Veganistische omega-3

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Bonusan Omega 3 nu extra VoordeligLees je regelmatig artikelen over voeding en gezondheid? Dan lees je vaker dan ooit over omega-3 vetzuren. Ook hoor je steeds vaker van mensen die bezig zijn met gezond eten en gezond leven dat ze extra supplementen slikken met omega-3 vetzuren. Omega-3 vetzuren zouden vooral te vinden zijn in (vette) vissoorten en in schaal- en schelpdieren. Maar waarom zijn deze vetzuren nou zo goed voor je? En waar vind je veganistische omega-3 vetten?

Welke voedingsmiddelen bevatten omega-3 vetzuren?

Er zijn een aantal voedingsmiddelen die omega-3 vetzuren bevatten. De belangrijkste van deze vetzuren zijn alfalinoleenzuur (ALA) en de visvetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). De belangrijkste bronnen van omega-3 zijn (vette) vissoorten en schaal- en schelpdieren, EPA en DHA. Daarnaast bevat vooral lijnzaadolie veel omega-3 in de vorm van ALA. ALA is een essentiële vetsoort. Dat wil zeggen dat het lichaam deze niet zelf kan aanmaken, en dat je het binnen moet krijgen door middel van het eten van bepaalde voeding. ALA zit ook een klein beetje in groene bladgroenten en vlees.

lijnzaadolie

Waar zijn omega-3 vetzuren goed voor?

Omega-3 vetzuren hebben verschillende positieve effecten op de gezondheid. Zo is er in de eerste plaats een kleinere kans dat je overlijdt aan hartziekten als je inname van omega-3 vetzuren voldoende is. Bij mensen met een verhoogde bloeddruk, die daar geen medicijnen voor gebruiken, kunnen de omega-3 vetzuren ervoor zorgen dat de bloeddruk lager wordt. Ook helpt het slikken van deze vetzuren mogelijk bij slecht leergedrag, depressiviteit en dementie. Wel zijn de onderzoeksresultaten nog tegenstrijdig. Voor een normale hersenfunctie en gezichtsvermogen is er ook DHA nodig in het lichaam.Veganistische omega-3 supplementen

De meeste omega-3 supplementen die je op de markt kan vinden zijn niet plantaardig. Vaak worden ze gemaakt van visolie. Vissen halen de visvetzuren EPA en DHA uit algen. Tegenwoordig is het ook mogelijk om EPA en DHA rechtstreeks uit algen te halen. Gelukkig zijn er nu dus ook plantaardige omega-3 supplementen op de markt. Voor vegetariërs en veganisten is dit natuurlijk heel fijn!

algen

Waar koop je (plantaardige) omega-3 supplementen?

Omega-3 supplementen kan je vinden in verschillende webwinkels. Wij hebben verschillende webwinkels op een rijtje gezet. De onderstaande webwinkels zijn groot, betrouwbaar en hebben een ruim assortiment. En nog beter: In al deze webwinkels vind je plantaardige omega-3 supplementen. Dus ook als je vegetarisch of veganistisch eet, kan je in deze webwinkels terecht. Wil je de supplementen in de webwinkel bekijken? Klik dan op de onderstaande links.

  1. Body en Fit shop 

veganomega3 bodyenfit2. Top Vitamins

topvitamins vegan omega-3

3. De online drogist

vegan omega-3 onlinedrogist