Valkenoog, een steen tegen het Boze oog

Tijgeroog

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Voordat het bekend was dat er in Zuid-Afrika in grote hoeveelheden valkenoog gevonden werd, was het een zeer geliefde steen. Na deze bekendmaking nam de waarde van de steen erg af. Valkenoog werd toen vaak gecombineerd met diamant. Doordat valkenoog na een ronde slijping op een oog lijkt geloofde men dat de steen bescherming geeft tegen het Boze oog. De steen wordt gebruikt voor de geneeskrachtige werking en voor het maken van edelsteenwater. Van valkenoog worden sieraden gemaakt zoals oorbellen, ringen en hangers voor aan een ketting. De steen kan tevens gebruikt worden om negatieve invloeden buiten de deur te houden.

Geschiedenis

Door de vezelige afzettingen van croicidoliet (blauw asbest) lijkt valkenoog na een ronde slijping op een oog. Daar komt het oude geloof vandaan dat valkenoog een amulet is tegen het Boze oog. In de tijd van de heksenvervolging kregen vrouwen die verdacht werden van hekserij een valkenoog voorgehouden. Wanneer de vrouwen hun blik afwenden werd dit gezien als bewijs van schuld. In Afrika wordt de steen nog steeds gebruikt tegen zwarte magie en voodoo. In vorige eeuwen waren valkenogen geliefde edelstenen. Valkenoog werd vaak gecombineerd met diamant.Nadat bekend werd dat er in Zuid-Afrika grote afzettingen waren gevonden nam de waarde af.

Geneeskrachtige werking

Hoofdpijn

Klachten die u door hoofdpijn kan krijgen zijn een kloppende, bonzende of een zeurende pijn in uw hoofd. Vaak is niet duidelijk waar iemand hoofdpijn door krijgt. De oorzaak kan lichamelijk of psychisch zijn. U kunt bijvoorbeeld hoofdpijn krijgen door stress of spanning in de nek en door slaapgebrek. Factoren in uw omgeving kunnen soms ook een oorzaak zijn zoals een pas geverfde ruimte of een sterke bloemengeur.

Migraine

klachten die u kunt ervaren bij migraine zijn een hevige pijn aan een kant van uw hoofd. Overgevoelig zijn voor geluid en licht. Ook komt misselijkheid en braken voor tijdens een migraine aanval. Wanneer u een aanval van migraine heeft dan vindt in uw hoofd eerst een vaatvernauwing plaats. De hersenen raken daardoor minder doorbloed. Daarna wordt dit gevolgd door een vaatverwijding. Het gevolg is dat u hevige hoofdpijn aanvallen krijgt. Wanneer u een valkenoog op de pijnlijke plek legt kan dit de pijn doen verzachten. U kunt ook een hanger van valkenoog op uw blote huid dragen. Voor deze klachten kunt u ook een amethist gebruiken.

Maagpijn en misselijkheid

Wanneer u maagklachten heeft kunt u last hebben van sneller een vol gevoel wanneer u iets gegeten heeft. Ook pijn in de bovenbuik, een opgeblazen gevoel hebben en brandend maagzuur kunnen bij de klachten horen. Daarbij kunt u zich ook misselijk voelen. Maagpijn hebben en daarbij misselijk zijn kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door te snel maar ook te gekruid eten kunnen ervoor zorgen dat u maagpijn krijgt. Roken, koffie en alcohol kunnen ook klachten geven. Als u last heeft van spanningen kunnen deze klachten verergeren. Om de pijn te verzachten kunt u water drinken waarin minstens 24 uur lang een valkenoog heeft in gelegen. Ook kunt u de steen op de plaats van de maag leggen of een hanger van valkenoog op de blote huid dragen. In plaats van valkenoog kunt u ook agaat gebruiken deze steen heeft ook een positieve invloed op de maag.

Ademhalingsklachten

Bij het inademen neemt uw lichaam zuurstof op en bij de uitademing wordt er koolzuur uitgescheiden. Wanneer u onvoldoende ademt gaat het koolzuur gehalte in uw bloed omhoog. Veel ademhalingsproblemen ontstaan doordat de lucht niet vrij door de luchtwegen kan stromen. Het dragen van een valkenoog aan een hanger op de blote huid kan de ademhaling rustiger laten verlopen.

Maakt u doelbewuster

Wanneer u doelbewust bent is het gemakkelijker keuzes te maken in uw leven die het beste u passen. Zodat u vol zelfvertrouwen dingen doet waarbij u zich prettig voelt. Het dragen van een valkenoog op de blote huid helpt u doelbewuster maken.

Beschermt tegen negatieve invloeden van buiten af

Een valkenoog bij de ingang van uw woning houdt de negativiteit buiten. Voor dit doel kunt u ook een tijgeroog gebruiken.

Draag een valkenoog nooit langer dan een week achterelkaar. De steen heeft een remmende werking op de energiestroom in het lichaam. Bekend is dat edelstenen en mineralen een geneeskrachtige werking hebben. Raadpleeg echter bij klachten altijd medische hulp.

Kleur

Valkenoog is donkerblauw van kleur. Wanneer de steen gepolijst is en rondgeslepen heeft de steen een chatoyance effect. Dit is een lichteffect dat lijkt op het schijnsel van een kattenoog.

Vindplaatsen

De grootste vindplaats van valkenoog bevindt zich in Zuid-Afrika andere vindplaatsen zijn Australië, India en de Verenigde Staten.

Toepassing

Valkenoog wordt vaak verwerkt in sieraden zoals oorbellen, ringen en hangers voor aan een ketting. De steen wordt gebruikt voor de geneeskrachtige werking als hanger aan een ketting, om op te leggen en om edelsteenwater van te maken. Valkenoog wordt ook gebruikt om negatieve invloeden buiten te houden.

Verzorging

Valkenoog kan op verschillende manieren gereinigd worden. Een van de manieren is de steen voor ongeveer 5 minuten onder koud stromend water te houden. Het opladen van de steen kunt u doen door de steen in een cluster bergkristal te leggen of een nacht in het maanlicht te leggen(mag achter het glas).


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.