Thuis fitness – fit en vitaal worden en blijven

indoor fiets

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Zoek je een ideale manier om meer te bewegen en fit en vitaal te blijven? En wil je dat gewoon thuis kunnen doen zonder afhankelijk te zijn van het weer of dat de sportschool al dan niet open is? Dan zijn er genoeg mogelijkheden. Je kan dat doen door fitness oefeningen te doen zonder speciale fitness apparaten te gebruiken. Nadeel is dat je daarmee niet optimaal jouw cardiovasculair systeem traint. Om dat goed te trainen bestaan er meerdere verschillende soorten fitness toestellen.

We kennen onder andere de crosstrainer, roeitrainer, loopband en indoor fiets. Met al deze toestellen is het mogelijk in huis jouw conditie en cardiovasculair systeem te oefenen. Hierdoor voel je je fitter en meer vitaal. Mensen die al langer sporten hebben al gemerkt dat je door jezelf in te spannen, je weliswaar in eerste instantie moe wordt, maar na herstel juist meer energie hebt.

Indoor fiets – voor iedereen een goed keuze

In Nederland kan iedereen fietsen. Op een indoor fiets is het zelfs nog makkelijker. Of je nu intensief wilt trainen of alleen maar iets meer wil bewegen dan dat je normaal doet, het kan allemaal.
Er is zo veel keuze in indoor fietsen. Voor iedereen is er wel iets te vinden. Op indoorfiets.nl staat een Fitness fiets koopgids die je helpt de beste keuze voor jou te maken. De juiste keuze hangt natuurlijk af van jouw budget en doel.

Wat is er zo leuk aan indoor fietsen

Het fijne van thuis sporten is dat je ieder verloren moment kan gebruiken om even te bewegen. Al ga je tussendoor 3x per dag 10 minuutjes. Dat is toch al weer een half uur. Tijdens het indoor fietsen kan je een telefoontje plegen of je favoriete serie kijken. Werk je thuis dan kan je doen alsof je naar je werkt fietst, tussen de middag thuis komt eten en aan het eind van de werkdag naar huis gaat. Desnoods met een omweg, hahaha.
Voor de wat sportievere onder ons is het mogelijk virtueel wedstrijden te rijden met apps. Er bestaan zelfs indoor fietsen die echt simuleren of je bergop rijdt of over kasseien. Daar betaal je natuurlijk wel een behoorlijke prijs voor.
In alle gevallen voel je jezelf energieker en gezonder, je hoeft daarvoor echt niet keihard te sporten. Een uurtje per dag matig intensief bewegen is al voldoende.