Verminder je schermtijd en word creatiever!

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

De meeste van ons spenderen uren voor de tv of op onze telefoon en deze tijd kun je juist goed gebruiken om andere leuke dingen te doen. En dan vooral om leuke creatieve dingen te doen die je brein uitdagen, je stress verlagen en je een gevoel van voldoening geven. De impact van creatief bezig zijn is veelvuldig onderzocht. Zo bleek bijvoorbeeld uit een onderzoek dat de stress hormoonspiegels in 75% van de deelnemers na 45 minuten creatief bezig zijn verlaagd was.[1] Doordat je je focust op één taak in het hier-en-nu is er minder plek voor alle zorgen van de dag en stop je met piekeren.

Zo word je creatief

Creatief bezig zijn… Het klinkt bijna als een wondermiddel en dat is het misschien ook wel. Helaas zal niet iedereen zichzelf als creatief omschrijven en dat is jammer! Iedereen heeft namelijk een creatieve kant. Ben jij zo iemand? Dan is diamond painting misschien iets voor jou. Het is een creatieve en rustgevende hobby die iedereen eens zou moeten uitproberen. Kies voor een rustgevende afbeelding zoals diamond painting olifanten en ga aan de slag met je eigen canvas! De sets worden compleet geleverd, maar je kunt altijd extra diamond painting accessoires aanschaffen zoals een ergonomische pen voor extra comfort.

Stimuleer je zintuigen

Diamond painting is een bezigheid die je zintuigen stimuleert en je uitdaagt. Je plaatst de steentjes een voor een op het canvas en raakt als het ware in een flow. Kies een afbeelding die past bij jouw interesses. Hou je van dieren? Dan is een diamond painting olifanten misschien wel iets voor jou. Olifanten hebben een positieve symbolische kracht en staan voor wijsheid, geluk, vriendelijkheid en een lange levensduur.

Verras een geliefde

Je kunt zelf gaan diamond painten, maar je kunt een diamond painting olifanten set ook cadeau geven aan iemand. Je geeft iemand niet alleen een cadeau, maar ook een ervaring. Diamond painten brengt je gedachte tot rust en heeft een positieve invloed op je gemoedstoestand. Geef je in plaats van een diamond painting olifanten set liever een kleiner cadeautje? Dan zijn diamond painting accessoires ook perfect.


[1] At Any Skill Level, Making Art Reduces Stress Hormones. (2016). DrexelNOW. Geraadpleegd op 14 juni 2021, https://drexel.edu/now/archive/2016/June/Art_Hormone_Levels_Lower/


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.