UFO Skywalker drone, een zeer kindvriendelijke drone

Cheerson mini drone

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De Toyabi UFO Skywalker drone is een van de meest kindvriendelijke drones op de markt. De quadcopter is namelijk in een kooiconstructie gezet. Hierdoor is het mogelijk om tegen muren aan te vliegen zonder schade aan de Skywalker drone aan te richten. Ook kun je over de grond rollen zonder dat de drone op zal stijgen. Wat zijn de specificaties van de UFO Skywalker drone? Waarom is hij zo geschikt voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar? Wat zijn verder de mogelijkheden van de UFO in de kooi?

Het bedrijf achter de Skywalker drone: Toyabi

Veel mensen weten niet dat het bedrijf Toyabi achter deze drone zit. Het is namelijk geen bekend bedrijf en ze lopen ook niet te koop met de merknaam. De meeste quadcopters en andere op afstand bestuurbare voertuigen van Toyabi worden namelijk niet verkocht onder de merknaam. Ze worden aangeprezen als UFO Skywalker, Quadcopter RTF CX-20 etc. Toyabi, ook bekend onder de naam HKToys en Eddy Toys, is een Chinese modelbouwer gevestigd in Shenzhen. Dit gebied staat bekend om de vele technologische bedrijven en de technische vooruitgangen die zij hebben geboekt. Toyabi vervaardigt naast drones en quadcopters ook andere op afstand bestuurbaar RC (Radio-Controlled) speelgoed. Dit speelgoed wordt wereldwijd bij honderden retailers verkocht. Ook online worden de drones verkocht in Nederland en België bij onder andere Alibaba.com, Bol.com, Conrad.nl en Toemen.nl.

Toyabi Skywalker 2.4G 4CH 4 Axis Climbing Wall UFO

Dit is de officiële benaming van de drone. De UFO wordt echter onder veel andere namen verkocht. Alle benamingen bevatten echter wel het woord Skywalker. De drone is in een kooi gebouwd. Je kunt dus allerlei stunts uithalen die je normaal nooit moet uitproberen met een normale drone. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op te rijden/rollen of tegen muren op te klimmen dankzij de kooiconstructie. De zender die wordt meegeleverd heeft, naast de normale functies die een controller heeft, een snelheidsfunctie en een functie waarmee je de ‘power’ in kunt stellen. Als je deze op de helft zet zal het geheel niet opstijgen, maar juist over de grond blijven rollen. De quadcopter, aangedreven door vier propellers, zal niet snel beschadigen dankzij de kooi. Dit maakt het een zeer kindvriendelijke drone.

Specificaties van de drone

De specificaties van de UFO Skywalker drone zijn, volgens de website van de fabrikant, als volgt:

  • Naam: Toyabi UFO Skywalker drone
  • Type: Quadcopter of quadrocopter
  • Geschikt: kinderen vanaf 6 jaar, beginners
  • Afmeting: 24 x 21.5 x 21. 5cm (lxbxh)
  • Kleuren: Oranje en groen
  • Vliegtijd: tot 6 minuten
  • Oplaadtijd: gemiddeld 60 minuten bij een nieuwe accu
  • Gebruikte materialen: Metaal en kunststof
  • Afstandsbediening: 4 kanaals – 2.4 GHz met hulpfuncties

Is dit de meest kindvriendelijke drone anno 2015?

Volgens meerdere aanbieders van de UFO Skywalker is de drone geschikt voor jongens en meisjes vanaf 6 jaar. Omdat de skywalker in een kooi is gemonteerd, gaat het apparaat niet snel stuk. Ook niet als je deze herhaaldelijk tegen objecten aanvliegt. Toch moet je voorzichtig zijn als je deze drone geeft aan een kind vanaf 6 jaar. De drone kan gemakkelijk een snelheid halen van 10 kilometer per uur. En ook al zit deze goed beschermd in een kooi van kunststof, het blijft erg gevaarlijk als je tegen mensen, dieren of andere levende dingen vliegt. Toch is het een zeer kindvriendelijke drone als je deze vergelijkt met andere quadcopters die anno 2015 op de markt zijn in Nederland en België. De kans dat je de Skywalker UFO kapot maakt of dat je er ernstig letsel mee aanricht is namelijk een stuk kleiner vergeleken met andere drones.

Leren vliegen met de UFO Skywalker

Voor de geoefende dronepiloot is het geen kunst om met dit apparaat te vliegen. Echter wordt de UFO Skywalker drone vaak gekocht voor of door kinderen, of beginnende piloten. Voordat je het vliegen met dit op afstand bestuurbare voertuig onder de knie hebt, gaan er een groot aantal testvluchten overheen. Bij (jongere) kinderen is ouderlijk toezicht dus erg gewenst.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.