The Sims 4: Juiste eigenschappen en doelen kiezen

Sims 4

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De eigenschappen en doelen van je sim worden in de Engelse versie van The Sims 4 ook wel traits en aspirations genoemd. Deze karaktereigenschappen en levensdoelen zijn van groot belang voor het karakter van je sim en hoe het spel voor je gaat verlopen. Je kan drie karaktereigenschappen uitkiezen voor je sim en één wens. Bij deze wens krijg je automatisch een bonus eigenschap erbij. Welke karaktertrekken passen bij jouw sim en welke doelen gaat dit personage behalen in het online leven in The Sims 4?

The Sims 4

Deze reeks computerspellen staan al jaren steevast in de top 3 van meest verkochte games voor de pc. Er zijn al tientallen miljoenen exemplaren van het basisspel en uitbreidingen over de toonbank gegaan. Het spel is ontwikkelt door een dochterbedrijf van EA Games (Electronic Arts). Dit bedrijf is ook bekend van de FIFA spellen en de Battlefield reeks. Het simulatiespel De Sims is op 4 september 2014 uitgekomen in Nederland en kan via download op Origin en bij de grote winkelketens worden aangeschaft. In het spel kun je huizen bouwen, feesten geven, bruiloften organiseren en een leven opbouwen door een partner te nemen. Bij dit vierde deel van The Sims is het mogelijk om werkelijk ieder aspect van je sim aan te passen tijdens het creëren van je sim. De eigenschappen en wensen van de sim kun je na het creëren van het uiterlijk bepalen.

Belang van de eigenschappen en doelen

Het kiezen van de traits en aspirations voor je sim kun je tijdens het creëren van je sim. Deze factoren zijn van groot belang voor hoe het spel gaat verlopen voor jou. Zo zal een antisociale sim geen zin hebben om feesten te geven en heeft een sim die van boeken houdt meer zin om kennis op te doen. Een sim die van voeding en eten houdt zal sneller een baan als kok aannemen en leren als een baan in de sport als bodybuilder. Voor iedere sim is het mogelijk om 1 wens + bonus wens en 3 eigenschappen te kiezen. Op deze manier is iedere sim uniek!

Doelen– Aspirations

Wensen en levensdoelen zijn erg belangrijk voor je sim. Een sim wil zoveel mogelijk uit het leven halen in The Sims 4. Een sim met de juiste aspiratie zal sneller het beroep leren dat binnen het doel past. Ook zal je karakter boos of verdrietig worden als je hem niet zijn wensen en levensdoelen laat behalen in het spel. Je kan tijdens de creatie 1 wens uitkiezen voor je sim. Je kan een keuze maken tussen 10 soorten wensen en iedere wens of aspirations komt met een bonus. Dit zijn de tien wensen:

  • Athletic – Sportief
  • Creativity – Creativiteit
  • Deviance – Afwijkend
  • Family – Gezin
  • Food – Voedsel
  • Fortune – Fortuin
  • Knowledge – Kennis
  • Love – Liefde
  • Nature – Natuur
  • Popularity – Populariteit

Eigenschappen – Traits

Je kan drie eigenschappen zelf uitkiezen voor je sim. Deze eigenschappen bepalen hoe je sim zal reageren op sociale situatie, welke activiteiten ze leuk of helemaal niet leuk vinden en hoe ze hun eigen acties uitvoeren. Als je een sim forceert om iets uit te voeren waar ze geen affiniteit mee hebben zal deze boos worden. Deze karaktereigenschappen zijn in vier categorieën onderverdeeld:

Emotioneel

Deze emotionele eigenschappen kunnen het karakter van je sim bepalen. Een actieve sim zal naar buiten willen, spelen, sporten en joggen. Een romantische sim wil een relatie opbouwen met een andere is, knuffelen, zoenen en met een ander in bed liggen. Let goed op tijdens het kiezen dat de eigenschappen niet botsen met elkaar. Een sim kan niet neerslachtig en vrolijk tegelijk zijn. Onder de emotionele karaktereigenschappen vallen: actief, vrolijk, creatief, geniaal, neerslachtig, gek, heethoofd, romantisch en zelfverzekerd.

Hobby

Deze eigenschappen bepalen welke activiteiten je sim het leukste vindt om uit te voeren. Je hebt de keuze tussen zes eigenschappen voor de hobby. Let goed op dat sommige combinaties een conflict kunnen veroorzaken. Zo zal een nerd niet snel naar buiten gaan en minder snel sociale skills kunnen ontwikkelen. Een perfectionist zal niet slordig zijn. Je kan de volgende voorkeuren voor hobby’s kiezen voor je sim: kunst liefhebber, boekenworm, voedingsgek, nerd, muziek liefhebber en perfectionist.

Levensstijl

De eigenschappen die onder levensstijl vallen bepalen hoe je sim leeft en waar zijn of haar voorkeur ligt. Een luie sim zal voornamelijk willen rusten of zitten. Deze sim zal het niet leuk vinden om constant buiten te zijn of sportieve activiteiten te ondernemen. Een materialistisch ingestelde sim wil heel veel simoleons hebben en veel meubels en dure bezittingen bezitten. De levensstijl karaktereigenschappen waar je uit kan kiezen zijn: ambitieus, kinderachtig, klunzig, veelvraat, gek, lui, liefde voor buiten, materialistisch, netjes, slordig en snob.

Sociaal

Sociale wensen bepalen de houding van je sim in het spel naar andere sims, relaties en buren toe. Als een sim familie georiënteerd is zal hij meer bij anderen willen zijn. Ook bij de sociale wensen is het goed opletten dat je de juiste keuze maakt. Een slechterik zal minder snel familie georiënteerde zijn en een eenzame jongen zal niet vaak naar feesten toegaan of in de buurt willen rondlopen. Uit de volgende sociale karaktereigenschappen kan gekozen worden: bro, slechterik, familie georiënteerd, goed, haat voor kinderen, eenzaam, gemeen, bindingsangst en outgoing.

Overzicht

Bij iedere wens of aspirations hoort een gratis bonus eigenschap. Deze komen van pas bij de carrière van je sim. Alle wensen en de beroepen die eronder vallen in een overzichtelijke tabel.

WensWat valt hieronder?Nederlandse naamBonusUitleg
Athletic trackBody builderBodybuilderHigh MetabolismHet is makkelijker om fit te blijven als je een hoog metabolisme hebt als sim. Een bonus voor sportieve activiteiten
Creativity trackPainter Extraordinaire, Musical Genius, Bestselling Author, Artistic Prodigy (alleen voor kinderen)Uitzonderlijk schilder, muzikaal genie, succesvol auteur, artistiek wonderkind (kinderen)MuserEen muser krijgt een boost voor de skills als ze geïnspireerd zijn. Hier horen de creatieve vaardigheden als schilderen bij
Deviance trackPublic Enemy, Chief of MischiefOpenbare vijand, ondeugdbaasDestardlyDe sim zal beter presteren, voornamelijk bij kwaadaardige transacties.
Family trackSuccesful Lineage, Big Happy FamilySuccesvolle stamboom, groot blij gezinDomesticEen sim met deze bonus karaktereigensschap zal een bonus krijgen bij relaties en het groeien van een familie.
Food trackMaster Chef, Master MixologistMeesterkok, meestermixoloogEssence of FlavorHet eten en drinken wat de sim bereidt zal van hogere kwaliteit zijn.
Fortune trackFabulously Wealthy, Mansion BaronEnorm rijk, villabaronBusiness SavvyEen sim met een goed zakeninstinct zal meer geld verdienen uit zijn of haar werk.
Knowledge trackRenaissance Sim, Nerd Brain, Computer WizRenaissance-Sim, nerdbrein, whizzkidQuick learnerAlle skills die een sim kan ontwikkelen zullen een lichte boost krijgen. De sim leert sneller.
Love trackSerial Romantic, SoulmateHoopvolle romanticus, zielsverwantAlluringAlluring sims zijn succesvoller in relaties en romantiek
Nature trackFreelance Botanist, The Curator, Angling IceFreelance botanicus, verzamelaar, hengelproCollectorEr zijn over de hele buurt waardevolle items verborgen. Een verzamelaar vindt deze sneller en vaker
Populairity trackJoke Star, Party Animal, Friend of the WorldGrappenmaker, feestbeest, wereldvriendGregariousVriendschappelijke relaties zijn sneller opgebouwd door een sim met deze karaktertrek.
Mental track (kind)Whiz KidWondernerdgeenMentaal talent zal sneller ontwikkelen
Motor Track (kind)Rambunctious ScampSportief wonderkindgeenSportieve vaardigheden kunnen sneller worden aangeleerd
Social track (kind)Social ButterflySociale vlindergeenKinderen bouwen volwassenen charisma snel op

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.