Vergeet selfies, dronies maken is de toekomst!

Dronie

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

In 2015 maken steeds meer mensen een dronie in plaats van een selfie. Dit zijn foto’s of video’s van jezelf gemaakt door een drone met een camera. Deze, op afstand bestuurbare, apparaten maken een foto of een filmpje vanuit de lucht. Deze dronies kun je met al je vrienden delen op bijvoorbeeld Facebook, Twitter, YouTube en Vimeo. Hoe maak je eigenlijk de beste dronie? Welke drones zijn perfect om dronies mee te maken? Waarom is een dronie zoveel leuker en beter dan een selfie?

Wat is een dronie?

Een dronie wordt ook wel een drone selfie genoemd. Je maakt met hulp van een drone, quadcopter of ander RC (Radio-Controlled) toestel met camera een foto of video vanuit de lucht waar je zelf opstaat. Op deze foto kunnen natuurlijk ook vrienden, familie, kennissen en andere mensen staan. Een dronie is anno 2015 een grote hit op Vimeo. Zij hebben er zelfs een volledig kanaal aan gewijd. Ook het bedrijf achter Twitter heeft een officieel account aangemaakt genaamd @Dronie. Je hebt ook speciale drones en quadcopters op de markt die uit je hand of van je pols vliegen, een foto maken en weer landen. Ook kun je dronies maken door zelf een drone te besturen met je smartphone, tablet of controller en op het juiste moment een foto of filmpje te maken. Dit scheelt moeilijk doen met de camera van je smartphone en het worstelen met een selfie stick

Wat is een selfie?

Een selfie is een foto van jezelf die meestal via de social media geshared wordt. Niets meer, niets minder. Toch is de selfie een enorme hit geworden op internet, met name op Facebook, Twitter, Instagram, Vimeo, Tumblr, Vine, SnapChat en Pinterest. Miljarden mensen hebben inmiddels een selfie gepost en gedeeld met hun vrienden. Een selfie wordt vaak gemaakt met de camera die zich aan de voorkant van de smartphone bevindt. Je kunt ook een speciale stok, de selfie stick, kopen om een foto van jezelf te maken. Deze stokken waren een erg populair als cadeau tijdens de feestdagen.

Voordelen van een dronie vergeleken met de selfie

Dronies zijn een trend. Voordelen van deze manier van foto’s en filmpjes maken van jezelf zijn onder andere:

  • Niet worstelen met de, vaak, slechtere camera aan de schermkant van je mobiele telefoon
  • Niet op pad met een speciale stok
  • Een foto of film van jezelf van tientallen meters hoog maken ziet er geweldig uit
  • Je krijgt gemakkelijk meer landschap of mensen op film of op een enkele foto
  • Het ziet er stoerder uit (volgens de fans van dronies)

Tip: De DJI Mini 2 is dé perfecte drone voor het maken van dronies!

Hoe maak je de beste dronie? Tips en trucs

Een dronie kun je het beste maken als kort filmpje. Je video moet beginnen met jouw gezicht in beeld als je de drone nog vast hebt. Je laat hem opstijgen en langzaam breng je meer landschap in beeld. Meer tips om goede dronies te maken:

  1. Het besturen van een drone of quadcopter moet je eerst onder de knie krijgen. Het duurt even voordat je dit goed kunt. Je moet blijven oefenen met vliegen en media maken vanuit de lucht.
  2. Start met een kleine goedkope drone zonder camera van maximaal 25 euro, koop daarna een betere drone met camera. Het zou zonde zijn als je, tijdens het maken van een dronie, de drone kapot vliegt
  3. Zoek een goede locatie voor je dronie. Maak een video in een mooi stuk natuur, op een grote boerderij, bij een rivier of andere mooie locatie bij jou in de buurt
  4. Een quadcopter is niet gemaakt om van dichtbij een foto te maken. Je kleding, make-up en haardracht hoeft dus niet perfect te zijn zoals bij een selfie wel het geval is. Zorg er wel voor dat je kleding opvalt in het landschap waar je de dronie wilt maken
  5. Wacht op een droge en niet windachtige dag
  6. Neem tijdens een vlucht veel foto’s en filmpjes vanuit de lucht. De eerste opname hoeft niet meteen de beste te zijn.
  7. Het leerproces en een dronie maken kan erg frustrerend zijn. Geef niet op!

Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.