De top 10 fitnesstrends in 2018

fitnesstrends 2018

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ben jij benieuwd naar De top 10 fitnesstrends in 2018? In deze blog staan ze allemaal! De onbetwiste nummer 1, die al vanaf 2014 op deze lijst te vinden is, is HIIT. In deze blog kan je meer lezen over de meest populaire fitnesstrend van 2018. In deze lijst zie je vooral veel bekende fitnesstrends terugkomen. Wel zie je op twee plekken Personal Training en het belang van goed opgeleide en ervaren fitnessprofessionals terugkomen. De populariteit van het gebruik maken van een Personal Trainer en het volgen van een opleiding om te kunnen werken in de fitnesswereld stijgt enorm. Hierdoor poppen er ook opleidingen uit de grond waarmee de trainer met het diploma niet in het European Register of Exercise Professionals staat. Dit is wel heel erg belangrijk!

De top 10 fitnesstrends in 2018

  1. High-Intensity Interval training (HIIT)
  2. Groepstraining en groepslessen
  3. Draagbare technologie: Denk hierbij aan fitness trackers, smart watches en GPS tracking apparaten.
  4. Body Weight Training: Oefeningen waar je weinig tot geen materiaal voor nodig hebt.
  5. Krachttraining
  6. Opgeleide en ervaren fitnessprofessionals: Steeds meer organisaties bieden fitnessopleidingen aan. Voor de kwaliteit is het belangrijk dat ze aangesloten zijn bij het European Register of Exercise Professionals.
  7. Yoga: En de meerdere vormen hiervan zoals Bikram Yoga
  8. Personal Training: Er zijn steeds meer mensen die Personal Training willen volgen en Personal Trainer willen worden.
  9. Fitness programma’s voor oudere volwassenen.
  10. Functional Fitness: Is gerelateerd aan de Fitness programma’s voor oudere volwassenen. Deze (kracht)training heeft als doel het creëren van een betere balans en het makkelijker maken van het bewegen in het dagelijks leven.

Uitgelichte afbeelding: Photo by Chase Kinney on Unsplash