The Voice Kids: seizoen 4 – TERUGBLIK

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Naast het populaire The Voice of Holland is er een variant voor kinderen in Nederland genaamd The Voice Kids (TVK). Dit programma wordt acht weken na de finale van The Voice of Holland uitgezonden op de zaterdagavond van RTL4. Het vierde seizoen van deze populaire talentenjacht voor kinderen gaat van start op 14 februari 2015. De vooraudities, blind auditions en battles zijn in 2014 opgenomen. Aanmelding voor het vierde seizoen van The Voice Kids is al gesloten. The Voice Kids 2015 zal in negen reguliere afleveringen worden uitgezonden. De coaches van het nieuwe seizoen voor kinderen zijn Angela Groothuizen, Marco Borsato en het duo Nick en Simon.

The Voice Kids

TVK Nederland is een talentenjacht van RTL4 dat is gebaseerd op The Voice of Holland. Het eerste seizoen van de talentenjacht voor kinderen is uitgezonden op 27 januari 2012 op vrijdagavond door de zender RTL4. Omdat de versie voor iedereen vanaf 15 jaar zo’n succes werd over de hele wereld was er besloten om ook kinderen van zes tot en met veertien jaar een programma te geven waarin zij hun talenten konden showen. In het tweede seizoen mochten ook kinderen van 15 jaar meedoen. Het vierde seizoen wordt gefilmd in 2014 en de liveshows van dit seizoen vinden pas vanaf februari 2015 plaats. Het eerste seizoen werd gewonnen door Fabiënne Bergmans uit het team van coach Angela Groothuizen, het tweede seizoen werd door Laura van Kaam gewonnen uit het team van Marco Borsato, het laatste seizoen was Ayoub Maach de beste zanger van het programma met als succescoach wederom Marco Borsato. Bijna iedere aflevering van The Voice Kids heeft meer dan 2 miljoen kijkers getrokken. De vaste elementen van de show zijn: voorauditie, blind auditions, the battle, sing off en de finale. Als deze show in 2015 afgelopen is, volgt traditiegetrouw het volgende seizoen (The Voice Of Holland 2015, seizoen 6) van de talentenjacht voor volwassenen.

Voicies sparen met QR-codes

Ook in The Voice Kids van 2015 is het weer mogelijk om voicies te sparen. Dit maakte RTL 4 met een nieuwsbericht bekend via de website van de talentjacht. Je kunt de gratis app van The Voice Kids downloaden voor op de smartphone. Tijdens de (live) uitzendingen van het programma, maar ook op de sociale media en website, komen er telkens QR-codes in beeld (zie afbeelding). Scan in de gratis applicatie de code om voicies te verzamelen op een van de spaarkaarten. Als je een kaart vol hebt gemaakt, kun je deze inleveren in de ‘trophy room’. Meldt je aan met een RTL account of ID om kans te maken op prijzen. Dubbele voicies kunnen geruild worden met anderen!

Coaches 2015

Net als bij het seizoen 2014 van The Voice of Holland vind er geen wisseling van juryleden plaats voor het nieuwste seizoen. Net als vorig jaar zijn de volgende artiesten coaches bij The Voice Kids Nederland:

Nick en Simon
Nick en Simon zijn door hun vele hits een van de meest populaire duo’s in Nederland. De bekendste nummers van dit duo zijn niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Het lijkt alsof alles wat ze aanraken in goud veranderd. Naast zingen zijn ze ook coach geweest in The Voice of Holland en The Voice Kids. Bij het vierde seizoen zijn ze weer van de partij.

Angela Groothuizen
Angela brak door als zangeres in de band Dolly Dots en is werkzaam als presentatrice en televisiemaker. Zij werd opnieuw bekend bij het jongere grote publiek door haar deelname als coach aan het eerste seizoen van The Voice of Holland waar ze in de draaistoel plaatsnam naast Jeroen van de Boom, Nick en Simon en Roel van Velzen. De winnares van het eerste seizoen The Voice Kids kwam uit haar team.

Marco Borsato
Marco is een van de bekendste artiesten van ons land. Na zijn deelname bij de soundmixshow is hij steeds populairder geworden en heeft hij hit na hit gescoord. Bij volwassen editie van The Voice en bij The Voice kids is hij een van de meest succesvolste coaches te noemen. Bij The Voice Kids heeft hij twee overwinningen op zijn naam staan. Zal hij het seizoen in 2015 weer winnen?

Hoe werkt de Voice Kids

De kinderen krijgen één minuut de tijd om een lied naar keuze ten gehore te brengen aan de coaches. De coaches zitten op een draaistoel met de rug naar de kandidaat toe. Op deze wijze wordt de artiest enkel op zangtalent beoordeelt door de vakjury van TVOH. Als een coach op de knop drukt draait de stoel om en krijgt hij of zij de kandidaat te zien. Mochten er meerdere juryleden omdraaien dan mag de kandidaat zelf een keuze maken tussen de omgedraaide juryleden. De knop waar de juryleden op drukken wordt ook wel de “I want you” knop genoemd. De hoofdprijs van het vorige seizoen was een studiebeurs t.w.v. 10.000 euro, een platencontract, een optreden in Disneyland en een professionele videoclip.

Opname en uitzendingen The Voice Kids seizoen 4

Opgeven voor het vierde en komende seizoen van The Voice Kids is voor de zomervakantie 2014 gesloten. Opgeven voor het seizoen in 2015 is mogelijk via de website van The Voice Kids Nederland of via de website van RTL4. De blinde audities en the battles worden in 2014 opgenomen. Belangrijke data op een rij:

 • 17 september 2014: opname The Voice Kids – The Battle
 • 18 september 2014: opname The Voice Kids – The Battle
 • 14 februari 2015 om 20:00 op RTL4 – eerste uitzending The Voice Kids
 • 21 februari 2015 om 20:00 op RTL4 – tweede uitzending The Voice Kids
 • 28 februari 2015 om 20:00 op RTL 4 – derde aflevering The Voice Kids
 • 7 maart 2015 om 20:00 op RTL 4 – vierde aflevering The Voice Kids
 • 14 maart 2015 om 20:00 op RTL 4 – vijfde aflevering The Voice Kids
 • 21 maart 2015 om 20:00 op RTL 4 – zesde aflevering The Voice Kids
 • 28 maart 2015 om 20:00 op RTL 4 – zevende aflevering The Voice Kids
 • 4 april 2015 om 20:00 op RTL 4 – achtste aflevering The Voice Kids
 • 11 april 2015 om 20:00 op RTL 4 – finale aflevering The Voice Kids (niet officieel bevestigd)

The Voice of Holland gezelschapsspel spelen met de hele familie

Naast de mogelijkheid om in 2015 gratis voicies te verzamelen en prijzen te winnen, is het ook mogelijk om het The Voice of Holland-gevoel in huis te halen. Met het gezelschapsspel van de maker Identity Games is het mogelijk om zelf te zingen en elkaar daarna te beoordelen. In het gezelschapsspel voor de hele familie (kinderen vanaf 8 jaar) moet je een nummer uitkiezen waarmee je ‘auditie’ gaat doen. Een gratis applicatie bepaalt hoe goed jij bent. Andere spelers moeten de beoordeling van de applicatie zien te raden. Des te meer beoordelingen jij goed hebt, hoe meer fiches je verzamelt. Het spel wordt geleverd met een professionele microfoon en oplaadbare speaker. Heb jij een betere stem dan je vader, moeder, zoon, dochter, opa, oma of andere familielid? Speel het The Voice of Holland gezelschapsspel!

RedRoom The Voice Kids met Jamai Loman

In het vierde seizoen van de The Voice of Holland (de originele versie voor volwassenen met zangtalent) was Jamai Loman aanwezig in de RedRoom tijdens de liveshows en in de RedRoom app. Ook voor de Voice Kids 2015 zal hij weer verslag gaan doen. Hij heeft namelijk iedere deelnemer na zijn of haar auditie geïnterviewd. Deze beelden kunnen worden teruggekeken op de website van The Voice Kids


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.