Varen volgens regels

Varen volgens de regels

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Zeil gaat voor spier, gaat voor motor; stuurboord gaat voor; stuurboord wijkt voor bakboord en loef wijkt voor lij. Dit zijn enkele regels voor de scheepvaart. Goed zeemanschap staat vooraan.

Regels

Vaarregels zijn in Nederland vastgelegd in een aantal reglementen, zoals het Binnenvaart Politie Reglement en het Rijnvaart Politie Reglement. Je bent verplicht een Klein Vaarbewijs te hebben als je gaat varen met een schip vanaf 15 meter lengte óf een schip dat een vaarsnelheid kan halen van meer dan 20 km/uur. Ook voor het varen met een waterscooter, jetski, rubberboot of motorboot korter dan 15 meter die harder kan dan 20 km/u heb je een Vaarbewijs nodig.

Uitzondering

Als je een kleinere of langzamere boot bestuurt is een Klein Vaarbewijs niet verplicht, maar het is wel verstandig je in de regels te verdiepen. Dan heb je voldoende basiskennis van de reglementen, wetten en veiligheidsmaatregelen. Dat is wel zo veilig. Het advies is daarom om altijd een examen Klein Vaarbewijs I te doen, ook als je niet onder de vaarbewijsplicht valt.

Bekwaam

Het Binnenvaart Politie Reglement (BPR) schrijft voor dat een boot of jacht alleen bestuurd mag worden door een ‘daartoe bekwaam persoon’. En er staan nog extra eisen in waaraan deze persoon moet voldoen. Ook moet de schipper goed in de rondte kunnen kijken en hij moet geluidsseinen kunnen horen. Bekwaamheid en uitzicht rondom zijn wettelijke bepalingen die voor iedereen gelden. Veiligheidsmiddelen zijn eveneens essentieel. Bij Klopwatersport.nl zijn alle benodigde persoonlijke en algemene veiligheidsmiddelen verkrijgbaar.

Veel mensen zijn minder alert op het water dan wanneer ze als automobilist aan het verkeer deelnemen. Dat komt door het verblijf in de mooie natuur en de relatieve rust in de natuur. Het vereist meer discipline. Veiligheid voor, tijdens en na het varen is behalve een kwestie van kennis, maar ook een zaak van kunde en van ervaring.