Viber: berichten sturen. Hoe werkt deze app?

Viber

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Viber is een applicatie waarmee u kunt chatten en gratis kunt bellen naar andere Vibergebruikers. De applicatie kunt u gratis downloaden voor Apple iOS, Android, Windows, Mac en Symbian. Het bedrijf achter deze applicatie is op 14 februari 2014 voor 900 miljoen dollar overgenomen door het Japanse bedrijf Rakuten. Viber is gratis en zal dit ook altijd blijven. U kunt echter kiezen om een account te nemen voor ViberOut. Hiermee kunt u bellen naar alle nummers over de wereld voor voordelige tarieven. Er zijn meer dan 100 miljoen actieve gebruikers wereldwijd.

Het bedrijf achter de app

Viber is een bedrijf van de eigenaar Rakuten Inc. en richt zich op chatten en bellen middels het VOIP (Voice-over-Internet Protocol) op smartphones en tablets. Rakuten is een grote speler op de Japanse markt als het gaat om elektronica en behoort tot de grootste bedrijven ter wereld als het gaat om verkopen in deze sector. Op 14 februari 2014 heeft Rakuten de berichtendienst Viber gekocht voor 900 miljoen Amerikaanse Dollar.

Wat is Viber

Viber is een applicatie en computerprogramma waarmee u gratis berichten kunt sturen naar vrienden. U betaalt alleen geld voor uw databundel bij de telefoonprovider of internetkosten. Naast het chatten met uw vrienden en overige contacten kunt u met Viber ook:

 • Gratis bellen naar andere Viber gebruikers
 • Foto’s delen met vrienden
 • Uw locatie delen
 • Naar niet-Viber gebruikers bellen voor lage tarieven

Wat kost het en waar kan ik de app downloaden?

Viber is gratis te downloaden en is gratis in gebruik. U kunt er zelf voor kiezen om een abonnement genaamd ViberOut af te nemen waarmee u voor voordelige tarieven kunt bellen naar het buitenland en andere niet-Viber gebruikers over de hele wereld. Het downloaden van de applicatie is bij een normale internetverbinding binnen een minuut voltooid. De applicatie is voor de volgende toestellen beschikbaar en u kunt de applicatie in de volgende shops downloaden:

 • iPad, iPhone en andere iOS toestellen: Apple AppStore
 • Android toestellen: Google Play Store
 • Windows Phone: Windows Store
 • BlackBerry: BlackBerry World
 • Windows PC en laptop: via de officiële website
 • MAC: via de officiële website

Hoe installeer ik Viber op iOS toestellen?

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor de iPhone, iPad en iPod Touch

 1. Ga naar de Appstore
 2. Druk bovenin op alleen iPhone
 3. Zoek naar Viber
 4. Klik op gratis bij de app Viber door Viber Media inc.
 5. Druk op installeer
 6. Voer uw Apple ID wachtwoord in van de iTunes Store
 7. Druk op Home
 8. Open de App vanaf uw bureaublad

Hoe installeer ik Viber op Android toestellen?

Hieronder vindt u een stap-voor-stap uitleg om de applicatie te downloaden voor Android toestellen als de Samsung Galaxy lijn e.d.:

 1. Open de Google Play Store
 2. Druk op vergrootglas rechts bovenin en zoek naar Viber
 3. Druk op de naam Viber door het bedrijf Viber Media S.à.r.l.
 4. Druk op installeren
 5. Druk op accepteren om de app toegang te geven tot een groot aantal gegevens. U kunt per soort toegang op het pijltje drukken om de reden te lezen dat de app deze toegang nodig heeft.
 6. Druk op de home knop van uw toestel
 7. Open de app vanaf uw bureaublad

Hoe installeer ik Viber op Windows pc of laptop?

Viber is ook beschikbaar voor de pc of laptop voor de besturingssystemen Mac en Windows. U kunt via enkele eenvoudige stappen gratis berichten sturen naar alle mensen met de app op telefoon, tablet of pc.

 1. Ga naar de officiële website van Viber
 2. Selecteer desktop in het menu
 3. Druk op Get Viber
 4. Download het bestand ViberSetup.exe
 5. Voer de installatie uit door op het bestand te dubbelklikken

Hoe werkt het registreren?

Het registreren van een Viber-account gaat zeer gemakkelijk en u heeft op een telefoonnummer na geen alias of uitnodiging van een vriend nodig om aan te melden. De procedure omtrent het aanmelden werkt voor ieder besturingssysteem nagenoeg gelijk. U kunt zich aanmelden op de volgende manier:

 1. Open de applicatie
 2. Druk op doorgaan
 3. Voer uw landcode in (+31 voor Nederland, +32 voor België)
 4. Voer uw telefoonnummer in en laat de eerste 0 weg (bijvoorbeeld +31612345678)
 5. Bevestig dit nummer door middel van de OK knop
 6. Wacht op de bevestigingscode of oproep van Viber (bij een oproep stelt Viber de app automatisch in)
 7. (optioneel) Upload een profielfoto
 8. Voer uw naam in (voornaam is voldoende) en druk op doorgaan
 9. Gefeliciteerd, u kunt beginnen met Viber

Werkt Viber op mijn iPad of Android Tablet?

U kunt met de Viber app voor de iPad en tablet gratis bellen en berichten sturen. De app werkt hetzelfde als voor op een telefoon en u kunt de bovenstaande stappenschema’s volgen om uzelf aan te melden voor Viber op de tablet.

Wat is ViberOut en is bellen altijd gratis?

Viber naar Viber gesprekken zijn altijd gratis met behulp van het VOIP protocol, ook als u naar het buitenland belt, en de applicatie zal nooit per ongeluk geld vragen als u een gebruiker belt die dit programma niet heeft geïnstalleerd op zijn of haar toestel. Met ViberOut kunt u goedkoop bellen naar nummers in het binnen- en buitenland. Het account kunt u activeren op de officiële website van Viber met uw huidige gratis account. U vindt hier ook de actuele tarieven voor bellen naar mobiel en vaste nummers.

Is Viber het beste alternatief voor Whatsapp?

Viber is een applicatie zonder teveel extra’s zoals bij bijvoorbeeld Line Messenger. De focus van het bedrijf ligt op de snelheid en de kwaliteit van het bellen. Viber naar Viber bellen is altijd gratis, ook als u naar het buitenland of naar mobiele nummers belt. De kwaliteit van bellen is een van de hoogste binnen alle gratis bellen applicaties die op de markt zijn in 2014. Met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd is het een van de grootste concurrenten voor Facebook Messenger, Skype en Whatsapp geworden in de drie jaar dat het bedrijf bestaat. Viber is een van de beste alternatieven voor de berichtendienst Whatsapp. Een applicatie zonder onnodige extra’s.


Edwin

Edwin

Op Husl.nl schrijft Edwin over alles wat maar in hem opkomt. Niets meer, niets minder.