Tips van BASE247® voor trainingsmotivatie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De dichte sportscholen, het grijze weer en de zomer die nog zo ver weg lijkt kunnen ervoor zorgen dat de motivatie om te trainen niet erg hoog is. En dat is zonde! Als je nu de motivatie op kan brengen om met regelmaat te trainen en gezond te eten heb jij namelijk al voor de zomer begint een bikinilichaam. Gelukkig kan je deze tips van BASE247® voor trainingsmotivatie gebruiken om gemotiveerd aan de slag te gaan en jouw doelen te behalen!

Het veranderen van jouw mindset

Plof jij na een lange dag werken moe op de bank met een “welverdiende” zak chips? Dan is de kans groot dat je je hierdoor niet beter gaat voelen. Waarschijnlijk voel je je nog moeier en misschien zelfs schuldig omdat je wéér niet hebt getraind of wéér ongezond hebt gegeten. Door dit dag in dag uit te doen blijf je hangen in een negatieve spiraal. Om die vicieuze cirkel te kunnen doorbreken moet je allereerst aan de slag gaan met jouw mindset veranderen. Het is bijvoorbeeld erg belangrijk om positief te blijven denken, je goed te blijven bedenken waarom je een bepaald doel wilt behalen én te blijven oefenen met het werken aan jezelf. Hierbij kan je denken aan het stapje voor stapje veranderen van gedachtes van negatief naar positief maar ook de tijd nemen om af te vallen zonder bijvoorbeeld een crashdieet te volgen.

Zo blijf je gemotiveerd om te trainen

Merk jij dat je snel terug valt in oude gewoontes wanneer je goede voornemens hebt waar je je aan wilt houden? Dan is het goed om te weten dat je niet altijd gemotiveerd en gedisciplineerd kan zijn. Wilskracht is iets wat je wel kunt trainen maar het is ook iets waar je als mens geen onuitputtelijke hoeveelheid van hebt. Heb je alle gezonde boodschappen in de kar en kan je het toch niet laten om bij de kassa snel nog een pak koek in het wagentje te gooien? De kans is groot dat je last hebt van beslissingsvermoeidheid. In alle paden kies je voor gezonde opties en aan het einde van de supermarkttour is de wilskracht een stuk minder. Gelukkig zijn er manieren om toch iedere keer netjes de trainingen af te werken. Het is vooral belangrijk om te werken aan het inbouwen van bepaalde gewoontes. Over simpele dingen zoals tandenpoetsen denk je tenslotte ook niet meer na! Train het liefst op vaste dagen en vaste tijden en zorg voor een bepaalde routine voor het trainen. Leg bijvoorbeeld alvast je trainingskleding klaar en neem een pre workout.

Pre workout kopen

Wanneer je aan de slag gaat met het creëren van een vaste trainingsroutine kan je daar een pre workout bij gebruiken. Neem bijvoorbeeld een pre workout voordat je je gaat omkleden om te sporten. Je begint dan energieker aan een workout en je kan de training ook nog eens langer volhouden. Bij BASE247® kan je een Pre Workout kopen in de smaken fruitpunch en tropical. In deze pre workout zitten stoffen zoals cafeïne waar je een goede boost van krijgt. Let er wel op dat je de pre workout niet neemt in combinatie met eiwitten, dit kan de werking namelijk verminderen.

Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een gevarieerde en evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.