The Sims 4: Geld verdienen zonder cheats

Sims 4

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In de Sims 4 zijn er verschillende manieren om snel rijk te worden. Je kan gebruik maken van cheats om snel Simoleons te verkrijgen of proberen om zonder codes een inkomen te vergaren. Simoleon is de valuta die gebruikt wordt sinds de allereerste sim game. Met dit geld kun je meubels, huizen, cadeaus, reizen en nog veel meer leuke dingen kopen voor je familie of enkele sim. Een normaal inkomen kun je krijgen door te werken, schilderijen en boeken te verkopen of door te trouwen met de sim van je dromen. Geld verdienen zonder cheats is niet de makkelijkste manier om het spel te spelen, maar wel het meest uitdagende.

The Sims 4 vernieuwingen

In 2000 werd het allereerste spel uitgebracht onder de naam The Sims door softwareontwikkelaar Maxis, bekend van SimCity en de Core games. Dit bedrijf is onderdeel van EA games. Als je alle voorgaande delen van The Sims hebt gespeeld verwacht je dat de uitgever EA (Electronic Arts) niet veel verbeteringen meer toe zou kunnen voegen. Niets blijkt minder waar te zijn. The Sims 4 heeft nieuwe beroepen, vaardigheden en duizenden nieuwe meubels die je aan kunt schaffen. Daarnaast is de emotionele staat van je sim nog belangrijker geworden in gesprekken en op feesten. De optie om grote en luxe zwembaden te maken is afwezig in de nieuwste versie en zal middels een uitbreiding worden uitgebracht. Ook is de levensfase peuter niet meer speelbaar. The Sims 4 is op 3 september 2014 uitgebracht in de Nederland. De game is speelbaar in het Nederlands en Engels.

Simoleons

Geld wordt in The Sims ook wel Simoleons genoemd en is één van de belangrijkste factoren in het spel. Je kunt gemakkelijk door middel van cheats geld krijgen om het leven van je sim te betalen, maar dit is natuurlijk niet de leukste optie. Met Simoleons kun je onder andere:

 • Huizen bouwen
 • Reizen betalen
 • Cadeaus kopen
 • Meubels aanschaffen
 • Een date betalen
 • Een dure bruiloft bekostigen

Geld verdienen zonder te cheaten

Er zijn verschillende manieren om simoleons te verdienen in The Sims 4. De beste manier is om te trouwen met een andere rijke sim. Op deze manier zal je het inkomen van je huishouden verdubbelen of in sommige gevallen zelfs beter. Naast trouwen zijn er nog talloze andere opties.

Baan krijgen en promotie maken

De meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen in The Sims 4 is het vinden van werk en carrière te maken met je sim. Een baan begint met een laag inkomen per week, maar als je een baan volledig voltooit kan dit oplopen tot tienduizenden simoleons per week. Om een baan vol te houden moet je ervoor zorgen dat je sim altijd op tijd is voor de lift naar werk, de juiste vaardigheden ontwikkelt en met een volle behoefte bar naar het werk toegaat. Een baan vinden kan via de computer op internet en via de krant die je in de brievenbus ontvangt.

Trouwen met de sim van je dromen

Een huishouden met twee inkomens is de beste manier om snel geld te verdienen en om de stroom van geld constant te houden (tenzij je sim zich verslaapt en wordt ontslagen). Als je een vriendschap hebt gesloten met een sim, romantische dingen hebt gedaan, verloofd bent, getrouwd bent en uiteindelijk besluit om samen te gaan wonen in je droomhuis dan krijg je het inkomen van de andere sim erbij. Als de sims allebei een goede baan hebben kan het inkomen per week stijgen naar boven de 20.000 simoleons. Als je echter Wohoo! doet met elkaar en kinderen krijgt dan kan dit echter wel weer veel geld kosten.

Goed worden met een hobby

Een sim kan verschillende creatieve hobby’s uitvoeren en hier ook heel goed in worden. Op het begin zal je merken dat een gemaakt object weinig geld opbrengt. Als je de sim een vaardigheid uit laat voeren en level 10 laat behalen dan levert het opeens wel erg veel geld op. Maakt je sim bijvoorbeeld tijdens het schilderen een meesterwerk dan levert dit al enkele duizenden simoleons op bij de verkoop. Een aantal hobby’s waar je geld mee kan verdienen zijn:

 • Schilderen
 • Schrijven
 • Piano spelen
 • Viool spelen
 • Tuinieren
 • Vissen

Verzamelingen compleet maken

Over de twee werelden die The Sims 4 rijk is zijn verzamelobjecten verstopt. Je kunt ze in je eigen huis vinden, verdienen door prestaties vrij te spelen en door geheime werelden te ontdekken. Een verzamelobject kan los worden verkocht of als een verzameling compleet is. Het laatste zal meer simoleons opleveren.

Toch cheaten?

Mocht je geen tijd of zin hebben om de regels van het echte leven te volgen om geld te verdienen dan kun je alsnog gebruik maken van cheats. Om een cheat in te voeren moet je in het leven- of bouwscherm de toetsencombinatie CTRL+SHIFT+C invoeren om de cheat console te openen.

 • Voor 1000 simoleons toets je ‘rosebud’ in zonder aanhalingstekens
 • Voor 1000 simoleons toets je ‘kaching’ in zonder aanhalingstekens
 • Voor 50.000 simoleons toets je ‘motherlode’ in zonder aanhalingstekens

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.