The Sims 4: Het uiterlijk van je sim maken

Sims 4

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

The Sims 4 is uitgekomen op 4 september 2014 in Nederland en is gemaakt door The Sims Studio en Maxis. Met The Sims 4 is het mogelijk om alle aspecten van je sim aan te passen tijdens het creëren. Zo kun je o.a. de haarkleur, kleding, vorm van de neus, outfits voor gelegenheden en alle kleuren aanpassen. Het maken van je sim heeft een grote invloed op hoe het spel zal verlopen voor jou. Hoe maak je een sim en waar moet je op letten?

The Sims 4

The Sims 4 is het vierde deel in de succesvolle reeks van The Sims. Het spel is gemaakt door The Sims Studio en Maxix, dit zijn bedrijven die onder EA Games (Electronic Arts) vallen. Dit vierde deel is op 4 september 2014 uitgekomen in Nederland als download via Origin en in de winkels als koop. Het spel is beschikbaar voor Windows laptops en pc’s. De systeemeisen zijn lager dan bij het vorige deel van deze serie en is dus voor mensen met een minder goede pc of laptop goed speelbaar. Het spel begint met het maken van je eigen sim in The Sim Editor. Je kunt in iedere levensfase beginnen. Tijdens het spelen van het spel doorloopt je Sim een aantal fasen. De peuterfase is overgeslagen in The Sims 4.

  • Baby
  • Kind
  • Tiener
  • Jongvolwassene
  • Volwassene
  • Oudere

Je sim creëren

The sims 4 is een spel vol met emoties, lol, carrière, drama, leven en dood. Je speelt als het ware voor god voor de verschillende sims die je zelf hebt gemaakt. Het spel begint met het maken van een sim. Bij het vierde deel van The Sims is het nog belangrijker geworden hoe je je sim maakt, wat voor behoeften en aspiraties je hem of haar meegeeft. Als je voor je sim een carrière op het oog hebt dan kun je hem of haar het beste de juiste aspirations en traits meegeven.

Basis

Allereerst moet je de basisgegevens van je sim ingeven. De volgende gegevens kun je invoeren en aanpassen voor je sim:

Naam

De logische eerste stap in het creëren van je sim is het ingeven van een naam. Dit hoef je niet onmiddellijk te doen, je kunt ook eerst het uiterlijk en de persoonlijkheid van je sim bepalen. Links bovenaan de pagina kun je dan alsnog de naam van je sim invoeren. Ook kun je het spel zelf een naam laten bepalen door op de dobbelstenen te drukken. De voornaam van je karakter is niet van grote invloed voor het spel. De achternaam daarentegen wel, zo gaat namelijk je familie heten en dit bepaald wat voor relatie je hebt met de andere karakters

Geslacht

Man of vrouw? Jongen of meisje? Een kleine bepalende factor in het spel. Als je een man kiest dan kun je alleen maar mannenkleding dragen, een man in een jurk is niet mogelijk op een normale manier (wel met cheats voor The Sims 4). Ook bepaald deze keuze wat voor relaties je kunt beginnen met de andere sims die je gaat maken.

Leeftijd

Hoe oud gaat je sim worden? Een sim kan ouder worden (tenzij je dit in het menu uitzet). Elke leeftijd heeft eigen opties. Je kunt kiezen uit vijf verschillende startleeftijden voor je sim: kind, tiener, jongvolwassene, volwassene en oudere. Je kunt kinderen en tieners alleen plaatsen bij families of gezinnen met minimaal een volwassene erin bij de creatie van de sim.

Loopstijl en stem

Je kunt instellen hoe je sim loopt en wat voor stem hij of zij heeft. Dit kun je aanpassen links bovenaan in de sims editor. Geen van deze factoren heeft invloed op het verloop van het spel en is enkel om je sim wat extra karakter te geven.

Uiterlijk

In The Sims 4 is het aanpassen van het uiterlijk erg uitgebreid geworden en je moet oppassen dat je hier niet uren mee bezig bent. Je kunt bijna ieder aspect aanpassen aan het uiterlijk van je sim. Ook kun je kiezen uit een aantal karakters die vooraf gemaakt zijn door de makers. Als je de sim wilt draaien of in wilt zoomen op een bepaald lichaamsdeel kun je dit met de muis doen. Om een deel van je sim aan te passen doe je dit door op het lichaamsdeel te klikken. Wil je bijvoorbeeld de haarkleur of andere dingen aan het hoofd van je karakter aanpassen dan klik je op het hoofd en de opties verschijnen in beeld. Je kan ook met de slider de grootte aanpassen van de lichaamsdelen. Als je naar links gaat wordt bijvoorbeeld de neus kleiner en als je naar rechts gaat kun je de sim een echte Pinoccio neus geven.

Kleuren

Als je op het hoofd van je de sim drukt zal er een menu aan de rechterkant van je sim verschijnen. Met behulp van dit menu kan je de huidskleur, details in het gezicht als sproetjes en moedervlekken en haarkleur aanpassen en toevoegen. Iedere haarstijl heeft een eigen reeks met kleuren. Als je geen zin hebt om zelf deze factoren te bepalen kun je op de dobbelstenen drukken om het spel random te laten bepalen wat voor kleur je sim krijgt.

Kleding

Klik op het kledingstuk wat je aan wilt passen. Er komt een menu naar voren waar je alles in kan stellen. Je kunt onder andere make-up, accessoires, volledige outfits, topjes, rokjes, schoenen, ondergoed, T-shirts en spijkerbroeken aanpassen. Ook dit kun je laten doen door het spel door op de dobbelstenen te drukken. Als je op een kledingstuk drukt zie je vijf icoontjes. Deze vijf outfits kun je aanpassen voor je sim:

Alledaags/everyday

Deze kleding zal je sim dragen als hij normaal rondloopt in huis, naar sommige werksoorten en als hij klusjes rondom het huis uitvoert. Grotendeels van de tijd zal je sim in deze kleding rondlopen, je kan de kleding in het spel nog aanpassen, maar dit kost weer geld. Een nieuwe outfit is namelijk niet gratis.

Formeel/formal

Als je een carrière hebt gekozen voor je sim in the Sims 4 dan zal hij of zij wel netjes gekleed moeten. Ook als hij een trouwerij of een formeel feest heeft moet je er wel representatief uitzien. Deze kleding zal je sim dragen bij zulke gelegenheden. Je ziet je Sim niet heel vaak in dit outfit

Sportief/athletic

Om een sim in leven te houden en van alle basisbehoeften te voorzien is het van belang dat hij of zij gaat sporten. Aangezien je niet sport in een spijkerbroek moet je comfortabele kleding kiezen. Als je de sim aan het sporten zet zal hij in deze kleding zijn workout volgen.

Slaap/sleep

Je sim slaap in comfortabele kleding het lekkerste. Een mooie pyjama is essentieel voor je sim. Je hebt volop de keuze uit de meest uiteenlopende slaapstukken.

Feest/party

Als je sim sociaal genoeg is en voldoende vrienden heeft kan het karakter een feest geven of feesten bijwonen van vrienden en buren. Je sim moet natuurlijk wel feestelijke kleding hebben om uit te gaan. Sims die niet sociaal zijn krijgen (of willen) geen feest geven en krijgen daarom geen kans om hun mooiste party outfit te dragen


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.