Rolschaatsen in een retro outfit

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Trek jij bij de eerste zonnige en droge dagen ook weer de skeelers of rolschaatsen uit de kast? Sport jij ook het liefst in een bijpassende fashionable outfit? Rollerskates zijn ideaal om te combineren met een goede retro outfit. Draag ze als het lekker weer is tijdens het skaten in de buitenlucht óf tijdens een rollerdisco ergens in het land.

Dé outfit

Kijk voor inspiratie eens in het volgende filmpjes op Youtube! Een afgeknipte vintage levi’s 501 jeans is altijd goed! Combineer met een paar vintage look sportsokken. Laatst stond er een geweldig paar sportsokken van Puma in een magazine, wit met roze en blauwe details. Daarna hebben we deze sokken helaas (nog) niet online kunnen vinden maar wie weet zijn ze gewoon verkrijgbaar in de winkels!
Als bovenkleding kan je kiezen voor een retro sportieve croptop met daarboven een mooie bomber.
Bekijk veel retro (sport) kleding op de site van Urban Outfitters.

Waar koop ik rollerskates?

Rolschaatsen zijn niet erg goedkoop om aan te schaffen. Gelukkig kan je op verschillende plekken in Nederland (wel binnen) rolschaatsen uitproberen. Weet je zeker dat het iets voor jou is? Dan kan je bij Decathlon of Skatepro prachtige rolschaatsen vinden. Kies bijvoorbeeld voor meer basic zwarte of witte rolschaatsen of voor felgekleurde rolschaatsen!

Rollerdisco in Nederland

Heb jij geen zin om te wachten tot het weer zonnig en warm is en jij lekker met jouw rollerskates naar buiten kan? Dat hoeft ook niet! Ken je het fenomeen rollerdisco? Denk aan de film Saturday night fever, maar dan met skates aan! In Nederland is er één rollerschaatsbaan te vinden in Capelle a/d Ijssel, Skatefever. Hier kan je doordeweeks ook met kinderen en tieners skaten. Daarnaast kan je iedere zaterdag, na 8 uur ’s avonds, naar een feest voor iedereen boven de 18 jaar.
In Club Lite, in Amsterdam, kan je twee keer in de maand naar een skate dance party. Voordat het feest begint kan je als beginner een workshop volgen.