Veganistische pizza’s en gezonde pizza’s

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Sinds kort is het ook mogelijk om veganistische pizza’s te bestellen! Door heel Nederland en bij twee van de meest bekende pizzawinkels. Je hoeft dus niet meer zelf in de keuken te gaan staan om vegan pizza’s te kunnen eten. En als er pizza’s worden besteld door vrienden kan jij gewoon meedoen met een plantaardige variant.

Veganistische pizza’s bij de New York pizza

Hier kon je voor het eerst in Nederland speciale vegan pizza’s bestellen. De pizza’s zijn verkrijgbaar in twee verschillende smaken. Zo kan je een vegan shoarma pizza bestellen of een veggie pizza met cherrytomaten en rucola. Bij het bestellen kan je makkelijk 1 euro doneren aan sea shepherd. 

Domino’s veganistische pizza’s

Het weekend van 30 april 218, was er ook een lancering van drie verschillende vegan pizza’s bij de Domino’s. De bodem van de pizza is veranderd en helemaal veganistisch. Deze bodem wordt nu ook gebruikt voor de niet-vegan pizza’s. De pizza’s zijn verkrijgbaar in drie verschillende smaken.
– Magherita
– Spicy
– BBQ


Ik heb zelf de veganistische pizza Magherita uitgeprobeerd en die was heerlijk! Door de vegan kaas was hij minder machtig dan een “gewone” pizza en de tomatensaus zat vol smaak!

Veganistische kaas kopen

Wil je liever zelf pizza’s maken? Dan is het misschien handig om te weten waar je veganistische kaassoorten kan bestellen. Er zijn veel verschillende soorten veganistische kaas verkrijgbaar voor op pizza’s. Zo kan je veganistische mozzarella kopen en veganistische geraspte (pizza) kaas, bijvoorbeeld van het merk Wilmersburger.

Zelfs veganistische pizza’s maken

Als je veganistische kaas in huis hebt, kan je beginnen met het maken van je eigen vegan pizza’s. Er zijn veel verschillende pizzadeegsoorten die ook geen dierlijke ingrediënten bevatten. Ook zijn er natuurlijk ontelbare ingrediënten voor op je pizza die vegan zijn.

Veganistische pizza’s in een restaurant

Als je uit eten wilt gaan en veganistische pizza’s wilt eten, kan je ook op steeds meer plekken terecht. Zeker in de grote steden zijn er steeds meer restaurants die inspelen op de grote vraag naar veganistische gerechten. Het is slim om van tevoren even te bellen om te vragen of ze een veganistische pizza voor jou kunnen en willen maken. 

Gezonde pizza’s

Ben je helemaal gek op pizza’s en zou je de hele dag wel pizza’s kunnen eten? Dan is het pizzadieet misschien wel wat voor jou. Een pizzadieet? Ja echt! Het merk Magioni pizza komt met een pizzadieet. De bodems bestaan uit verschillende deegsoorten, al dan niet met verschillende fruit- en groentesoorten. De pizza’s worden belegd met allerlei gezonde ingrediënten waardoor je alle gezonde voedingsstoffen binnen krijgt op een dag die je nodig hebt. Pizzabodems van Magioni zijn onder andere verkrijgbaar in de Body en Fit shop. 

Bekijk de Magioni pizzabodems hier