Vakantie in Frankrijk? 4x inspiratie

Vakantie in Frankrijk inspriatie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Een goede manier van vakantie vieren is door een vakantiehuis te huren met familie of vrienden. Zo heb je een eigen plek en veel ruimte, waardoor je comfortabel op vakantie gaat. Een mooie locatie om naartoe te gaan is Frankrijk, vanwege haar mooie en veelzijdige plekken. Boek dus een vakantiehuis in Frankrijk en ga op ontdekkingstocht. Ga cultuur snuiven in Parijs, wandelen of fietsen door de Franse Alpen of zoek de kust op voor een frisse duik. Frankrijk is hartstikke veelzijdig en je vindt hier genoeg inspiratie om meteen op vakantie naar Frankrijk te gaan. 

Mont Saint-Michel

Een heel bijzonder eiland in Frankrijk én een bezienswaardigheid dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat is Le Mont Saint-Michel. Dit eiland ligt in Normandië en ligt op een kleine 800 kilometer van Utrecht. Je kan hier met de auto naartoe, maar in de zomer is wadlopen ook een hele leuke manier om er te komen. Dagelijks kan je met een van de begeleide wandelingen wadlopen bij eb. Als je geluk hebt zie je onderweg zelfs zeehonden en je hebt altijd een mooi zicht op het eiland zelf. In het mooie stadje heb je genoeg leuke winkels en uitzichten om je er de hele dag te vermaken. 

Stranden in Normandië

In Normandië vind je niet alleen het mooie eiland Mont Saint-Michel, maar je kan hier ook terecht voor mooie grote en kleine stranden. Ga bijvoorbeeld naar Étretat met een prachtig uitzicht op hoge kliffen en natuurlijk uitgesleten bogen. Of bezoek het chique Deauvile met badhokjes van filmsterren. Kunstenaars gaan liever naar Trouvile-sur-Mer vanwege de charmante sfeer en de mooie boulevard waar je veel zeevruchten kan kopen. Voor het ultieme vakantiegevoel boek je een vakantiehuis aan zee en kan je dagelijks opstaan met een prachtig uitzicht. Een paar stappen en je bent al in de zee. Als dat geen vakantie meer is. 

Alpe d’Huez

De Alpe d’Huez klinkt bekend voor iedereen die van skiën of wielrennen houdt. Elk jaar wordt een rit van de Tour de France gereden bij de berg en Nederlanders doen het in deze rit over het algemeen heel goed. Ook is er elk jaar een evenement waarbij deelnemers de berg maar liefst 6 keer op en neer rijden om zo geld op te halen voor kankeronderzoek. Naast de evenementen kan je hier ook goed wandelen in de zomer of skiën in de winter. Huur een vakantiehuisje rond een van de evenementen om alle dappere strijders te zien vechten. Of boek een vakantiehuisje in de buurt om zo lekker op eigen houtje te gaan wandelen, fietsen of skiën. 

Mooie kustplaatsen

Verder kent Frankrijk ook talloze mooie kustplaatsen waar je heel goed een huisje aan het water kan huren. Zo geniet je elk moment van de dag vanuit je huisje van het uitzicht. Boek bijvoorbeeld een huisje in Banyuls-sur-Mer. Het lijkt een Spaans of Kroatisch kustplaatsje met de felle witte huizen met oranje daken. Bekijk de mooie kerken, zoek de zee op en drink een lekker dessertwijntje. Of ga naar het kuststadje La Rochelle met haar twee torens die de toegang van de stad beschermden. Je kan hier heerlijk lopen over de kades en straatjes en ook hier heb je weer een adembenemend uitzicht over zee. 


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.