Vloeibaar ei-eiwit: Dit kan je ermee

Vloeibaar eiwit ei

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Ei-eiwitten zijn zeer goed in een dieet voor krachtsport. Aangezien de eiwitten van de dooiers scheiden een tijdrovend klusje is, zie je nu steeds meer flesjes vloeibare eiwitten in de schappen liggen. De eiwitten geven je de nodige proteïne die je goed kunt gebruiken voor je krachttrainingen. Proteïne bestaat uit aminozuren en aminozuren vormen de bouwstenen van de spieren. Het is voor je krachttraining niet alleen belangrijk hoe veel aminozuren in je eiwitten zitten, maar meer op welke manier je lichaam ze verwerkt. Het is belangrijk voor je spieropbouw om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen, aangezien sommige aminozuren weer anderen moeten helpen verwerken. Een goede balans in de aminozuren is het belangrijkst voor de optimale spieropbouw. 

Eieren grote bron van eiwitten

Eieren bevatten zeer veel proteïne, zelfs meer dan vlees. Dit betekent niet dat je alleen maar eieren als bron van proteïne moet gebruiken, maar wel dat het een hele goede eiwitrijke bron is. Het is niet zo dat de eidooiers zozeer slecht zijn voor je, ze bevatten ook elementen die erg goed voor je zijn. Echter bevatten eidooiers minder eiwit en bevatten ze daarnaast ook vetten. Dit betekent dus dat er in de eidooier meer calorieën zitten. Daarom zijn dus de vloeibare eiwitten flesjes op de markt gebracht. Op deze manier krijg je genoeg eiwitten binnen zonder de eidooiers zonder al het gedoe om de eieren te scheiden.

Gezond en lekker met vloeibare eiwitten

De vloeibare eiwitten zijn heel divers te gebruiken. Scrambled eggs en gebakken eieren zijn twee van de meest voor de hand liggende recepten. Wanneer je toch wel gek bent van gebak, dan kun je ook de vloeibare eiwitten gebruiken om zo een gezonder stukje gebak te kunnen maken. Zo kun je bijvoorbeeld gezonde kokosmakronen of meringues maken en ook pannenkoeken en een gezondere tiramisu. Dus ook als je een lekkere eter bent, kun je op deze manier goed wat eiwitten innemen en toch lekker eten.