Verschil mobiel abonnement & sim only

Sim Only

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Tegenwoordig is het een zeer eenvoudige zaak om een abonnement af te sluiten bij een service provider. Hierbij zijn er verschillende soorten abonnementen waaruit je kunt kiezen. Twee van die abonnementen omvatten een Sim only en een mobiel abonnement. Deze twee abonnementen hebben elk hun voor en nadelen. Dit hangt helemaal af van welk pakket het best bij je situatie aansluit. Al met al is het altijd koffiedik kijken naar welke van de twee je het best kunt gebruiken. Daarvoor moet je wel weten wat de verschillen tussen de twee zijn. Neem de verschillen vooral goed door en maak de juiste keuze!

Verschillen

Het verschil tussen een Sim only en een mobiel abonnement is dat bij een mobiel-abonnement je een mobiel naar keuze mag nemen bij het sluiten van een contract. Bij een sim-only abonnement is die optie er niet. Daarnaast zijn de kosten per maand van een mobiel abonnement veel hoger dan bij een sim-only abonnement. Dit komt omdat de kosten voor je mobiel ook doorberekend worden. Je betaalt dus bij een mobiel-abonnement voor je belminuten, data en je mobiel. Bij een sim-only betaal je maandelijks enkel voor de belminuten en of data.

Voordelen

Beide abonnementen hebben hun voordelen op hun eigen manier. Zoals eerder gesteld hangt dit in grote mate af van wat het beste is voor je persoonlijke situatie. Bij een mobiel-abonnement kun je tegen een zeer lage kostprijs een mobiel aanschaffen. Dit komt vooral goed van te pas als je je mobiel kwijt hebt en je meteen een nieuwe moet aanschaffen, zonder dat je al te veel cash op zak hebt. Bij een Sim-only ben je vrij in de keuze om te kiezen voor een type toestel. Je hoeft dus niet per se te kiezen voor een toestel die voorkomt in het assortiment van de provider waar je contract afsluit.

Vergelijken

Omdat er verschillende soorten providers zijn die een abonnement aanbieden, is het belangrijk om ze naast elkaar te zetten. Op die manier kun je goed uitmaken bij welke provider je een abonnement afsluit. Er zijn bepaalde aspecten waar je de focus vooral op moet leggen. Een van de aspecten is het maandelijks af te lossen bedrag. Maar ook de service, diensten of acties moet je goed in de gaten houden. Sommige providers bieden een zeer gunstig pakket die je niet al te veel zal kosten. Weer andere providers bieden gunstige deals die je ook goed kunt gebruiken. Het gaat hierbij allemaal om de simonly vergelijken, maar ook het mobiel-abonnement. Een goed advies is om ook tussen de kleine letters heen door te kijken. Zo kun je voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. De simonly vergelijken met andere providers is dus een heel goede insteek. Hetzelfde geldt ook voor de mobiel-abonnementen.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.