Tips bij het kiezen van kleding als je veel thuis werkt

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Het zijn andere tijden dan voor de crisis. Veel mensen werken op dit moment zoveel mogelijk thuis. En de verwachting is dat deze trend ook na deze gekke tijd niet zal veranderen. Regelmatig thuiswerken wordt eerder standaard dan uitzondering. Als je dat weet ga je natuurlijk een fijne werkplek voor jezelf inrichten waar je rustig en ergonomisch je werk kunt doen. Maar hoe scheid je privé en werk? Het is heel verleidelijk om zo vanuit je bed in je pyjama, huispak of joggingbroek achter de computer te kruipen en aan de slag te gaan. Maar is dat nou wel zo verstandig. Het blijkt dat de kleding die je draagt invloed uitoefent op hoe jij je voelt. Je kent het gevoel als je voor het eerst nieuwe schoenen of zelfs een vers basic shirt van bijvoorbeeld Dimenno uit de verpakking draagt. Je voelt je dan op een of andere manier iets zelfverzekerder en energieker. Het gevolg is ook dat je productiever bent. Het is dus geen gek idee om ook thuis je kloffie voor luie dagen niet aan te houden als je aan het werk gaat. We geven je 3 tips om thuis net zo productief te zijn als op kantoor. Werk ze!

Privé en werk scheiden

Het is echt de moeite waard om dezelfde routine aan te houden als dat je naar je werk zou gaan. Sta vroeg op, stap onder de douche, poets je tanden, kleed je aan, ontbijt goed, pak een dampende kop koffie en ga aan het werk. Op die manier bereid je je ook mentaal voor om te presteren. Het helpt als je in je kledingkast een sectie met werkkleding indeelt. Dan hoef je ’s morgens niet te zoeken, maar pak je snel een werk-outfit om die dag te dragen. Neem ook alleen pauzes zoals je op kantoor zou doen. Dus even een bakkie halen en weer terug naar je werkplek. Lunch op ‘normale’ tijden en stop met werken als het tijd is. Natuurlijk verwissel je dan je werkkleding voor die lekker zittende joggingbroek, want dat doe je anders ook als je thuiskomt.

Kleed je op de gelegenheid

Het ligt ook heel erg voor de hand om je outfit af te stemmen op de taken die je die dag moet volbrengen. Wat trek je normaal gesproken aan als je een presentatie aan een klant moet geven? Geen spijkerbroek, gympen en T-shirt waarschijnlijk. Doe dat nu dan ook niet! Hoewel we veel meer digitaal vergaderen maakt kleding nog steeds de man of vrouw. Als je goed gekleed inlogt geef je direct een professioneel signaal af. Kijk trouwens ook even wat er achter je staat, dat zien de mensen die digitaal met je meeten namelijk ook. Zog daarom voor een beetje rustige en zakelijke achtergrond. Bijvoorbeeld een boekenkast.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.