The Voice of Holland (TVOH) – seizoen 6 – TERUGBLIK

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Op 25 september 2015 is het zesde seizoen van The Voice of Holland (TVOH) van start gegaan. De talentenjacht bestaat ook dit jaar weer uit de vaste onderdelen: voorselectie, the blind audition, the battles, the clashes en de liveshows. TVOH is begonnen met een deels vernieuwd team. De coaches-juryleden Ali B en Marco Borsato doen ook dit zesde seizoen weer mee. De jury voor TVOH 2015 bestaat uit de volgende juryleden: Miss Montreal, Anouk, Marco Borsato en Ali B. Miss Montreal en Anouk nemen de plaatsen in van Trijntje Oosterhuis en Ilse de Lange die in het vorig seizoen van The Voice of Holland in de jury zaten. Anouk was al eerder gevraagd om deel te nemen als jurylid maar weigerde toen. Miss Montreal echter, was verbaasd dat zij gevraagd werd om te jureren in 2015. Zij heeft al eerder in de jury gezeten bij de beste singer-songwriter van Nederland. Bij het grote publiek is Miss Montreal vooral bekend doordat zij stottert tijdens het spreken, maar juist niet tijdens het zingen.

The Voice of Holland

In 2010 was het eerste seizoen van The Voice of Holland te zien op RTL4. Het programma is bedacht door John de Mol (media magnaat) en Roel van Velzen (artiest). De talentenjacht bestaat uit vaste elementen. Het begint met de eerste auditie voor de productie. Daarna volgen de blind audition, The Battles, the Clashes en uiteindelijk de liveshows. Bij de voorselectie worden de kandidaten uitgezocht die echt zangtalent hebben. Wanneer deze geselecteerde kandidaten mee mogen doen met aan blind auditions krijgen zij 1 minuut de kans om een nummer te laten horen aan de jury. De juryleden zitten met hun rug naar het podium toe en kunnen alleen op het zangtalent afgaan van de kandidaat. Wanneer een jurylid de stoel omdraait voor een kandidaat wordt deze door het desbetreffende jurylid gecoacht. Wanneer er meerdere juryleden de stoel draaien mag de kandidaat beslissen met wie hij/zij verder wil gaan. In het vijfde seizoen van The Voice Of Holland (2014) zaten O’G3NE, Sjors van der Panne, Guus Mulder en Emmaly Brown in de finale. Deze werd uiteindelijk gewonnen door de meidenband O’G3NE.

De juryleden

Op donderdag 15 januari 2015 werd bekend gemaakt wie de nieuwe juryleden zijn voor het zesde seizoen van The Voice of Holland 2015. De stoelen van Ilse de Lange en Trijntje Oosterhuis worden in 2015 worden ingenomen door twee nieuwe coaches. De zangeressen Anouk en Miss Montreal nemen plaats in de jury. Ook in het nieuwe seizoen blijven Marco Borsato en Ali B de deelnemers coachen. Trijntje Oosterhuis ziet van de deelname af omdat zij meedoet aan het Eurovisiesongfestival in 2015 en zich daar geheel op wil focussen. Ilse de Lange heeft het te druk met haar internationale carrière met de Common Linnets.

Anouk

15 januari 2015 werd bekend gemaakt dat de Haagse rockzangeres jurylid wordt bij TVOH 2015. Anouk was al eerder gevraagd om jurylid te zijn bij The Voice of Holland maar had toen geen interesse. Anouk Teeuwe is geboren op 8 april 1975 in Den Haag. In 1997 werd zij bekend met de single ‘Nobody’s Wife’. Enkele andere bekende singles van Anouk zijn: Michel, Girl, Lost en Three Days in a Row. In 2013 deed Anouk mee aan het Eurovisiesongfestival voor Nederland en behaalde met het nummer ‘Birds’ de negende plaats. Anouk wordt gezien als Nederlands populairste rockzangeres.

Miss Montreal

Ook Miss Montreal heeft plaats genomen in de jury van The Voice of Holland 2015. Anders dan Anouk was zij heel verbaasd toen zij gevraagd werd als jurylid. Doordat zij ervaring heeft als jurylid in de beste singer- songwriter van Nederland denkt zij dat ze een steun kan zijn voor de deelnemers. Roos-Anne Hans (haar echte naam) werd geboren in Dedemsvaart op 22 september 1984. Zij is een singer-songwriter en begeleidt zichzelf op gitaar. Bij het spreken stottert Miss Montreal maar tijdens het zingen heeft zij daar geen last van. Haar eerste single ‘Just a Flirt’ bracht zij uit in 2008. Haar eerste album Miss Montreal werd uitgebracht op 15 mei 2009. In 2014 heeft zij de 3FM Award gewonnen voor de beste zangeres.

Presentators van The Voice of Holland 2015

Het zesde seizoen van The Voice of Holland wordt gepresenteerd door Wendy van Dijk en Martijn Krabbé. Het presentatieduo is al jarenlang een succes. Zij presenteerde al eerder bij verschillende programma’s zoals The Voice of Holland, The Voice Kids en X Factor. Het succes bleef niet onopgemerkt in 2012 kregen zij een tegel op de RTL Walk of Fame. Op de tegel staan de afdrukken van hun handen in cement vereeuwigd.

The Voice of Holland – Real Life

Naast de gewone afleveringen van de talentenjacht The Voice of Holland 2015 komt er ook een realitysoap. Deze zal elke woensdag te zien zijn gedurende de life-shows. In deze realitysoap worden de talenten gevolgd door verschillende camera’s. De talenten worden gefilmd bij hun dagelijkse activiteiten en alles wat met TVOH te maken heeft. Er zal te zien zijn hoe de talenten oefenen met hun coaches, maar ook komen familieleden, fans, collega’s en vrienden aan het woord.

Clashes vervangen door Knockouts-ronde in 2015

Vorig seizoen werd het onderdeel The Clashes geïntroduceerd. Twee kandidaten moesten ieder een apart nummer zingen tegen elkaar. Na een paar regels tekst van de ene kandidaat, volgde de tweede kandidaat met een aantal regels tekst van een ander nummer. Dit onderdeel is in 2015 alweer vervangen door de Knockouts-ronde. In deze ronde zingen alle kandidaten een nummer voor de jury en het publiek, zonder dat er een andere kandidaat aan te pas komt. De coach bepaalt, aan de hand van het optreden, op welke stoel een kandidaat mag gaan zitten. Er zijn in totaal 3 stoelen. Als alle optredens zijn geweest zijn de kandidaten die op stoel 1, 2 of 3 zitten, door naar de liveshows.

RedRoom-app

Via de AppStore van Apple en de PlayStore van Google kun je de vernieuwde RedRoom-applicatie downloaden. Je kunt tijdens de uitzending ‘meespelen’ door optredens direct te beoordelen. Ook is het mogelijk om volledige optredens terug te kijken en delen van een komende uitzending te zien. Als je de RedRoom-app 2015 installeert, maak je ook nog eens kans op leuke prijzen.

Uitzendschema en The Voice of Holland gemist

The Voice of Holland 2015 wordt iedere vrijdag vanaf 25 september 2015 uitgezonden. Herhalingen vinden een dag later plaats. Via de website of app van RTLXL kun je fragmenten en volledige uitzendingen terugkijken.

Bronnen en referenties
  • http://www.televizier.nl/nieuws/amusement/anouk-en-miss-montreal-nieuwe-coaches-the-voice.5046843.lynkx
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/The_voice_of_Holland
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Anouk_%28zangeres%29
  • http://www.telegraaf.nl/prive/23563607/__Miss_Montreal_stond_perplex__.html
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Miss_Montreal

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.