Veelvoorkomende soorten affiliate marketingkanalen

Soorten promotiekanalen affiliate

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Als je wilt gaan starten met affiliate marketing, moet je over een promotieruimte beschikken. Deze kun je zelf eenvoudig aanmaken. Je hebt dan de keuze tussen verschillende soorten kanalen. De veelvoorkomende kanalen zijn affiliate marketing op websites en influencers die links plaatsen op sociale media. Wat voor soort affiliate marketingkanaal voor jou werkt is erg persoonlijk. Wij houden bijvoorbeeld heel erg van het creëren van geschreven content, en kiezen er daarom vaak voor om websites te maken met daarop nuttige informatie en deze te voorzien van geschikte affiliateproducten. In dit artikel lees je over diverse marketingkanalen die je in kan zetten als affiliate marketeer!

Influencers en affiliate marketing

Influencer affiliate marketing
Photo by Daniel Salcius on Unsplash

Als influencer heb je de macht om aankoopbeslissingen van een groot deel van jouw doelgroep te beïnvloeden. Influencers maken – naar onze mening – nog veel te weinig gebruik van affiliate marketing. Erg gek eigenlijk, want ze hebben al enorm veel volgers. Ze kunnen producten via affiliate marketing promoten en daar een leuk zakcentje aan over houden. Tip: Begin als influencer met producten die je volgers al veel gezien hebben bij jou. Gebruik je bijvoorbeeld altijd een Canon camera, die toevallig ook bij Coolblue te koop is, voor het opnemen van vlogs of stories? Prijs deze dan aan en gebruik hiervoor een affiliate link. Als influencer kun je op veel kanalen actief zijn, waarvan Instagram, TikTok, Facebook en Snapchat wellicht het populairste zijn.

Bloggen op een website of blogservice

Je kan affiliate links gaan plaatsen op websites waar je regelmatig blogs schrijft. Dit kan op een eigen website of op een blogservice, zoals een gratis WordPress website (bijvoorbeeld: Ikblogovertelevisies.wordpress.com). Ik raad persoonlijk altijd een eigen website aan, omdat deze beter wordt gevonden en het een stuk professioneler staat. Dat neemt niet weg dat er hoog in de Google resultaten ook regelmatig .worpdres.com-achtige websites te vinden zijn. Vind als blogger een onderwerp waar je veel over kan schrijven én waar je geschikte producten bij kan promoten. Is jouw hobby bijvoorbeeld boxen? Dan kan je hier over gaan schrijven en box-producten van diverse aanbieders bij gaan promoten.

E-mail affiliate marketing

Ondanks dat dit een oudere vorm is en volgens sommige affiliate marketeers niet meer zo rendabel (als vroeger), wordt het nog steeds veel gebruikt. Toch geven veel bedrijven de voorkeur aan een van de twee bovenstaande promotiekanalen voor affiliates. Een emaillijst kun je zelf gaan maken, door bijvoorbeeld op een eigen website een nieuwsbrief te promoten. Ook kun je diverse kant-en-klare lijsten met e-mailadressen van potentiële klanten kopen. Let goed op dat deze adressen op een legale manier zijn verkregen! In een mailing kun je affiliate links gebruiken om bijvoorbeeld aanbiedingen te communiceren. Ik raad het wel aan om dit te doen in combinatie met een eigen website. Zo verzamel je zelf een geschikte doelgroep en verzamel je adressen op een legale manier.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.