tv, radio, computer en verlichting. Je sim zal hier ook zijn of haar vaardigheden verbeteren. Je kan er dus objecten als een gitaar, viool, schaakbord, stootzak e.d. neerzetten die passen bij de eigenschappen van je gemaakte sims.

Slaapkamer

Je sim zal hier slapen en Wohoo! doen met andere sims waarmee ze een relatie hebben opgebouwd. Er moet dus een bed, nachtkastje en meerdere bronnen van verlichting in.

Keuken

Een keuken kan de meeste luxe items bevatten om het beste eten te bereiden. Leuk als je sim een goede kok wilt worden en hier een passie voor heeft, maar dit is niet altijd nodig. In de keuken van De Sims 4 moet in ieder geval: een koelkast, gaspit magnetron, wasbak, vuilnisbak, brandalarm, eettafel en stoelen.

Badkamer

Douchen is goed voor de hygiëne van je sims en een schone badkamer is essentieel voor een lang leven. Een goede badkamer moet minstens een douche, wc, bad en een wasbak bevatten.

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.

1 gedachte over “The Sims 4: Een huis bouwen”

Reacties zijn gesloten.