Triathlon horloges zonder zwemtracker

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De vier horloges uit dit artikel en smart watches zijn allemaal geschikt om te ondersteunen tijdens de zwemtraining. Het blijft een debat in de triathlonwereld of het nodig is om een horloge tijdens de zwemtraining te gebruiken. Het hangt er naar mijn mening van af hoe serieus je een triathlon aan wilt pakken en hoeveel je in open water wilt gaan zwemmen.

Als je bereid bent om tijdens het zwemmen geen horloge te dragen en alleen je fiets- en hardloopprestaties bijhoudt, krijg je aanzienlijk meer opties. Zo kun je nog veel meer Garmin- en Fitbit-modellen overwegen, inclusief het Fitbit Blaze Workout-horloge.

Compatibiliteit Triathlon en (fiets)apps

De meeste horloges zijn meer dan alleen wearables – ze zijn ook compatibel met enkele van de betere trainings- en fitness apps op de markt. Dat is belangrijk als je als jouw trainingsinformatie in één logboek wilt integreren.

Grotere platformen pushen voornamelijk hun eigen platform, zoals Garmin Connect, Polar Bear en Fitbit-dashboard. Alles zal je zeker helpen om een workout te analyseren. Het is vaak belangrijk om te kijken of horloges compatibel zijn met andere apps. Dit zijn onder andere:

  • Strava: Een populaire workout tracker voor fietsen en hardlopen. Alle horloges die wij hebben genoemd kunnen samen werken met deze applicatie.
  • Apps voor fietstrainers. Fietstrainers worden steeds populairder, al helemaal in de koude wintermaanden. Er zijn apps die dit bij kunnen houden, zoals Zwift.
  • Hardloopapplicaties, zoals Runkeeper en Runtastic.

Sigma Sport iD.TRI

Sigma Sport is voor veel mensen een onbekend horloge. Ook wordt het niet in elke bekende webshop verkocht. Toch is het een heel leuk en goed triathlonhorloge voor mensen met een kleiner budget. Je kan alle triathlonsporten er mee uitoefenen en het horloge heeft zelfs een speciale triathlonmodus met een wedstrijdplanner. De interne batterij is voldoende om een triathlon mee te voltooien, al gaan er wel verhalen dat de hartslagmeter wel veel batterij vraagt. Toch moet het voldoende zijn voor de meeste triatleten. Het Sigma Sport ID.TRI triathlonhorloge koop je goedkoop bij Amazon Nederland.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.