The Sims 4: Romantiek en Wohoo!

Sims 4

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In The Sims 4 heb je de optie om met een andere sim een relatie aan te gaan, te trouwen, Wohoo! te doen om kinderen te krijgen en te flirten. Een sim vinden met dezelfde interesses, levensdoelen en karaktereigenschappen is niet lastig in deze game, maar een relatie onderhouden en levenslange vriendschappen sluiten is een vak apart. Romantiek is erg belangrijk in het leven van de meeste sims net zoals Wohoo! Hoe kun je het beste relaties starten, trouwen en vrienden maken en onderhouden in The Sims 4? De game is beschikbaar op windows en mac pc’s.

The Sims 4

In The Sims 4 heb je de mogelijkheid om voor god te spelen. Je kunt karakters volledig naar eigen wens maken in de editor en ze op een zelfgemaakt kavel neerzetten. Je moet er voor zorgen dat je sim een goed leven heeft. Je kunt je sim onder andere leren koken, gitaar en viool leren spelen en een carrière laten maken in de criminaliteit. Sims spellen hebben geen werkelijk einddoel en een sim kan meerdere beroepen, vrouwen, kinderen en geheime levens hebben in zijn korte online leven. The Sims 4 is op 3 september 2014 uitgekomen in Nederland. De game kun je downloaden via de website van Origin, online bestellen via aanbieders als bol.com en mediamarkt.com of kopen in de grote winkels.

Romantiek en Wohoo!

Sommige sims in The Sims 4 zullen liever een eenzaam leven zonder partner of andere relaties willen. Andere sim karakters gaan ieder feest of ander sociaal evenement af om vrouwen te zoeken om een leven mee te delen, kinderen mee te krijgen en op te voeden en Wohoo! mee te doen. Ook is het mogelijk om meerdere vriendinnen tegelijk te hebben in de online wereld. Om met een andere sim te zoenen, knuffelen en Wohoo! mee te doen gaat er een reeks van ontmoetingen en gesprekken aan vooraf. Wohoo! kun je op de meest uiteenlopende plekken doen in het vierde deel van De Sims en sommige plekken leveren zelfs prestatiepunten op die je uit kunt geven in de winkel.

Romance aangaan

In the Sims 4 kun je op twee manieren een relatie aangaan met een andere sim. De eerste manier is de makkelijkste manier en ideaal om uit te testen wat een relatie inhoudt als je een beginner bent. De twee manier is een stuk ingewikkelder, omdat je hier meer te maken hebt met emoties, feesten en interactie tussen de sims.

Manier 1

Als je een sim aanmaakt aan het begin van het spel of als je een nieuwe familie tijdens het spel wilt creëren kun je de relatie tussen de familieleden bepalen. Maak een man en een vrouw en zet als status getrouwd neer. Een makkelijke manier om een relatie te bepalen maar lang niet de leukste.

Manier 2

Met behulp van sociale interacties tussen sims kun je de status relatie, vriend of vriendin bereiken. Je zult de relatie van de sim, zeker op het begin, goed moeten onderhouden. Samen naar feesten gaan, elkaar opbellen en voor elkaar koken zijn enkele opties om een relatie te starten. Knuffelen, zoenen en Wohoo! komt later. Loop niet te hard van stapel aan het begin van de relatie.

Hoe ontmoet ik een andere sim?

Als je zelf niet ingrijpt zal je sim voornamelijk zijn of haar tijd binnen doorbrengen op de bank, in bed of op een stoel. Zelfs de meest sociale sim zal niet snel uit zichzelf naar buiten gaan. Het is van groot belang dat je mensen ontmoet om je sociale vaardigheden te trainen. Op de volgende plekken ontmoet je sims met hopelijk dezelfde interesse als jouw personage.

 • Stuur je sim de straat op. Het is normaal dat er andere sims in jouw wijk of zelfs voor jouw droomhuis rondlopen. Ga hier eens een gesprek mee aan of nodig ze uit in je huis. Deze karakters worden NPC’s genoemd (Non-player character of non-playable character). Dit zijn personages in het spel die niet bestuurd worden door een andere speler, maar waar je wel interactie mee aan kunt gaan.
 • Ga op bezoek bij je buren in jouw wijk. Dit zal niet altijd slagen, omdat niet iedere sim er van gediend is om vreemden het huis binnen te laten. Het grootste succes kun je hier mee boeken aan het begin van de avond als de werkende sims weer thuis zijn. Stoor de sim niet tijdens het eten, dat zou je zelf ook niet leuk vinden.
 • Bezoek sociale gebieden. In The Sims 4 hebben twee steden een bar, restaurants, gyms, musea en parken die je kunt bezoeken. Zoom uit in de live modus (leven) en klik op het vergrootglas op je scherm. Stuur de geselecteerde sim naar zo’n sociale plek. De meeste plekken hebben 24 uur per dag andere sims rondlopen die hopelijk dezelfde interesse hebben als jouw sim.
 • Het ontmoeten van andere sims is slechts het begin. Er moet nog heel veel werk verricht worden om een succesvolle en langdurige relatie met kinderen op te bouwen.

Is deze sim de juiste voor mij?

Iedere sim in The Sims 4 is uniek. Er zijn honderden mogelijkheden bij het kiezen van de eigenschappen en doelen bij het maken van je sim. Alles wat je sim doet en hoe hij op anderen reageert is afhankelijk van de karaktereigenschappen. Dit betekent dat er combinaties tussen sims zijn die niet gaan werken qua relaties of vriendschap. In sommige gevallen is er ook sprake van regelrechte haat tussen sims. Om te testen of de sim de juiste is voor jouw personage kun je de volgende dingen doen:

 • Introduceer jezelf aan de sim en begin met praten. Let tijdens de eerste conversatie goed op de icoontjes die boven de twee pratende sims verschijnen. Plusjes in het groen zijn positief en minnetjes in het rood negatief. Als je teveel minnetjes ziet is de kans klein dat de twee ooit Wohoo! zullen doen samen. Enkele minnetjes zijn niet erg. Zelfs jij en je beste vriend hebben wel eens een meningsverschil.
 • Breng de levenswensen en doelen in het leven van je sim ter sprake tijdens het gesprek. Als je doelen in het leven gemeen hebt met een andere sim is het gemakkelijker om een relatie aan te gaan met elkaar. Het onderhouden kost minder werk.
 • Gebruik de ‘Get to know’ optie om de andere sim te leren kennen. Hier leer je de karaktereigenschappen kennen. Een luie sim zal minder snel gaan samenwonen met een actieve sim. Zodra je hier achter komt weet je voldoende of je moet van een hele grote uitdaging houden.
 • Klik tussen de opties die je krijgt in gesprek met de andere sim. Als na verloop van tijd de romantiek optie er niet tussen staat dan is de sim waarschijnlijk al bezet of zijn ze stiekem familie van elkaar.

Vriendschap opbouwen

Als sims een interactie met elkaar aangaan in De Sims 4 verdienen of verliezen ze punten voor de vriendschap. Deze vriendschapspunten kun je terugvinden in je scherm als je bij relatiestatus kijkt bij het plaatje van de sim. Hoe meer groen je ziet des te beter de relatie is. Je zult merken dat het starten van een normale vriendschap tussen twee sims vrij makkelijk is en je zult weinig sims tegenkomen die niet kunnen lachen om je grap. Zelfs de kleinste complimenten zijn al een goede start voor een vriendschap.

Het is wel lastig om een goede vriendschap op te bouwen die lang meegaat. Probeer zoveel mogelijk de neutrale opties te gebruiken tijdens het begin van de vriendschap. Als de vriendschap een basis heeft kun je gebruik gaan maken van de emoties. Als je goed inspeelt op de emoties van de twee sims zal de relatie snel een nog stevige basis krijgen. Hetzelfde geldt voor de doelen en wensen. Als je alleen maar snel vrienden wilt maken voor bepaalde doelen in het spel moet je weg blijven van de roze relatie en flirtopties. Een sim kan dit heel verkeerd opvatten. Deze romantische opties komen pas in spel als de relatiebar halverwege is.

Wohoo! en trouwen

Door de activiteit Wohoo! uit te voeren tussen twee sims kun je kinderen met elkaar krijgen (soms zelfs een twee- of drieling). Wohoo! kun je uitvoeren op verschillende plekken als een ruimteschip en in het park, maar de meest logische plek is in een bed. De relatie moet wel in ver gevorderd stadium zijn om deze activiteit te ondernemen. Als de vriendschapsbar halverwege is dan kun je de roze flirtopties gebruiken. Hoe de andere sim hier op reageert is afhankelijk van zijn of haar emotionele toestand en hoe leuk ze de ander vindt. Als de sim positief reageert komt er een tweede balk onder de status van de vriendschap. Hierin kun je punten verzamelen voor de relatie tussen de twee. Als deze balk ruim over de helft is kun je, over het algemeen, beginnen met fysiek contact tussen de twee zoals handen vasthouden, knuffelen en de eerste kus. Als je sim traditioneel ingesteld is kun je voordat je Wohoo! onderneemt eerst de sim vragen om met je te verloven en daarna te trouwen. Je kunt ter plekke trouwen, samen vluchten naar een onbekende plek en daar trouwen of een huwelijk plannen (kost wel veel geld/Simoleons). Trouwen is wel een optie om snel geld te krijgen, op het gebruik van cheats en codes na. De sim waar je mee trouwt zal namelijk een deel van het geld delen met jouw huishouden.

Relaties onderhouden

Als twee sims elkaar een langere tijd niet zien zal de vriendschap snel verdwijnen of minder worden. Het kan voorkomen dat je helemaal vanaf het begin af aan moet beginnen met het opbouwen van de relatie. Gelukkig hoef je een andere sim niet iedere dag te zien in The Sims 4 om een relatie te onderhouden. Om de enkele dagen valt wel aan te raden. Op de volgende manieren kun je contact het beste onderhouden om zoveel mogelijk vrienden te krijgen en te behouden.

 • Nodig de sim uit in jouw huis. Dit kan gedaan worden door op het portret van de sim te drukken bij de relatiestatus (rechts onderin je scherm) en dan op de thuis uitnodigen optie te drukken. Je kunt de andere sim ook vragen of ze je wilt ontmoeten op een openbare plek of andere locatie.
 • Loop naar het huis van je vriend(in) of geliefde als je weet waar ze wonen. Je kunt op het wereldoverzicht zien waar de families leven. Soms kom je vrienden ook tegen op de openbare plekken als musea, sportscholen en parken.
 • Reis met je vriend(in) of geliefde naar een plek om vakantie te vieren. Als de andere sim beschikbaar is kun je bij de reisoptie een andere sim meenemen. Je moet voor deze optie wel over voldoende Simoleons (simgeld) beschikken.
 • Via het relatiemenu kun je sms berichten of digitale berichten sturen naar de andere sim. Als beide sims beschikken over een computer kun je dit ook over de mail doen. Niet de meest sociale optie, maar voor de drukke sim wel ideaal.

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.