Thuis trainen op een crosstrainer

crosstrainer voor thuis

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Wil je lekker bewegen en baal je ervan dat de sportscholen tijdens coronatijd dicht zijn? Of komen de openingstijden van de sportschool jou niet uit? Je kan natuurlijk buiten gaan hardlopen, maar in de winter in het donker zie je niet zitten. Of je bent aan huis gebonden om wat voor reden dan ook.

Dat zijn allemaal redenen waarom een fitnesstoestel thuis voor jou misschien een optie is. In dit artikel gaan we wat dieper in wat de voordelen van thuis trainen op een crosstrainer zijn. Wij vinden de Senz Sports C7000 één van de betere crosstrainers.

Een crosstrainer voor thuis, de voordelen

Een crosstrainer is één van de meest gebruikte fitnesstoestellen voor thuis. Ze zijn lekker compact, zo nemen een roeitrainer of een loopband veel meer ruimte in.
Crosstrainers zijn laagdrempelig in gebruik. Iedereen die kan lopen kan ook een workout op de crosstrainer doen.

De drempel om te gaan bewegen wordt een stuk kleiner wanneer je een crosstrainer in huis hebt. Je kan er zelfs voor kiezen meerdere keren per dag even een kwartiertje te cross trainen.
Werk je b.v. thuis, dan kan je gedurende de werkdag toch aan je beweging komen, bekend is natuurlijk dat de hele dag beeldscherm werk doen niet gezond is. Het vereist wel een zekere mate van discipline om toch je beweging  te pakken, dus hoe kleiner de drempel hoe makkelijker je het doet.

Waarop letten bij een crosstrainer kopen en gebruiken.

Kies een crosstrainer die past bij jouw doelstelling en lichaamsgewicht. Wil je afvallen en alleen maar (relatief) rustige workouts doen, dan is een wat goedkopere crosstrainer misschien wel de beste keuze voor jou. Ben je wat zwaarder, langer en/of wil je echt fanatiek en op hoge intensiteit trainen dan zal je om moeten zien naar een wat duurdere crosstrainer.
De eerder genoemde Senz Sports is in beide gevallen geschikt, deze zit echt in de  middenmoot. Uiteraard is er weer zoveel keuze in crosstrainers dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Op crosstrainer365.nl vind je heel veel informatie die je kan helpen bij jouw keuze.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.